Cum să vă transformați telefonul Android într-un teleprompter - Androidul fericit

Dacă aveți un canal YouTube sau sunteți obișnuiți să înregistrați videoclipuri pentru rețelele dvs. sociale, veți fi realizat importanța vorbirii în timp ce priviți camera . Dacă improvizați, nu există nicio problemă, dar dacă aveți un scenariu de urmat și nu ați avut timp să-l memorați, a privi în altă direcție pentru a degaja o hârtie nu este foarte profesionist. Ai nevoie de un teleprompter!

Cunoscut și sub denumirea de „teleprónter” sau autocue, atunci când vorbim despre aceste tipuri de instrumente pentru Android, lucrul bun pe care îl au este că ne ajută să citim în mod natural arătând textul scriptului pe ecran în timp ce înregistram simultan . În acest sens putem găsi 2 clase de aplicații de teleprompter:

  • Cei care ne arată textul suprapus pe ecran în timp ce, pe de altă parte, deschidem aplicația camerei pentru a înregistra videoclipul.
  • Cei care ne arată textul, dar includ și o funcție nativă în cadrul aplicației pentru a înregistra videoclipuri. Ceea ce se spune, un „totul într-unul”.

Dacă urmează să înregistrăm videoclipul direct de pe mobil, cel mai bine este să folosim o aplicație all-in-one precum Speechway , care are o funcție de cameră și teleprompter. Dacă, pe de altă parte, dorim doar un ecran în care este afișat scriptul și înregistrarea se va face cu un alt mobil, dispozitiv sau cameră digitală, atunci putem apela la alte alternative mai simple, cum ar fi Teleprompterul elegant .

Descărcați QR-Code SpeechWay - Teleprompter 3 în 1 Dezvoltator: Yaroslav Kulinich Preț: gratuit Descărcați QR-Code Elegant Teleprompter Dezvoltator: Ayman Elakwah Preț: Gratuit

În acest exemplu, vom folosi aplicația Speechway, care, fiind cea mai completă, nici măcar nu este pictată pentru a explica funcționarea acestui tip de aplicație. Dacă instalăm aplicația Elegant Teleprompter, vom vedea că interfața și mecanismele sale sunt practic identice.

Pasul 1: Scrieți scriptul

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să adăugăm textul. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma albastră „+” pe care o veți vedea în zona inferioară a ecranului pentru a crea un nou script. În acest moment putem scrie titlul și adăuga textul manual sau putem importa un document pe care l-am stocat în Google Drive sau în memoria internă a dispozitivului (caz în care trebuie să facem clic pe pictograma unui nor, aflat în în dreapta sus a ecranului).

Editorul de text Speechway ne permite, de asemenea, să diferențiem scriptul de pagini și să adăugăm puncte de referință la tac sau „puncte de tac”. Odată ce editarea scriptului este terminată, o putem salva făcând clic pe butonul albastru pe care îl vom vedea în zona inferioară a ecranului.

Pasul 2: Personalizați teleprompterul

Odată ce documentul este salvat, aplicația ne va redirecționa către ecranul de pornire. Acum că avem textul gata, trebuie doar să facem clic pe butonul de redare pe care îl vom vedea chiar lângă titlu.

Aceasta va deschide telepronterul Speechway, care constă dintr-o casetă neagră în care este reprodus textul și pe care îl putem personaliza în moduri diferite, astfel încât să ne fie mai confortabil să citim.

  • Locație : Trageți caseta de text făcând clic pe marginea din dreapta sus a cadrului. Este recomandabil să o lăsați chiar sub aparatul foto, astfel încât citirea acestuia să ofere naturalețe și profesionalism.
  • Dimensiune : Modificați dimensiunea teleprompterului făcând clic pe marginea din dreapta jos a casetei de text.
  • Viteză : modificați viteza de reproducere a textului făcând clic pe pictograma care apare în marginea din stânga jos.
  • Text : măriți sau reduceți dimensiunea textului făcând clic pe pictograma care apare în marginea din stânga jos a casetei.

Putem ști dacă setările sunt pe placul nostru, făcând clic pe pictograma redare pe care o vom vedea chiar în zona centrală inferioară a casetei de text. Perfect pentru a începe să exersezi.

Pasul 3: Înregistrați videoclipul

În cele din urmă, trebuie doar să înregistrăm videoclipul. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe pictograma albastră situată în zona din dreapta jos a ecranului și, de asemenea, asigurați-vă că apăsați redare în caseta de text, astfel încât scriptul să înceapă să curgă.

Când doriți să opriți înregistrarea, trebuie doar să apăsați din nou același buton. Videoclipul va fi stocat automat în memoria internă a dispozitivului nostru Android.

Dacă preferați să utilizați o altă aplicație pentru a înregistra videoclipul, puteți activa și formatul widgetului făcând clic pe pictograma centrală pe care o vom vedea în zona inferioară. Acest lucru ne va permite să ieșim din Speechway păstrând teleprompterul pe ecran, astfel încât să îl putem utiliza în continuare din afara aplicației (și să realizăm înregistrarea cu aplicația camerei, Instagram, WhatsApp etc.).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .