Micul truc pentru a îmbunătăți sunetul pe orice dispozitiv Xiaomi

Nimeni nu se îndoiește în acest moment al vieții de multitudinea de utilizări pe care le poate avea un smartphone bun. Cu toate acele aplicații pentru a spune vremea, pentru a viziona televizorul, pentru chat sau pentru a citi cărți, apelurile telefonice au devenit aproape o funcționalitate secundară. Apariția smartphone-urilor a retras, de asemenea, toate acele playere MP3 portabile, iPod-uri și CD-uri de acum mai bine de un deceniu, relegându-le la puțin mai mult decât o memorie îndepărtată din memoria colectivă. Și telefoanele mobile sunt principalul dispozitiv pe care majoritatea dintre noi îl folosim pentru a asculta muzică .

În acest sens, dacă avem un player audio decent sau o aplicație de muzică în streaming și căști bune, ne putem bucura de cântecele noastre preferate oricând, oriunde. Dar toate acestea au un preț și, de multe ori, ajungem să sacrificăm calitatea sunetului pentru o imediată care, în cele din urmă, ne împiedică să apreciem toate nuanțele și straturile unei melodii bune. Serios, ați observat vreodată diferența dintre utilizarea unui telefon mobil cu acele căști oferite de Renfe, căști de calitate și sunetul unui stereo bun? Nu există culoare.

Cum se poate îmbunătăți cu ușurință calitatea sunetului pe un telefon Xiaomi

În Xiaomi se pare că acest tip de lucruri nu trec neobservate și, indiferent de tipul de căști pe care le folosim, producătorul asiatic are clar că trebuie să le facem utilizatorului lucruri mai ușoare să realizeze o experiență muzicală cât mai satisfăcătoare posibil.

Din acest motiv, toate telefoanele Xiaomi (cel puțin cele mai recente), indiferent dacă au un strat de personalizare MIUI sau dacă utilizează Android „pur” sau Android One - cum este cazul Xiaomi Mi A1 și A2 - includ un utilitar pentru îmbunătățirea calitatea sunetului terminalului . Acesta este un truc care funcționează doar cu căștile conectate prin minijack, deoarece în cazul căștilor Bluetooth, calitatea audio depinde în mare măsură de codecurile utilizate de căștile în sine.

Acestea fiind spuse, să vedem cum funcționează:

  • Conectați o pereche de căști prin intrarea de 3,5 mm a smartphone-ului dvs. Xiaomi.
  • Acum accesați meniul de setări Android și faceți clic pe setările „ Sunet ”.
  • Derulați în jos la „A ȚIE “ și introduceți „ căști și efecte audio .“

  • Bifați caseta „ My Sound Enhancer ”.
  • Mai jos veți vedea o listă cu diferite tipuri de căști din care să alegeți. Toate căștile care apar în listă aparțin mărcii Xiaomi, deși le putem alege pe cele care seamănă cel mai mult cu ale noastre din punct de vedere ergonomic.

De exemplu, dacă avem căști supra-urechi, putem testa verificând opțiunea „Căștile mele”, deși este convenabil să încercați toate căștile disponibile. În acest fel, prin încercări și erori, putem găsi configurația care se potrivește cel mai bine cazuisticii noastre particulare.

Acest utilitar numit „My Sound Enhancer”, practic, ceea ce face este să aplice diferite egalizări și, conform producătorului, promite să îmbunătățească calitatea sunetului cu 50%, să amplifice basul și să optimizeze scara audio. După ce am petrecut o vreme testarea, adevărul este că am observat o oarecare îmbunătățire a reproducerii sunetului. Ce spui, știi vreo altă metodă de îmbunătățire a calității audio pe Android? Dacă da, nu ezitați să vizitați zona de comentarii. Citim în următoarea postare!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .