Cum se recuperează fișierele șterse dintr-o memorie Pendrive sau SD - Android fericit

Mai am primul meu pendrive. L-am recuperat în 1999-2000 și cam așa ceva, și deși avea o capacitate de 512 MB (păcat în comparație cu cei 16 sau 32 GB utilizați de USB-ul de astăzi) a fost o adevărată minune. Obișnuit să folosim în mod constant CD recorderul sau dischetele vechi, a avea un dispozitiv de stocare mic de dimensiunea unei radiere a fost o adevărată explozie. Eram încă într-un scenariu în care porturile USB nu erau atât de obișnuite, dar cine altcineva, mai puțin, practic orice laptop sau computer modern avea un slot sau două pentru a conecta pendrive-ul nostru. Revoluția începuse.

Am încă un instantaneu frumos al primului meu stick USB:

Primul meu pendrive ...

Acum, pendrive-urile sunt complet integrate în viața noastră de zi cu zi, iar copierea și ștergerea fișierelor sunt un chip de negociere. De aceea este foarte obișnuit (mai frecvent decât ne-ar plăcea mulți dintre noi) ca în momentele de euforie sau confuzie să ștergem un fișier sau dosar care, ei bine, ne lipsea foarte mult!

Pentru acele momente de incertitudine ne-am gândit la postarea de astăzi. Când ștergem un fișier sau folder dintr-o memorie USB, nu ștergem conținutul complet. Sistemul doar oprește indexarea spațiului pe disc, îl arată ca spațiu liber, dar informațiile sunt păstrate în continuare . Se păstrează, da, până când copiem un fișier sau folder nou și suprascriem spațiul liber cu fișiere noi.

Prin urmare, atunci când ștergem un fișier din greșeală, primul lucru pe care trebuie să-l evităm este copierea de fișiere sau foldere noi pe acel disc . Apoi, instalați un program de recuperare a datelor pe computerul nostru și conectați memoria pendrive sau SD pentru a încerca salvarea.

Voi recomanda 2 programe pentru recuperarea datelor, care, deși nu sunt singurele pe care le puteți găsi dacă sunt cele care mi-au dat cele mai bune rezultate de-a lungul timpului.

Obțineți datele înapoi

Get Data Back este o aplicație excelentă pentru recuperarea fișierelor. Ușor de utilizat și foarte eficient. Singurul dezavantaj este că necesită o licență. Pentru a recupera fișierele șterse, pur și simplu porniți aplicația, selectați unitatea pendrive-ului sau a memoriei noastre și după câteva secunde vom putea vedea fișierele pe care le putem recupera. Selectăm fișierul sau folderul și făcând clic pe „Copiere” vom recupera fișierul / folderul dorit.

Foarte eficient, dar necesită o licență

Recuva

Este una dintre cele mai cunoscute aplicații gratuite de recuperare a datelor. În acest caz, nu putem spune că este la fel de puternic ca Get Data Back, dar puteți găsi destul de multe fișiere șterse. Desigur, ori de câte ori îl rulați, ar trebui să verificați opțiunea „scanare profundă” sau scanare profundă pentru a obține rezultate bune.

Ori de câte ori efectuați scanări marcați „scanare profundă” pentru o mai bună urmărire

Rezumând ...

În plus față de aceste 2 programe există multe altele, atât gratuite, cât și plătite, și, sincer să fiu, după ce ați încercat alte programe precum Pandora (gratuit), Stellar Phoenix (gratuit), Undelete Plus (plătit) sau NTFS Undelete (plătit, de asemenea), Realitatea în acest caz este copleșitoare: aplicațiile de recuperare care funcționează de departe cel mai bine necesită o licență. Singura excepție care confirmă regula ar fi Recuva, o aplicație gratuită foarte eficientă.

Pentru a pregăti această postare, am încercat să recuperez informații dintr-o memorie SD deteriorată și, în orice caz, dacă cu Pandora am reușit să recuperez câteva fișiere neimportante, cu Get Data Back și Recuva recuperarea a fost practic completă. Cu toate acestea, Get Data Back are o interfață mai bună și vă permite să previzualizați fișierele recuperabile. Dacă doriți să recuperați un fișier șters și nu doriți să plătiți o licență, cea mai bună opțiune este, fără îndoială, Recuva . Dar dacă sunteți în căutarea unui program profesional, Get Data Back oferă rezultate mult mai satisfăcătoare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .