Redirecționarea e-mailurilor în Office O365 - Android fericit

Efectuarea unei redirecționări de e-mail cu Office 365 nu variază mult în comparație cu versiunile anterioare ale consolei de administrare Exchange, trebuie doar să știți unde să căutați această caracteristică pentru a o putea pune în practică.

Dacă sunteți administrator de sistem sau tehnician de asistență, vi s-a solicitat la un moment dat să redirecționați toate e-mailurile care sosesc din contul A în contul B. Dacă trebuie să efectuați această sarcină în O365, pașii pe care trebuie să îi urmați sunt următorii:

  • Conectați-vă la Office 365 și accesați panoul de administrare . Apoi, din meniul din stânga, găsiți utilizatorul la care doriți să aplicați redirecționarea. În mod normal, contul se află de obicei în lista utilizatorilor activi. Pentru a putea căuta utilizatorul, faceți clic pe pictograma lupă care apare în centru.

  • Odată ce utilizatorul este localizat, faceți un singur clic pe el și veți vedea cum este încărcat următorul panou în partea dreaptă. Selectați „ Editați proprietățile Exchange ”.

  • În cadrul proprietăților, accesați „ Caracteristici cutie poștală ” și introduceți „ Flux poștal ”.

  • Dacă ați utilizat consola de administrare Exchange, această secțiune vă este mai familiară. În cadrul opțiunilor de livrare, faceți clic pe „ activați redirecționarea ” și selectați contul de e-mail către care doriți să ajungă mesajele din contul dorit din „ Răsfoire ”. De asemenea, puteți marca caseta de selectare de mai jos, astfel încât e-mailurile să ajungă la ambele conturi.

Amintiți-vă că puteți redirecționa e-mailurile numai către conturile pe care le gestionați în cadrul domeniului dvs., deci dacă doriți ca e-mailurile să fie redirecționate către un cont extern, trebuie să creați un contact în Exchange și să îl redirecționați către contact.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .