5 factori foarte importanți de luat în considerare înainte de a cumpăra un telefon mobil nou

Mă gândesc să-mi schimb mobilul. Până acum am lucrat minunat cu iubitul meu Elephone P8 Mini, dar adevărul este că i-am dat atât de mult bici încât săracul nu mai dă mult mai mult. A primit lovituri din toate părțile și, în afară de faptul că are mai multe fisuri pe tot ecranul, camera a încetat să funcționeze.

Este timpul să vă retrageți micul P8, dar care ar trebui să fie înlocuitorul lui? Sunt mai multe cerințe pe care le am clare, iar altele de care nu prea îmi pasă prea mult. Astăzi, analizăm câțiva dintre acești factori esențiali, care, dacă nu luăm în considerare, pot distruge o achiziție la fel de importantă ca achiziționarea unui telefon mobil.

5 cerințe esențiale care ne vor ajuta să alegem telefonul perfect

Aici am încercat să fiu cât mai neutru posibil. Dacă suntem fani ai fotografiei mobile, evident că vom încerca să avem cel mai bun telefon cu cameră de pe piață pe care ni-l putem permite. Dar problema nu este despre asta. Despre ce vom vorbi aici sunt acele tipuri de caracteristici care ne pot determina să înlocuim un dispozitiv mobil recent achiziționat , pur și simplu pentru că nu funcționează pentru noi!

Rețele și benzi acceptate

Aceasta este una dintre caracteristicile pe care cititorii mei mă întreabă adesea foarte mult atunci când postez o recenzie pe Facebook. „Este compatibil cu rețelele din Peru?”, „Și cu cele din Mexic?” Deși telefoanele mobile de astăzi - în special cele chinezești - acceptă majoritatea rețelelor oferite de principalii teleoperatori spanioli, acest lucru nu este cazul în restul lumii.

Telefoanele mobile acceptă anumite tipuri de benzi de frecvență . Dacă operatorul nostru nu este compatibil cu oricare dintre aceste benzi, nu vom putea folosi cartela SIM pentru a efectua apeluri sau a consuma date mobile.

Kimovil este o sursă bună pentru a verifica compatibilitatea rețelei

În următoarea postare pe blogul GearBest aveți un ghid foarte util pentru compatibilitatea bandelor , țărilor și operatorilor . Dacă ne uităm deja la un anumit telefon, putem vedea și fișierul acestuia pe site-ul web Kimovil , unde este afișată compatibilitatea de rețea oferită de fiecare telefon din țara noastră.

Tipul cartelei SIM

Poate părea o prostie, dar știți că există mai multe tipuri de cartele SIM, nu? Sunt primul care de obicei nu acordă prea multă atenție acestor lucruri. Dar ținând cont de faptul că avem micro-SIM-uri, nano-SIM-uri și altele, poate fi cazul în care ajungem acasă cu mobilul tocmai cumpărat și că cardul pur și simplu nu se potrivește în slot. Ce declin.

Dacă avem un micro SIM și trebuie să facem transferul către nano SIM, va trebui să ne contactăm operatorul și, în mod normal, acest tip de acțiune implică de obicei o suprataxă care este ușor între 5 și 10 euro.

Deși SIM-urile standard nu mai sunt utilizate, nu se întâmplă același lucru cu nano și micro. | Sursa: Shailendrarana

Greutatea telefonului

Nu este prima dată când subliniez importanța greutății în cadrul caracteristicilor de bază ale unui terminal. Greutatea unui telefon mobil este importantă pentru mulți factori. Dacă nu calculăm bine, putem obține o cărămidă adevărată și nu ne dăm seama până nu este prea târziu.

Personal, nu aș recomanda să cumpărați niciun dispozitiv mobil care cântărește mai mult de 200 de grame, cu excepția cazului în care îl vom purta întotdeauna într-o pungă sau rucsac. Cred că greutatea ideală ar fi între 165 și 185 de grame : ușor de manevrat și confortabil, chiar dacă o purtăm în buzunarul pantalonilor. Atenție, deoarece în mod normal telefoanele mobile cu baterii mari sunt cele care tind să observe cel mai puțin acest tip de factori.

Performanță (RAM + CPU)

Pentru unii, dacă nu aveți un Snapdragon de vârf, telefonul dvs. este de rahat. În mod logic, este un raționament absurd, deoarece astăzi, mai mult ca niciodată, hardware-ul fabricat oferă o experiență de utilizare destul de bună în general, chiar și în intervalele inferioare.

Nu avem nevoie de un telefon mobil de 900 de euro dacă tot ce vom face este să răsfoim, să încărcăm fotografii pe Instagram și să vorbim pe WhatsApp. Dar asta nu înseamnă că întreaga pădure este origan și că ar trebui să ne mulțumim cu orice. Există și minime.

Nu înțelegeți de ce noul dvs. telefon pliabil din '97 durează atât de mult să încărcați fișiere pe Google Drive. Și nici măcar nu vorbim despre wassap ... Vom apela la Android SAT!

În 2018 și după ce am avut mai multe telefoane mid-range și low-end în mâinile mele, acestea sunt minimele pe care, cred, ar trebui să le solicităm de la un smartphone pentru a asigura performanțe bune și fluide :

  • Mediatek MTK6750 Octa Core 1.5GHz CPU.
  • 4 GB memorie RAM.

De acum înainte, orice îmbunătățire este întotdeauna binevenită. De aici în jos, probleme.

Versiunea Android

Magazinele online au un stoc mai mare de fiecare dată. Sute și sute de terminale se înghesuie în listele de produse și, inevitabil, telefoanele care au deja un cuplu sau 3 ani se strecoară mereu.

Designul nu ne poate face întotdeauna să vedem cât de vechi este un telefon mobil. De fapt, nu este chiar un lucru rău. Un telefon mobil vechi de câțiva ani poate fi mai puternic decât altul care tocmai a apărut acum 3 zile.

Le 2 Pro este încă un telefon excelent după 2 ani de pe piață, dar versiunea sa de Android începe să fie puțin depășită

Ceea ce, din păcate, nu putem evita este că un telefon mobil vechi are o versiune de Android (sau iOS) în funcție de data lansării sale . În calitate de utilizatori, o versiune recentă a sistemului de operare ne va aduce întotdeauna mai multe beneficii. Nu mai mult pentru că dispozitivul va fi mai fluid, mai sigur și cu funcții mai bune. Dacă avem Android 4.0 sau 5.0, de exemplu, unele aplicații pur și simplu nu vor fi compatibile și nici nu le vom putea instala. Ceva mai trist decât atât?

Aveți grijă, deoarece magazinele de telefoane chinezești și alte site-uri precum Amazon sunt încă afectate de telefoane mobile cu Android 4.4 și altele asemenea. Cresc ca ciupercile și deseori atrag multă atenție datorită unui preț foarte mic.

Pe scurt, uitați-vă bine la toate caracteristicile telefonului și nu veți primi surprize neplăcute

După aceasta, avem deja alți factori, cum ar fi ușurința de rootare pe care terminalul o oferă, calitatea ecranului, bateria, camera sau bugetul pe care îl avem.

Din fericire, niciunul dintre acestea nu este esențial pentru a obține un telefon mobil decent - cu excepția cazului în care plafonul nostru este mai mic de 100 de euro: acolo vom începe să avem probleme, desigur.

Cu toate acestea, dacă respectăm cele 5 premise indicate, fără îndoială putem fi liniștiți, pentru că vom lua un telefon bun acasă. Atâta timp cât are o bună valoare pentru bani, desigur !

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .