Acest AI scrie melodii mai bune decât Nirvana sau Pink Floyd

Mai este necesar să ai un suflet care să compună melodii bune ? Ei bine, cu siguranță mulți artiști vă vor spune da, dar aceasta este o afirmație care este mai distorsionată în fiecare zi, sau cel puțin, mai îndepărtată de realitate ca niciodată. Compania TickPick a pus la încercare creativitatea artistică a mașinilor printr-un experiment curios, dar și revelator.

Primul lucru pe care l-a făcut este să preia versurile a mii de melodii de pe site-ul genius.com și le-a alimentat către 4 inteligențe artificiale printr- un algoritm de generare a textului numit GPT-2 . De aici, fiecare dintre aceste inteligențe a fost antrenată între 5 și 12 ore pentru a se specializa într-un gen muzical diferit: rock, pop, country și hip-hop / rap. Având în vedere că o inteligență artificială este capabilă să citească de 186 de ori mai repede decât un om, acea duzină de ore de antrenament este destul de considerabilă.

După ce a pus bateriile pentru a ecloza stilul și modul de compunere a versurilor, fiecare AI a generat o sută de melodii originale pentru fiecare dintre genurile muzicale analizate. În acest moment, TickPick a întâlnit 4 înregistrări scrise de 4 artiști complet artificiali: Rockin 'Robots, Young AI, Cowboy Computers și Artificial Pop. Următorul pas, arată versurile acelor melodii altor persoane și ia un sondaj pentru a le evalua opinie asupra acestui curios material artistic.

S-ar putea să fiți interesat: această AI compune și joacă death metal într-un „flux live” infinit

Versuri mai creative și emoționale decât Adele sau Beatles

Directorii experimentului au arătat respondenților 4 melodii, dintre care 3 de artiști cunoscuți precum Beatles sau Pink Floyd, împreună cu 1 melodie compusă de una dintre aceste mașini. Respondenții au trebuit să indice care era melodia lor preferată și apoi să încerce să ghicească care dintre ei fusese scrisă de o Inteligență Artificială.

Rezultatele au fost uimitoare. 65% au răspuns că literele create de AI au fost cele mai creative . Și adevărul este că, cu astfel de texte, nu putem spune că le lipsește rațiunea:

Când norii se despart pentru a dezvălui un om în pustie în afara luminii palide a dimineții, un secret din ușă îl poate auzi spunând, norii vor dezvălui ceea ce vreau să spun.

(Când norii se despart pentru a arăta un om în deșert din lumina palidă a dimineții, un secret din interiorul ușii îl poate auzi spunând: norii vor dezvălui ce vreau să spun.) "

Apoi au fost întrebați despre cele mai emoționante melodii și aproape 40% nu au avut nicio îngrijorare în a admite că versurile AI erau mai bune decât cele ale lui Adele, REM sau Johnny Cash. Cine ar putea fi împotriva lor? M-au bătut deja cu versuri de genul acesta:

Stau singur și cred că este mai bine să fiu singur. Zile singuratice, pur și simplu nu găsesc voința de a continua. Sunt în această stare și ochii mei arată că am fost luat.

(Sunt singur și cred că este mai bine să fiu singur. Zile singuratice, pur și simplu nu găsesc voința de a continua. Sunt în această stare și ochii mei îmi arată că am fost dus.) "

Când și-au ales melodia preferată , AI nu a fost atât de norocos, doar 16,9% au ales versurile mașinii ca preferate. Există încă speranță pentru rasa umană!

Mi-am pus platforma în spatele lui Beemer. Profesionist când pășunesc, sunt profesionist când mă cert. 40 de pahare, râd de s *** asta, o să urlu de s *** asta.

(Am o bomboană pe bancheta din spate a lui Beemer. Profesionist când te dau cu palma pe față, sunt profesionist când mă cert. O cubată, râd de rahatul acela, rup cutia cu acel rahat * ***.) "

Cele mai dificile genuri de imitat

Experimentul a dezvăluit, de asemenea, ce genuri sunt cele mai dificil de abordat pentru un compozitor de muzică artificială. Respondenții au avut probleme cu diferențierea care erau cântecele pop și country scrise de Inteligența Artificială. În cazul rockului, mulți respondenți au fost convinși că unele dintre melodiile compuse de AI au fost atât de încărcate emoțional încât trebuie să fi fost scrise de My Chemical Romance sau Nirvana .

Acum, când vine vorba de hip-hop, lucrurile se schimbă, acesta fiind cel mai dificil gen de imitat de mașini. Ceva pe care îl putem înțelege dacă considerăm că sintaxa utilizată în cântecele rap este mult mai complexă și mai greu de interpretat prin acești algoritmi de învățare.

Putem găsi toate informațiile despre acest experiment pe site-ul TickPick.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .