Google Photos a încetat să mai facă copii de rezervă pentru multe dintre fotografiile tale

Google Photos este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a salva copii de rezervă ale tuturor fotografiilor pe care le realizăm și le primim pe mobil. Până acum, când aplicația a detectat un folder nou cu imagini și videoclipuri, ne-a întrebat dacă vrem să facem o copie de rezervă, ceea ce este excelent pentru securizarea oricărui tip de conținut multimedia.

Calitatea acestor copii de rezervă este condiționată de dispozitivul nostru (amintiți-vă că, dacă aveți un Pixel 3, de exemplu, veți avea spațiu de stocare nelimitat până în 2022) sau configurația pe care am decis să o aplicăm, deși, dacă dorim să nu mai facem copii, va trebui să dezactivăm această funcție de mana. Cu toate acestea, deși fotografiile și videoclipurile pe care le realizăm cu camera mobilă continuă să fie încărcate în cloud ca de obicei, după noua actualizare Google Photos, lucrurile s-au schimbat „puțin”.

Dacă până acum toate aceste copii de siguranță au fost făcute în mod implicit, copiile de rezervă din aplicațiile de la terți au fost dezactivate . Astfel, orice imagine sau videoclip primit de WhatsApp, fotografii Instagram, editori de imagini etc. sunt în afara domeniului Google Photos de acum înainte. O nouă regulă care face ca chiar și aplicațiile dezvoltate chiar de Google, cum ar fi aplicația „Mesaje”, să vadă restricții la efectuarea copiilor de siguranță corespunzătoare.

De ce au fost limitate copiile de rezervă Google Photos?

Potrivit Google, obiectivul pe care intenționează să îl atingă cu această limitare este de a atenua traficul de date de pe internet , care este aglomerat din cauza crizei COVID-19. Acest lucru nu este ceva nou și am văzut deja mișcări similare pe platforme precum Netflix sau YouTube, care au redus calitatea streamingului în Europa în momentele cele mai dure ale pandemiei - și în unele țări, cum ar fi Spania, sunt încă capabili.

Prin urmare, chiar dacă am spus Google Photos să facă copii de rezervă ale anumitor aplicații, este posibil ca aceste copii să nu mai fie făcute în acest moment. Din fericire, putem modifica în continuare setările pentru fotografii pentru a le menține, deși trebuie să le activăm manual. Apoi, vă explicăm cum să o faceți.

Cum să configurați Google Photos pentru a face copii de siguranță pentru toate aplicațiile noastre

Săptămâna trecută Google a actualizat aplicația Foto adăugând o nouă pictogramă și funcții. Dacă avem deja aplicația actualizată, acești pași trebuie să-i urmăm:

  • Deschideți aplicația Google Foto.
  • În meniul inferior, faceți clic pe „ Bibliotecă ”.
  • În zona superioară a ecranului, faceți clic pe pictograma „ Utilități ”.
  • În partea de jos a meniului Utilități, selectați „ Copiere dosar dispozitiv ”.

  • Aici veți vedea diferitele foldere de pe dispozitivul dvs. care conțin imagini. Dacă oricare dintre aceste foldere are o pictogramă nor tăiată , înseamnă că Photos nu face backup pentru acel folder.
  • Pentru a face copii de rezervă din nou, faceți clic pe folder și activați fila „ Creați backup și sincronizare ” pe care o veți vedea chiar în partea de sus a ecranului. Repetați același proces cu toate folderele pe care doriți să le încărcați în cloud.

Google Photos va sincroniza automat toate videoclipurile și fotografiile, salvând o copie de rezervă ca de obicei până acum.

Dacă mai avem versiunea veche a Google Photos, pașii de urmat sunt foarte asemănători:

  • Deschideți aplicația Google Foto și afișați meniul din stânga.
  • Accesați „Setări” și selectați „Backup și sincronizare”.
  • În meniu, faceți clic pe „Copia de siguranță a folderelor dispozitivului”.
  • Utilizați filele din dreapta pentru a activa copiile de rezervă pentru orice folder pe care doriți să îl salvați în Google Foto.

În acest fel, ne asigurăm că toate fotografiile importante sunt salvate în cloud. Rezolvat!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .