Cum se calculează timpul necesar citirii unei cărți - The Happy Android

Dacă sunteți un fan al lecturii, cu siguranță la un moment dat veți avea cât timp vă poate dura să citiți o anumită carte, carte electronică sau roman . Aceasta este o informație care poate fi utilă pentru a ne planifica momentele de lectură, dar și pentru a putea avea o perspectivă realistă asupra numărului de cărți pe care ar trebui să le cumpărăm sau să le descărcăm lunar (presupunând că vrem cu adevărat să le citim pe toate la un moment dat).

Reading Lenth este o aplicație web care efectuează acest calcul pentru noi și adevărul este că este cea mai exactă. În esență, este un motor de căutare în care trebuie să introducem numele cărții și, odată localizată, sistemul ne spune câte ore de citire ne va dura să o finalizăm.

Sistemul ia catalogul de cărți Amazon ca bază de date, așa că, cu excepția cazului în care este un titlu foarte rar, cel mai probabil motorul de căutare va putea satisface cererile noastre fără prea multe probleme. Există o mulțime de cărți în spaniolă, dar și în engleză, franceză și alte limbi.

Ce formulă se folosește pentru a calcula timpul de citire al unei cărți?

Reading Lungime folosește o tehnică destul de ingenioasă - și, pe de altă parte, logică - pentru a obține numărul de ore necesare pentru a citi o lucrare. Primul lucru pe care îl face este să facă o estimare a numărului de cuvinte pe care le conține cartea, iar pentru aceasta se bazează pe durata cărții audio (dacă există) sau pe numărul de pagini din roman .

După ce aveți numărul total de cuvinte, împărțiți numărul respectiv la 250 , care este numărul de cuvinte pe minut pe care le poate citi un adult mediu. De aici, sistemul împarte din nou rezultatul la 60 , atingând acum numărul total de ore necesare pentru a citi toate cuvintele care alcătuiesc cartea.

Partea bună a acestei aplicații este că, dacă avem o rată de citire mai mare sau suntem puțin mai încet, sistemul ne permite, de asemenea, să ajustăm numărul de cuvinte pe minut . Astfel, dacă suntem capabili să citim 180 de cuvinte pe minut, de exemplu, putem reseta contorul și putem obține un rezultat mult mai precis.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .