Cum se instalează Google Play Store pe orice dispozitiv Android

Magazinul Google Play este principalul instrument pe care îl avem pe Android pentru a instala aplicații și jocuri. O aplicație care, de fapt, este preinstalată standard pe majoritatea tabletelor și telefoanelor mobile Android. Dar dacă un dispozitiv nu este certificat de Google și nu include Google Play Store  instalat din fabrică?

Anumite smartphone-uri chinezești, precum și tabletele Amazon Fire, anumite cititoare de cărți electronice și emulatoare, nu includ în mod prestabilit magazinul de aplicații Google. Fiecare dispozitiv este diferit și, deși procesul pe care îl vom explica mai jos s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea, va acoperi, fără îndoială, o gamă largă de cazuistică. Apoi, avem dispozitive care au propriul proces de instalare, cum ar fi telefoanele Huawei, caz în care va trebui să căutăm un tutorial specific pentru hardware-ul nostru.

Avertismente și considerații preliminare

Pe de altă parte, chiar dacă reușim să instalăm Play Store , faptul că aplicația nu vine preinstalată ca standard ne poate provoca, de asemenea, anumite probleme. Încă de la început, terminalul nostru nu va putea trece testul SafetyNet de la Google, ceea ce înseamnă că unele aplicații nu vor funcționa corect - vezi Google Pay - și altele nici măcar nu vor putea fi instalate. Am putea găsi și alte obstacole variate, deși asta va depinde de versiunea de Android pe care o folosim.

Înainte de a sări în piscină, nu trebuie să uităm nici de alternative. Android are mai multe magazine de aplicații și depozite software compatibile, în afară de tradiționalul magazin Google Play. Magazine precum Amazon Appstore, F-Droid sau legendarul APK Mirror. Pentru mai multe informații, aruncați o privire la postarea „ 7 alternative la Google Play: alte depozite de aplicații pentru Android ”.

Ghid pentru instalarea Google Play Store pe orice terminal Android

Primul pas pentru a porni procesul de instalare Google Play este să permiteți instalarea aplicațiilor de origine necunoscută . Acest lucru ne va permite să instalăm aplicații prin fișiere APK, care vor fi exact ceea ce vom folosi pentru a instala Magazinul Play pe dispozitivul nostru.

 • Deschideți meniul „ Setări ” sau „ Setări ” de pe Android.
 • Dacă meniul de setări încorporează un motor de căutare în partea de sus a ecranului, tastați „ aplicații necunoscute ”, „ surse externe ”, „ origine necunoscută ” sau termeni similari. Numele poate varia de la un sistem sau dispozitiv la altul.
 • Dacă nu obțineți niciun rezultat, accesați „ Aplicații și notificări -> Acces special la aplicații -> Instalați aplicații necunoscute ”.
 • În unele versiuni de Android puteți găsi această opțiune și în secțiunea „ Confidențialitate / Securitate ”.
 • De asemenea, în funcție de versiunea noastră de Android, vom găsi un singur buton pentru a activa instalarea de aplicații necunoscute sau un buton de activare individual pentru browser, altul pentru managerul de fișiere etc. De exemplu, dacă folosim browserul pentru a descărca APK-ul de pe Google Play, va trebui să autorizăm descărcarea aplicațiilor necunoscute în browser (în exemplul capturii de ecran pe care îl vedeți mai jos, acesta ar fi Chrome).

1. Identificați arhitectura procesorului și versiunea Android a dispozitivului

Fișierele necesare pentru instalarea Magazinului Play vor varia în funcție de versiunea noastră de Android și de arhitectura hardware a dispozitivului. De aceea este foarte important să identificăm aceste informații înainte de a începe să descărcăm ceva.

Pentru aceasta putem naviga între setările sistemului de operare, deși cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin introducerea WhatDevice.app . Este o aplicație web al cărei scop unic este de a furniza informații tehnice despre dispozitivul care accesează pagina. Notați versiunea și arhitectura sistemului de operare (ar trebui să fie ceva de genul armv8l, x86_64 și altele asemenea).

Dacă WhatDevice nu afișează informațiile de care avem nevoie (unele browsere blochează de obicei accesul la acest tip de informații) putem instala o aplicație numită „Device Info HW” disponibilă în format APK din depozitul Mirror APK AICI . Descărcați pachetul de instalare din browser, deschideți-l și instrumentul se va instala automat. Vom găsi versiunea Android în fila „General” și arhitectura CPU în „SOC -> ABI”.

Dacă totul a decurs bine, în acest moment vom avea în posesia noastră 2 informații: versiunea de Android instalată și arhitectura procesorului . Suntem aproape acolo, oameni buni!

2. Descărcați Magazinul Google Play

Următorul pas este să descărcați fișierele APK de instalare necesare pentru a rula Google Play Store pe terminalul nostru. În total, va trebui să descărcăm 4 aplicații ( IMPORTANT: Descărcați, dar nu instalați încă niciuna dintre aceste aplicații ):

 • Manager cont Google : dacă aveți Android 7.1.2 sau o versiune ulterioară, descărcați versiunea Manager cont Google 7.1.2 din Mirror APK AICI . Dacă aveți o versiune mai veche de Android, accesați AICI și descărcați versiunea Google Account Manager care este cea mai apropiată de versiunea dvs. de Android.
 • Google Services Framework : În acest caz vom proceda la fel. Intrăm în depozitul Google Services Framework AICI și descărcăm varianta cea mai apropiată de versiunea noastră de Android. De exemplu, dacă avem Android 9.0, vom descărca versiunea Google Services Framework 9.
 • Servicii Google Play : aceasta este una dintre cele mai esențiale componente ale Magazinului Play. Introduceți depozitul Mirror APK AICI și descărcați cea mai recentă variantă care se potrivește atât cu versiunea dvs. de Android, cât și cu arhitectura CPU. Acestea sunt cele 2 date pe care le-am colectat în pasul anterior grație utilitarului WhatDevice.
 • Magazin Google Play : În cele din urmă vom descărca cea mai recentă versiune a Magazinului Play. Din fericire, Google are doar o singură variantă care funcționează cu toate arhitecturile și versiunile Android, așa că trebuie doar să selectați și să descărcați cea mai recentă versiune disponibilă care nu este etichetată „beta”. Depozitul de descărcare îl puteți găsi AICI .

Primele 3 aplicații sunt necesare pentru a putea gestiona serviciile de bază și API-urile Google. A patra aplicație în conflict este magazinul Google Play în sine. Sunteți gata? Acum nu trebuie decât să instalăm APK-urile și în cele din urmă vom avea acces la Magazin Play. Sa mergem acolo!

3. Instalați Magazinul Google Play

Pentru a instala toate pachetele de instalare pe care tocmai le-am descărcat în format APK, deschideți un explorator de fișiere și navigați la folderul „Descărcări” (sau „Descărcări” dacă este în limba engleză). Dacă nu aveți unul instalat, puteți descărca unul din APK Mirror, cum ar fi ASTRO sau Files de la Google .

Acum deschideți pachetele de instalare pe care le-ați descărcat în punctul anterior în următoarea ordine. Odată ce instalarea fiecărei componente este finalizată, nu faceți clic pe „Deschidere” (doar înapoi sau pur și simplu selectați „Terminat”).

 • google.gsf.login
 • google.android.gsf
 • google.android.gms
 • android.vending

După instalarea celor 4 aplicații, reporniți dispozitivul. Veți vedea cum apare acum Magazinul Play împreună cu restul aplicațiilor disponibile pe mobil sau tabletă. Deschideți-l, conectați-vă cu contul dvs. Google și veți avea totul gata pentru a descărca și instala orice aplicație sau joc din magazin. Terminat!

Notă: Dacă oricare dintre componentele Magazinului Play nu a fost instalat, cel mai probabil nu am descărcat versiunea corectă a software-ului. Asigurați-vă că ați notat corect versiunea de arhitectură Android + a procesorului și încercați din nou.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .