Seria Black Lightning este o nebunie - Android fericit

Mă întrebam dacă să scriu sau nu această postare. La început, am crezut că sunt imaginația mea, dar pe măsură ce trec capitolele, devine din ce în ce mai clar: seria CW's Black Lightning este o adevărată viață de pot. Ce vrei să obții cu acest personaj?

Nu CW nu știe să producă super-eroi sau serii „meta-umane”. Există Arrow, Flash, Supergirl și Legends of Tomorrow. Fiecare cu plusurile și minusurile sale, dar destul de fidel spiritului benzilor desenate DC în limitele sale. Am putea spune că, cu Flash-ul, au lovit unghia în cap, deși sezonul 4 se dovedește puțin sumbru. Dar Black Lightning joacă într-o ligă complet diferită - și dodgy.

Pe de o parte, arată doar ca o altă serie de super-eroi, dar să presupunem că se preface a fi ceva de genul Luke Cage al lui Marvel. Un tip dur care luptă împotriva nedreptății într-un mediu predominant afro-american. În cazul lui Luke Cage este Harlem, în Jefferson Pierce (aka Black Lightning) este Freetown. Și până acum asemănările.

Serialul spune povestea lui Pierce, un director de liceu care are dragostea și respectul comunității afro-americane într-un oraș afectat de bande, șiretlicuri și socoteală. Pierce este vocea sănătății care îi încurajează pe copii să se concentreze asupra studiilor lor și să devină oameni utili. De ce? Pentru că dacă nu ajungi să vinzi droguri la un colț de stradă, să faci rău sau mai rău, omul alb rău va veni și îți va lua totul.

Director de liceu ziua, temperament vigilent noaptea

La început se pare că ne confruntăm cu o serie oarecum rasistă, de data aceasta cu o perspectivă privită „din cealaltă parte” a scalei. Dar pe măsură ce capitolele trec, îți dai seama că nu este așa.

Noaptea, Jefferson Pierce îmbracă costumul Black Lightning și se aruncă cu câteva regrete față de oricine îi iese în cale. Este suficient să spunem că prima întâlnire cu fiica sa, care tocmai și-a descoperit puterile, duce la o frumoasă luptă fraternă.

Nici fetele nu sunt mult mai bune. Cea mai tânără, Jennifer, primul lucru pe care îl face când vede cum iubitul ei devine o victimă paraplegică a unui glonț rătăcit, este să-l abandoneze. Iar Anissa, sora mai mare, își folosește pentru prima dată puterile pentru a reduce la o groapă o statuie împotriva căreia protestează și pentru a face câteva lovituri aici și colo în acest proces.

Pare un ciclist care a ieșit din linie cu accesorii

Black Lightning este crud cu fiicele sale, el își tratează fosta soție așa cum îi place puțin, iar ea, de asemenea, nu crede că este mult mai bun cu cele 2 fiice pe care le au în comun. În adâncul lor ar trebui să o facă pentru binele familiei, dar singurul lucru care rămâne în ochii privitorului este o atmosferă destul de amuzantă. Care este morala acestei serii? Ce încearcă să ne transmită scriitorii?

În final, obiectivul este de a distruge trupa Los 100, unde unul dintre șefii finali este Tobias Whale, un albino negru. Ai o ironie atât de bună? Ei bine, s-ar putea să nu fie atât de bine ... Ideea este că am putea fi în fața unei serii grozave de supereroi cu multă putere neagră și mult flux, dar modul de a înfrunta multe dintre situațiile care apar ajung să te scoată din istorie.

Benzi desenate Tobias arată mai mult ca un Mr. Cartof topit la soare timp de 20 de ani într-o vitrină a unui magazin de jucării.

Este clar că nu este ușor să lucrați la subiecte actuale și interesante, cum ar fi „Vietile negre contează” și problematica „Violența negru pe negru”, dar nu este ceva ce poate fi rezolvat prin punerea a doi polițiști albi răi și câteva argumente și povești unde puterile protagonistului este cel mai puțin șocant din tot spectacolul.

Adevărul este că este un serial distractiv de urmărit, datorită tuturor clișeelor, costumelor destul de nenorocite și personajelor stereotipe care alcătuiesc seria. Desigur, este încă o plăcere vinovată. Pentru că oameni buni, această serie este al naibii de rău. Nu-l pierde din vedere!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .