Nu pot schimba imaginea ecranului de blocare pe Android, Soluție!

Adevărul este că este ceva care m-a enervat. O greșeală prostească, dar incredibil de dificil de remediat în principiu. De la o zi la alta, când vine vorba de selectarea „ Setare ca ... ” pe o imagine, opțiunea de a o seta ca „ imagine de blocare a ecranuluia dispărut pur și simplu de pe telefonul meu Android . În continuare, vă explic cum am reușit să rezolv această problemă.

Butonul ecranului de blocare a dispărut complet, ce fac acum?

Înainte de a începe, aș dori să explic cum am ajuns la această situație - ar fi interesant să știm dacă restul persoanelor care au avut această problemă au avut același lucru. Îmi place să testez aplicații care oferă imagini de fundal Android și instalez mereu aplicații noi cu tot felul de imagini de fundal.

Cel care îmi place cel mai mult este Walli, dar în ultima vreme am jucat cu mai multe aplicații noi și am senzația că au avut ceva de-a face cu această mizerie. Cauza și efectul sau simpla coincidență? Nu stiu.

Ceea ce am clar este că, de atunci, dacă selectez o imagine din galeria mea, nu mă va permite să o setez ca „Blocare ecran” . Această opțiune a dispărut complet. Îl pot seta ca fotografie de profil WhatsApp, ca tapet -doar pentru ecranul de start- sau ca fotografie de contact, dar nimic altceva.

Soluția nr. 1: setați imaginea de blocare din meniul de setări Android sau de pe desktop

În loc să setăm imaginea ecranului de blocare din galerie sau din aplicația de fundal de serviciu, putem încerca, de asemenea, să o schimbăm din setări sau din casă .

Schimbați imaginea de fundal din setările Android

Mergem la „ Setări -> Afișare -> Tapet ” și de aici selectăm o imagine pentru a o seta ca ecran de blocare.

Dacă avem un smartphone cu o versiune mai recentă de Android, cum ar fi Android 10, trebuie doar să navigăm la « Setări -> Afișare -> Stiluri și imagini de fundal « și de acolo să introducem « Imagine de fundal ». Acest lucru ne va duce la un nou meniu de configurare, unde putem:

  • Vizualizați imaginile de fundal care sunt setate în prezent pe ecranul de blocare și pe ecranul de pornire.
  • Schimbați imaginile de fundal curente din lista pe care o găsim disponibile în „ Categorii de tapet “. Aici putem alege între fotografii din galeria noastră sau diverse fundaluri prestabilite (peisaje, texturi, viață, artă, forme geometrice etc.).

Setați imaginea de fundal de pe desktop

Din ecranul de pornire sau de pornire Android efectuăm o apăsare lungă . 3 butoane noi vor apărea în partea de jos a ecranului. Selectăm „ Imagini de fundal ” și de aici încercăm să setăm un nou fundal al ecranului de blocare.

Dacă avem un mobil sau o tabletă cu Android 10 procesul este foarte similar. Prin apăsarea lungă pe desktop va apărea o casetă mică cu 3 opțiuni: „ Setări ecran ”, „ Widgeturi ” și „ Stiluri și imagini de fundal ”. Verificându-l pe acesta din urmă, sistemul ne va duce la ecranul de setări de unde putem schimba imaginea de fundal a Android-ului nostru fără prea multe complicații.

În cazul meu, niciuna dintre aceste 2 metode nu a funcționat - problema era încă acolo - și a trebuit să-mi găsesc viața cu o soluție personală ...

Soluția # 2: Instalați Google Wallpapers pentru a gestiona ecranul de blocare

În capul meu ideea că a fost o aplicație de tapet care a provocat toată această mizerie, așa că am făcut 2 lucruri:

  • Dezinstalați toate imaginile de fundal și aplicațiile de fundal de pe telefonul meu mobil.
  • Instalați aplicația „Google Wallpapers” . Nimic mai bun decât o aplicație de la aceiași creatori Android pentru a rezolva mizeria.

Aplicația „Imagini de fundal” dezvoltată de Google ne permite să gestionăm imaginile de fundal pe care le setăm atât pe ecranul de pornire sau pe desktop, cât și pe ecranul de blocare . Oferă propriile imagini de fundal, dar ne permite, de asemenea, să folosim imaginile stocate în terminalul nostru.

Acum, toată gestionarea imaginilor mele de fundal Android se face cu această aplicație și acum pot pune și elimina imagini pe ecranul de blocare fără probleme . În plus, are un catalog de imagini de fundal destul de frumos, deci miere pe fulgi.

Descărcați imagini de fundal QR-Code Dezvoltator: Google LLC Preț: gratuit

În esență, este cel mai probabil ca, de la început, unele aplicații de fundal - sau chiar un lansator - să fi preluat gestionarea ecranului de blocare, stabilindu-se ca aplicația implicită. Prin urmare, s-ar fi putut rezolva și localizând această aplicație, ștergând memoria cache și resetând secțiunea „ Deschideți implicit din setările aplicației. În cazul meu, din păcate, acest lucru nu a funcționat niciodată.

Înțeleg că restabilirea sistemului la starea sa din fabrică ar rezolva și problema, dar dacă vrem să evităm o măsură la fel de puternică ca aceasta, utilizarea aplicației Google menționate mai sus este o soluție rapidă și ușor de realizat.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .