Cum să faci fotografii bune cu telefonul mobil fără să folosești blițul - Android fericit

Vă pasionează fotografia fără dorința de a fi expert, dar nu aveți o cameră profesională? În aceste vremuri nu mai este necesar să aveți unul, dacă doriți să vă distrați luând imagini bune. Este suficient să aveți un telefon mobil de ultimă generație cu o cameră bună, fără ca acesta să fie sofisticat sau să aibă o rezoluție înaltă.

Cu toate acestea, cea mai mare provocare care rămâne este să faci fotografii fără a folosi blițul și să te asiguri că obții un rezultat satisfăcător. Dacă nu doriți să vă stricați fotografiile cu acel exces de iluminare, citiți mai departe. Apoi, vă vom spune cum să faceți fotografii bune cu telefonul mobil, fără a utiliza blițul.

Trucuri pentru a nu vă arde fotografiile cu blițul

Cu acest ghid vă vom explica câteva strategii alternative cu ajutorul cărora veți putea face fotografii mai bune fără a apela la iluminarea nefirească a blițului mobil, obținând un aspect natural și un efect de lumină uniform .

Mod noapte activat

Echipamentele de ultimă generație au adus numeroase progrese, nu numai în ceea ce privește calitatea obiectivelor încorporate, dar oferă și o serie de opțiuni tematice care vă permit să reglați de sine capacitatea obiectivului de a face fotografii de scene specifice, captând esența și fidelitatea maximă a vizualul.

Printre aceste opțiuni se numără modul de noapte, un instrument care ar trebui cu siguranță utilizat pentru a evita utilizarea blițului și pentru a surprinde scena magică în ciuda luminii slabe. Acest lucru se datorează în principal deschiderii gradului de expunere al obiectivului, care permite pătrunderea mai multor lumini .

Desigur, rețineți că, în acest mod, camera este de obicei mai susceptibilă la mișcare, deci trebuie să luați în considerare stabilitatea mobilului dvs. atunci când faceți fotografierea. Un trepied ar putea fi o resursă excelentă în aceste condiții pentru a asigura fotografia perfectă.

Dacă telefonul dvs. nu are încorporată opțiunea pentru modul de noapte, puteți utiliza în schimb opțiunile avansate. În meniul aplicației Camera veți vedea un mod de fotografie profesional.

Reglarea manuală a proprietăților camerei

Nu trebuie să fii expert pentru a te juca cu aceste opțiuni și să descoperi singur rezultatele care ți se potrivesc cel mai bine. Puteți încerca să modificați diferite caracteristici, cum ar fi gama ISO , viteza obturatorului obiectivului sau diametrul diafragmei diafragmei. Cu aceasta puteți defini cel mai convenabil grad de lumină care este folosit pentru a face fotografierea.

Prin variația acestor parametri veți obține o grafică mai strălucitoare, chiar și atunci când scena este destul de întunecată; totul fără a necesita blițul. Alegeți o valoare ISO ridicată și utilizați un timp de expunere a senzorului mult mai mare la lumină . Desigur, având grijă să nu depășești aceste valori pentru a nu adăuga mult zgomot fotografiilor.

Echilibrează albii

Pe cât de inteligente sunt telefoanele de astăzi, acestea nu ating întotdeauna setările de lumină potrivite atunci când fac fotografii. Pentru a îmbunătăți acest lucru, un pic de lucru manual nu face rău.

Fiecare fotografie poate necesita o manevrare diferită a zonelor de lumină albă, pentru a obține cea mai fidelă copie. Joacă-te cu opțiunea de balans de alb și fii uimit de rezultatele pe care le poți obține. Reglând calitatea luminii , făcând-o mai caldă sau mai rece, puteți crește luminozitatea fotografiilor fără bliț.

Profitați de scenă

Examinați mediul înconjurător și utilizați alte surse de lumină în acesta pentru a vă îmbunătăți fotografiile de noapte fără bliț. Indiferent dacă este natural sau creat de om, sprijină-te pe aceste fântâni, astfel încât privirea ta să nu se piardă în întuneric.

Un set cu lămpi, lumânări sau felinare ar putea fi foarte potrivit pentru a surprinde esența nopții. Evitați proiectarea luminii direct în centrul fotografiei pentru a evita arderea scenei.

Dacă alternativele anterioare nu v- au ajutat, puteți încerca oricând să adaptați un dispozitiv flash extern reglabil la telefonul dvs. , cu care veți salva orice configurație greoaie și frustrantă înainte de a vă face fotografiile de noapte, dacă nu sunteți foarte pricepuți sau aventuroși cu setările camerei.

Și acum, nu există nicio scuză pentru a vă bucura de fotografia de noapte numai cu telefonul mobil și fără bliț, asigurându-vă că faceți cele mai bune fotografii ca un profesionist. Ai dorit mai mult? Apoi aruncați o privire la postarea „ 10 trucuri utile pentru a face fotografii bune cu telefonul mobil ”, unde mai avem câteva sfaturi pentru a ne îmbunătăți tehnica fotografică.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .