Diferitele moduri de „Restaurare din fabrică” ale Windows 10 - Android fericit

Windows 10, ca și alte sisteme de operare, vă permite să efectuați anumite sarcini de restaurare. Dacă nu suntem confortabili cu Windows 10 sau dacă nu funcționează corect, sistemul ne permite să efectuăm diferite acțiuni pentru a găsi o soluție la problema noastră.

Practic, dacă ceea ce căutăm este fie să revenim la o stare din fabrică, la o versiune anterioară de Windows sau să încărcăm o imagine a sistemului de operare pe care l-am stocat, Windows 10 ne permite să efectuăm toate aceste acțiuni dintr-un panou centralizat.

Funcțiile de restaurare și recuperare Windows 10 m-au prins

Pentru a face acest lucru, trebuie să mergem la „ Start -> Setări -> Actualizare și securitate ” și să facem clic pe „ Recuperare ” în meniul din stânga. Ni se va prezenta o fereastră cu 3 opțiuni diferite:

Din meniul de recuperare putem restabili Windows la „starea din fabrică”, să revenim la o versiune anterioară sau să încărcăm o imagine de sistem

Resetați acest computer

Prima opțiune pe care ne-o oferă Microsoft dacă nu suntem confortabili cu starea sistemului nostru este restaurarea sistemului de operare. Este același tip de restaurare pe care Android îl oferă astăzi și, în principiu, constă în reinstalarea curată a Windows . Desigur, oferă și opțiunea de a păstra fișiere personale dacă nu dorim să efectuăm o ștergere totală. Este o opțiune bună dacă avem o problemă specifică sau dacă am fost atacați de un virus. De asemenea, cu avantajul că de data aceasta Windows nu ne va cere discul de instalare a sistemului, un factor foarte important.

Putem alege să păstrăm fișierele noastre personale: Mulțumesc Microsoft!

Reveniți la o versiune anterioară

Această opțiune ne permite să revenim la o versiune anterioară de Windows. Dacă ați trecut recent la Windows 10, puteți reveni la versiunea anterioară de Windows 7 sau Windows 8.1, dar aveți grijă: puteți face acest lucru numai dacă l-ați instalat acum mai puțin de 30 de zile. Când instalați Windows 10, acesta rezervă 20 GB cu date din sistemul de operare anterior, o copie de rezervă. Din luna instalării, sistemul șterge această copie de rezervă, deci nu există posibilitatea inversării procesului.

Impractic și total inutil dacă nu o facem în mai puțin de 30 de zile de la instalarea W10

Start avansat

Din meniul de pornire avansat putem efectua sarcini mai complexe. Vă permite să vă călcați computerul instalând o imagine, instalând un alt sistem de operare pornind de pe USB / DVD sau restabilind sistemul la punctele de salvare anterioare. Pentru a accesa pornirea avansată, trebuie să reporniți sistemul. Odată repornit, în meniul care apare trebuie să selectăm „ Depanare -> Opțiuni avansate ”.

În plus față de posibilitatea de a reinstala sistemul, acest meniu oferă multe alte caracteristici pentru utilizare și configurare

Din acest nou meniu putem face:

  • O restaurare la un punct de salvare anterior : Aceasta este o opțiune bună dacă suntem obișnuiți să creăm puncte de restaurare și dorim să ne întoarcem la un punct în care știm că sistemul a funcționat corect.
  • O recuperare a imaginii de sistem : ne permite să instalăm o imagine a sistemului de operare. O imagine este o copie exactă a sistemului de operare cu toate fișierele și altele pe care le-am inclus în el, deci dacă avem o imagine de bază, posibilitatea de ao instala în eventualitatea unui eveniment neprevăzut este o alternativă perfectă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .