Cum se convertesc fișiere WAV în MP3 rapid și fără probleme

Sunt sclavul formatelor audio de ani de zile. La început, când nu exista nici măcar internetul, am înregistrat melodiile de la radio pe o casetă. Apoi au sosit CD-urile muzicale și am început să folosim mini-sistemul pentru a face copii de casetă. La scurt timp, au sosit formatele digitale și am început să gestionăm fișiere WAV, MP3, WMA și multe altele pe CD-uri și playere MP3 goale.

Toate aceste salturi de la un format audio la altul sunt o adevărată bătaie de cap. Prin urmare, este important să știm ce programe să utilizăm pentru fiecare dintre nevoile noastre. Una dintre cele mai frecvente conversii este de la fișiere WAV la MP3 .

Ce este un fișier WAV?

Melodiile și audio în format WAV ocupă mult mai mult spațiu decât un simplu MP3, prin urmare, este de înțeles că dorim să convertim aceste tipuri de fișiere și să economisim o cantitate bună de spațiu de stocare.

Acest lucru este valabil pentru că formatul WAV (Waveform Audio File sau „ fișier audio de formă de undă ”, creat de Microsoft și IBM) este un format audio brut - brut, nepolizat. Ele sunt fără pierderi fișiere de sunet , fără pierderea calității și fără compresie, ceea ce le face ocupă atât de mult spațiu. Pentru a ne face o idee, un minut al unei melodii în format WAV este echivalent cu aproximativ 10 MB .

Este un format care este utilizat pe scară largă în industria muzicală, dar multe persoane trec în prezent la formatul FLAC, deoarece folosește compresia pentru a reduce dimensiunea fișierului, menținând același nivel de calitate.

Cum se convertește un fișier WAV în MP3 gratuit, rapid și ușor

Dacă avem o mână bună de melodii, podcasturi sau orice alt tip de sunet în format WAV și dorim să eliberăm spațiu pe hard disk, cel mai bine este să le convertim în MP3. În continuare vom vedea 3 moduri diferite de a face acest lucru:

  • De pe un computer sau laptop.
  • Folosind un convertor web din browser.
  • Utilizarea unei aplicații mobile.

Conversia melodiilor din WAV în MP3 de pe computerul Windows

Unele playere multimedia vă permit, de obicei, să convertiți fișiere audio WAV în MP3 - cum ar fi VLC sau Winamp -, dar acestea sunt de obicei moduri destul de complicate. Dacă ceea ce nu dorim este să ne complicăm viața, cel mai ușor este să instalăm un convertor gratuit, cum ar fi Freemake Audio Converter .

1- Odată ce am instalat programul, îl deschidem și facem clic pe butonul albastru « Audio ».

2- Selectăm melodia audio pe care dorim să o convertim în MP3.

3- Faceți clic pe pictograma «MP3» care apare în partea de jos.

4- Va apărea o nouă fereastră în care putem alege calitatea fișierului MP3 rezultat din conversie (96Kbps / 128Kbps / 192Kbps / 256Kbps / 320Kbps / Calitate optimă și personalizată).

5- Apoi alegem folderul de ieșire și facem clic pe butonul « Convert ».

6- Odată ce procesul este terminat, vom primi o astfel de notificare pe ecran.

După cum puteți vedea, este o metodă foarte simplă și, de asemenea, freeware, cu care putem converti fișiere din WAV în MP3 cu un nivel de personalizare mai mult decât rezonabil și o viteză de conversie foarte bună.

Cum se convertesc fișiere WAV în MP3 online, fără a instala niciun program

Dacă nu dorim să instalăm nicio aplicație pe computer și vrem să convertim doar câteva melodii, putem folosi și un convertor online.

Online Audio Converter este o pagină web care, așa cum sugerează și numele său, este utilizată pentru a converti diferite fișiere de sunet. Acesta recunoaște mai mult de 300 de formate video și audio și poate converti fișiere în MP3, WAV, M4A, FLAC, OGG, AMR, MP2 și M4R (pentru tonuri de apel pentru iPhone).

Adevărul este că este un instrument super intuitiv și gratuit care ne permite, de asemenea, să alegem gradul de calitate audio.

Adevărul este că, după acesta, este dificil să recomandăm alte convertoare audio online. Totuși, dacă doriți să vedeți alte alternative, puteți arunca o privire AICI și AICI .

Comprimarea fișierelor WAV în MP3 de pe un telefon mobil (Android)

Dacă avem audio stocate pe telefonul mobil, atunci cel mai bine este să folosiți o aplicație. Android oferă câteva convertoare gratuite în Play Store, care nu sunt deloc rele.

Convertiți în MP3 : această aplicație cu un nume atât de original este capabilă să convertească în MP3 din formate precum AAC, WMA, WAV, OGG, FLAC, 3gp, AIFF și M4A, printre altele. Vă permite să convertiți una sau mai multe melodii simultan și, de asemenea, când îl instalați pentru prima dată, scanează memoria internă în căutarea fișierelor de alte formate pentru a le converti și a economisi spațiu.

Descărcați QR-Code Convertiți în Mp3 Dezvoltator: inglesdivino Preț: Gratuit

Convertor WAV în MP3 : Acest alt convertor are o interfață mai simplă și mai directă, cu butoane foarte mari, astfel încât să ajungem direct la subiect. La fel ca aplicația anterioară, permite conversii în masă.

Descărcați QR-Code WAV To MP3 Converter Dezvoltator: AppGuru Preț: Gratuit

Și asta e tot. Dacă cunoașteți orice alt instrument pentru a converti fișierele WAV în MP3 eficient și gratuit, nu ezitați să împărtășiți informațiile din zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .