Cum să vă copiați contactele pe Android și iOS

Anul trecut mi-a fost furat telefonul mobil. Ceea ce s-a făcut s-a făcut și nu prea era de folos să ne lamentăm, așa că cel mai bun lucru a fost să întoarcem pagina. Oricum, ceea ce m-a deranjat foarte mult a fost faptul că am pierdut contactele din agenda telefonică. Asta chiar m-a enervat. Ți s-a întâmplat vreodată? Mă prostesc că nu am configurat nicio copie de rezervă în ziua sa ( meritați să o aveți Android!) ... Oh! Ce dureros! Nu fiți un prost ca mine și profitați de următoarea postare pentru a vă asigura că sunteți clar cum să faceți o copie de rezervă a contactelor dvs. și , astfel , să evitați pierderea numerelor prețioasei dvs. agende în caz de furt sau pierdere. Asculta-ma!

Cum să vă copiați contactele pe Android

În Android există 2 moduri foarte simple de a face o copie de rezervă sau o copie de rezervă a contactelor din agenda noastră. Pe de o parte, putem configura o copie automată prin Gmail sau, dacă preferăm, putem face copia „bareback”, manual.

Configurați backupul din Gmail

Aș îndrăzni să spun că marea majoritate a utilizatorilor de Android au un cont Gmail configurat pe telefon. Nu este obligatoriu să-l configurați, dar dacă nu, nu puteți descărca și instala aplicații din Magazin Play. Așadar, marea majoritate a utilizatorilor utilizează cel puțin un cont Gmail pe dispozitivul lor. Știați că doar având un cont Google puteți face acum o copie automată a contactelor dvs.?

Mergeți la „ Setări → Conturi ” și selectați contul Gmail, apoi alegeți datele pe care dorim să le sincronizăm (asigurați-vă că marcați contactele) și, în cele din urmă, accesați „ Setări → Backup și restaurare. „Și lăsați„ Backup ”și„ Restaurare automată ” bifate .

Dacă vă pierdeți telefonul sau acesta este furat, va trebui să reconfigurați același cont Gmail pe care l-ați folosit pentru a vă recupera contactele pe noul telefon.

Exportați contactele într-un fișier extern

De asemenea, puteți opta pentru opțiunea artizanală și faceți singuri backupul agendei. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesați „ Contacte ” și să afișați meniul de opțiuni pentru a selecta „ Import / export ”.

Ușor nu? Acum trebuie doar să alegeți unde doriți să exportați fișierul care va conține toate contactele din agenda telefonică. În cazul exemplului din imagine, am selectat „ Export pe card SD ”, apoi iau fișierul cu copia și îl salvez într-un loc sigur (de exemplu, un pendrive sau îl încărc pe Google Drive sau Dropbox).

Copia contactelor va fi salvată într-un fișier cu numele „ Contacts.vcf ”, iar dacă ați ales să o salvați în SD, o veți găsi în calea „ / storage / extSdCard /”

Cum să vă copiați contactele pe iOS

Dacă aveți un iPhone și doriți să faceți o copie de rezervă sau o copie de rezervă a contactelor dvs., aveți la dispoziție 2 metode foarte simple.

Faceți o copie de rezervă a contactelor cu iTunes

Cu iTunes puteți face o copie de rezervă a contactelor iPhone-ului dvs., precum și a altor informații relevante ale dispozitivului dvs. mobil. Pentru a face acest lucru, conectați-vă telefonul la computer sau Mac și deschideți iTunes pe computer. Selectați-vă iPhone-ul și în meniul derulant „ Rezumat ” faceți clic pe „ Copiați acum ”.

Acum va începe procesul de backup și se va face o copie de rezervă atât a contactelor dvs., cât și a tuturor informațiilor stocate pe iPhone.

Faceți o copie de rezervă a contactelor cu iCloud

Dacă salvarea copiei de rezervă pe computerul dvs. pare periculoasă, puteți folosi oricând iCloud pentru a face o copie în cloud.

Accesați setările iPhone și selectați „ iCloud ”. Amintiți-vă că, dacă nu sunteți conectat, va trebui să introduceți ID-ul Apple și parola pentru a continua.

Pentru a termina, trebuie doar să accesați opțiunea „ Contacte ” și să o activați, astfel încât o copie de rezervă a contactelor dvs. să fie făcută automat în iCloud.

Pe lângă metodele pe care tocmai le-am menționat, puteți găsi și o mulțime de aplicații atât pentru Android, cât și pentru iOS, care fac copii de rezervă ale informațiilor stocate pe dispozitivul dvs., dar dacă doriți doar să faceți o copie a contactelor, recomandarea mea este să evitați instalarea aplicații suplimentare ( cu siguranță aveți deja o întreagă junglă de aplicații instalate, nu-i așa?). Pe termen lung, memoria telefonului și CPU vă vor mulțumi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .