Noua înșelătorie în WhatsApp: mesajul falsului regizor - El Android Feliz

În ultimele zile, un presupus mesaj al unei persoane care se identifică ca fiind Karelis Hernández, directorul WhatsApp, s- a răspândit ca focul . Karelis informează că WhatsApp va fi actualizat în 24 de ore și că va fi plătit, costând 0,37 cenți pentru a trimite fiecare mesaj. Dacă dorim să continuăm să folosim WhatsApp gratuit, va trebui să împărtășim mesajul dvs. doar cu 10 dintre contactele noastre. Desigur!

O nouă înșelătorie, același truc vechi ca întotdeauna

Primul lucru de clarificat este că mesajul este complet fals. Adevăratul CEO al WhatsApp este Jan Koum, iar Karelis Hernández cel mai probabil nici măcar nu există. Cel puțin nu ca director al WhatsApp ... asta e sigur.

Pe baza acestei premise, managementul de vârf al cunoscutului instrument de mesagerie nu ar comunica niciodată cu utilizatorii prin mesaje în lanț. Când WhatsApp are ceva de spus, o face prin actualizări în aplicație, mesaje pe site-ul său web sau prin mass-media. Prin urmare, dacă primim acest mesaj sau orice alt mesaj în lanț, să fim clari că este o farsă în 100% din cazuri.

Mesajul lui Karelis Hernández

„Bună ziua, sunt Karelis Hernández, director WhatsApp, acest mesaj este de a informa toți utilizatorii noștri că avem doar 530 de conturi disponibile pentru telefoanele noi și că serverele noastre au fost recent aglomerate, așa că vă cerem ajutorul pentru a rezolva acest lucru problemă. Avem nevoie ca utilizatorii noștri activi să transmită acest mesaj fiecărei persoane de pe lista lor de contacte pentru a confirma utilizatorii noștri activi utilizând WhatsApp, dacă nu trimiteți acest mesaj tuturor contactelor dvs. WhatsApp, atunci contul dvs. va rămâne inactiv cu consecință a pierderii tuturor contactelor.

Simbolul de actualizare automată de pe telefonul dvs. smartphone va apărea odată cu transmiterea acestui mesaj. Smartphone-ul dvs. va fi actualizat în termen de 24 de ore, va avea un design nou, o nouă culoare pentru chat și pictograma acestuia se va schimba de la verde la albastru. WhatsApp va merge la o rată plătită, cu excepția cazului în care sunteți un utilizator frecvent. Dacă aveți cel puțin 10 persoane de contact, trimiteți acest mesaj text și sigla va deveni roșie pentru a indica faptul că sunteți un utilizator frecvent. Mâine vor începe să perceapă mesaje pe WhatsApp la 0,37 cenți. Redirecționați acest mesaj către mai mult de 9 persoane din contactele dvs. și acesta va fi gratuit pe viață, uitați-vă la el și mingea de mai sus va deveni albastră ».

Escrocherii cu lanț

Nici WhatsApp nu va deveni albastru , nici nu ne vom pierde contactele sau nu va trebui să plătim niciun ban pentru a folosi instrumentul. Facebook a precizat deja că a pariat pe un WhatsApp gratuit când a achiziționat compania și este ceva pe care nu l-a retras până acum în niciun moment.

Aceste mesaje în lanț cunoscute ne-au fost de zeci de ani: înainte le primeam prin e-mail și acum prin WhatsApp. Obiectivul este de obicei același, faceți clic pe un link sau efectuați o acțiune care duce în mod normal la viruși, spyware sau orice tip de malware gata să ne infecteze dispozitivul sau telefonul mobil.

Nimeni nu îl cunoaște pe Karelis Hernández, directorul WhatsApp este Jan Koum și da, WhatsApp este încă liber de utilizat. Dacă primiți acest nou viral, nu îl împărtășiți.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .