Cum să salvați date pe Netflix activând codecul AV1 - The Happy Android

Când ne uităm la Netflix la televizor, de obicei nu avem probleme cu consumul de date , dar lucrurile se schimbă atunci când urmărim conținutul în flux de pe telefonul mobil, fără Wi-Fi și tragem o conexiune de date. În astfel de situații, fiecare megabyte contează și, dacă suntem departe de casă și nu putem obține Wi-Fi gratuit, este recomandabil să luăm măsuri înainte de a lovi „play”.

În luna februarie a acestui an, Netflix a anunțat adoptarea unui nou codec video care ne poate ajuta să consumăm mai puține date , menținând în același timp aceeași calitate de streaming . Este codecul AV1 și de câteva săptămâni este disponibil pentru aplicația Netflix pe Android.

Cum se activează codecul AV1 pentru a salva date în aplicația Netflix

Conform rapoartelor companiei, acest nou codec este cu 20% mai eficient în ceea ce privește consumul de date, comparativ cu vechiul codec VP9 (care este codecul pe care aplicația îl folosește în mod implicit). Cu toate acestea, codecul AV1 nu este activat ca standard, deci pentru a profita de avantajele sale trebuie să facem o mică modificare a setărilor aplicației:

  • Deschidem aplicația Netflix pe dispozitivul nostru Android.
  • Faceți clic pe „ Mai multe -> Setări aplicație ”.
  • Introducem „ Utilizarea datelor mobile ” în secțiunea „ Redare video ”.
  • Dezactivați fila „ Automat ” și selectați opțiunea „ Salvare date ”.

În cuvintele Netflix în sine, acest nou codec este disponibil doar într-un număr limitat de titluri, deși intenția sa este ca tot conținutul de pe platformă să adopte codecul AV1 pentru redare.

Alte modalități de a salva date pe Netflix

Dacă salvarea datelor pare o idee bună, dar vrem să reducem consumul la zero, amintiți-vă că putem folosi întotdeauna funcția „descărcare” pentru a descărca o serie când suntem conectați la o rețea Wi-Fi și o putem vedea mai târziu fără conexiune.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesăm secțiunea „ Descărcări -> Căutare titluri de descărcat ”, unde vom găsi toate seriile și filmele disponibile pentru vizionare offline. Facem clic pe conținutul pe care dorim să-l descărcăm, iar în foaia informativă alegem opțiunea „ Descărcare ”.

În cele din urmă, dacă suntem departe de o conexiune Wi-Fi și nu avem nicio descărcare stocată în cămară, putem reduce întotdeauna calitatea afișajului pentru a reduce consumul de date. Această setare poate fi găsită în „ Mai multe -> Setări aplicație -> Utilizarea datelor mobile ”. Prin selectarea opțiunii „ Numai Wi-Fi , Netflix va reda conținut de înaltă definiție numai atunci când suntem conectați la o rețea fără fir.

Lectură recomandată: eFilm, alternativa gratuită la Netflix din bibliotecile spaniole

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .