Gigantul de smarald îmbrățișează teroarea pulpă în „Hulk nemuritor” - Android fericit

Nu sunt un fan fervent al aventurilor Hulk. Am câteva numere de pe scena lui Jason Aaron și în ziua lui am făcut o recenzie bună despre Planet Hulk și World War Hulk , dar încă nu am citit multe dintre etapele lor clasice, precum cea a marelui Peter David. Prin aceasta vreau să spun că nu sunt cel mai mare fan al gigantului smarald, dar băiat mă bucur de răsucirea pe care au aplicat-o personajului din The Immortal Hulk .

The Immortal Hulk sau The Immortal Hulk, așa cum a tradus-o Panini Comics aici, începe puternic. Dacă ați fost puțin conștienți de ceea ce s-a întâmplat în universul Marvel în ultimii ani, veți ști că Bruce Banner a fost „ucis” de Hawkeye în timpul mega evenimentului comic 2016, al doilea război civil.

De atunci, toată lumea a considerat gigantul verde ca mort ... până când au început să-l vadă în diferite orașe din Statele Unite. În cel mai pur stil de Bigfoot sau orice altă ființă criptozoologică.

O poveste de groază: monstrul din oglindă

În această nouă abordare a personajului, autorii îmbrățișează esența benzilor desenate clasice de pulp horror pentru a ne arăta povești cu un anumit ton întunecat și deranjant . Un punct minunat în favoarea sa este că - cel puțin în primele tranșe - fiecare număr se autoconclude, spunându-ne o poveste cu un început și un sfârșit în fiecare discontinue. Mulțumesc! Cu siguranță până la urmă ajung să pună Răzbunătorii în tot sosul, dar cel puțin deocamdată, cu excepția unor mici și justificate excepții, este un comic care poate fi citit independent și este total străin de restul universului super-eroi marvelita.

Alex Ross acoperă, ca întotdeauna, impresionant.

De fapt, cu greu am putea spune că ne confruntăm cu un comic de super-eroi. Am putea înlocui Hulk cu orice alt monstru și ar funcționa la fel de bine. Și aici, trebuie să lăudăm ingeniozitatea atât a lui Al Ewing, cât și a marelui  Joe Bennet , care au reușit să înzestreze Immortal Hulk cu o dungă sinistră care se potrivește perfect cu personajul. Știam că Bruce Banner murise, dar ceea ce nu știm este că alter ego-ul său, Hulk, nu putea muri (și-a recăpătat inteligența și este furios). Astfel, când se lasă noaptea, uriașul de smarald este înviat, acordând dreptate oriunde crede.

Avertisment spoiler!

În primul număr, de exemplu, începe cu un tip care jefuiește o benzinărie, ucigând o fată, asistenta magazinului și Bruce Banner însuși, care făcea cumpărături în incognito acolo. Noaptea în morgă, vedem cadavrul lui Banner devenind verde, transformându-se în Hulk și revenind la viață pentru a-l vizita pe hoț și a-l speria de moarte.

În următoarea tranșă, aflăm povestea unui oraș în care apar mai multe moarte misterioase. Toți cei care merg să viziteze mormântul unei persoane dragi ajung să moară. În cele din urmă, se descoperă că este un lanț de contaminare cauzat de radiații și început de un om de știință care a încercat să consolideze sănătatea fiului său într-un mod ilegal și a ajuns să-l omoare. Omul de știință, retras în tufiș, a luat și el câteva doze din acea radiație, transformându-se într-un nemuritor. Hulk ajunge să-l pedepsească, îngropându-l viu sub o grămadă de stânci.

Sfârșitul spoilerelor!

De remarcat este și desenul lui Joe Bennet, un artist pe care nu l-am cunoscut foarte bine, dar pe care nu-l voi pierde din vedere de acum înainte. Aici prietenul Joe are un creion care pivotează între Bryan Hitch și Gary Frank cu câteva finisaje cu adevărat expresive în secvențele de zi cu zi și o reprezentare a lui Hulk care impresionează ca puțini alții. Toate acestea îmbunătățite prin cernelire și colorare care adaugă o mulțime de nuanțe întregului.

Nu voi nega că mi-e oarecum teamă că, pe măsură ce numerele vor trece, vor sfârși cu înnorat seria, doar pentru a face legătura cu evenimentul sau crossover-ul de serviciu, așa cum fac aceste Marvel atunci când văd că o serie nu are suficiente vânzări. Și ar fi păcat, pentru că, dacă o lasă să meargă singură, are toate buletinele de vot pentru a deveni una dintre cele mai memorabile etape ale gigantului de smarald . Lucrare excelentă a lui Ewing și Bennet într-o lectură foarte recomandată.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .