Cómo saber si tus contraseñas han sido filtradas o hackeadas

Una contraseña es lo único que separa al resto del mundo de todo lo que hacemos en Internet. Cuentas bancarias, tiendas online, almacenamiento en la nube, correo electrónico: todo está protegido por una contraseña, y si la nuestra es débil corremos el peligro de ser hackeados. ¿Quieres un par de consejos sobre cómo construir una clave indescifrable? Entonces, echa un vistazo a ESTE POST.

Lo que vamos a tratar en esta entrada, sin embargo, consiste más bien en ver qué hacemos después de haber creado una buena contraseña. Por mucho que nos hayamos esforzado en elaborar una intrincada conjunción de caracteres, mayúsculas, minúsculas, números y símbolos, siempre hay un factor que no podemos controlar como usuarios de cualquier plataforma: las filtraciones externas.

Para evitar que nuestra contraseña quede expuesta lo más recomendable suele ser cambiar la clave de acceso cada 2 o 3 meses. Aunque muy poca gente hace esto fuera del entorno laboral, es una de las pocas prácticas que nos aseguran cierta tranquilidad –dentro de lo que cabe- ante un hackeo masivo como los que han sufrido Dropbox, Yahoo y LinkedIn en los últimos tiempos y que han dejado más de 2.200 millones de cuentas completamente expuestas y a la venta en la deep web.

La herramienta de Google para comprobar la seguridad de tus contraseñas

Recent, Microsoft a dezvăluit că peste 44 de milioane de conturi active folosesc încă parole care au fost deja scurs anterior. O informație care servește ca exemplu pentru a demonstra marea ignoranță pe care o au majoritatea utilizatorilor cu privire la informațiile traficate pe internet. Ce putem face pentru a ne proteja de toată această dezinformare?

Unul dintre utilitățile pe care Google le oferă în acest sens este o nouă funcție numită „ Security Review ”, care este integrată în Managerul de parole pentru Chrome și Android.

Postare asociată: Cum să vizualizați și să gestionați parolele stocate în Chrome

Practic este un instrument care este responsabil pentru revizuirea securității tuturor utilizatorilor și parolelor pe care le-am stocat în browser. Astfel, în timpul analizei sunt verificate următoarele date:

  • Dacă oricare dintre parolele utilizate este slabă sau nu este foarte sigură.
  • Dacă folosim o parolă repetată pe mai multe site-uri.
  • În cele din urmă, Google verifică, de asemenea, dacă s-au scurs oricare dintre parole, comparându-le cu mai mult de 4 miliarde de utilizatori și parole care au fost scos anterior de terți.

Pentru a activa acest nou utilitar, trebuie doar să accesăm Managerul de parole Google și să facem clic pe butonul „ Verificare parole ” (destul de intuitiv, într-adevăr). După finalizarea analizei, sistemul ne va arăta un raport cu rezultatele, astfel încât să putem întreprinde acțiunile necesare pentru a păstra intactă integritatea tuturor conturilor noastre online. Rapid și foarte ușor de utilizat.

Pe scurt, dacă avem un cont Google, acesta este unul dintre acele instrumente care ar trebui să fie analizate din când în când pentru a ne asigura că totul este încă în ordine.

S-ar putea să vă intereseze: Cum să vedeți parolele ascunse de asteriscuri în Chrome

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .