Cum se scurtează adresele URL direct de pe un telefon Android

Personal, am o relație de dragoste-ură cu scurtatoarele de adrese URL . Până de curând am folosit serviciul Google în acest scop, dar de când au anunțat închiderea acestuia pentru martie 2019, spiritele mele au scăzut. De asemenea, Twitter nu mai contează caracterele din adresele pe care le adăugăm în tweet-uri, așa că pentru mine cel puțin nu mai este ceva de care să am cu adevărat nevoie.

Asta nu înseamnă că adresele URL scurtate nu sunt utile. În plus față de a face adresele de pagini web mai accesibile și mai ușor de gestionat , în multe cazuri ne permite să ținem o evidență detaliată a linkurilor pe care le partajăm pe Internet (statistici, clicuri etc.). De exemplu, dacă sunteți un webmaster sau un manager de comunitate, vă oferă informații foarte valoroase pentru a cunoaște sfera reală a conținutului pe care îl partajăm.

Toate acestea, fără a lua în considerare faptul că un link scurt este mult mai probabil să fie copiat, partajat sau adnotat .

Cum se scurtează cu ușurință o adresă URL de pe un telefon Android sau iOS

Dacă nu dorim să folosim nicio aplicație terță parte, cel mai ușor este să mergem direct la dispozitivul de scurtare a linkurilor Google . Putem accesa din orice browser prin introducerea pur și simplu Goo.gl .

  • Odată ce pagina este încărcată, trebuie doar să introducem linkul pe care dorim să-l scurtăm în „ Adresa URL originală aici ” și să facem clic pe butonul „ SCURT LINK ”.
  • Apoi, va fi afișată adresa URL scurtată. Faceți clic pe butonul de copiere și linkul va fi adăugat automat în clipboard.

Cum se creează o adresă URL scurtată cu URL Manager

Din păcate, așa cum am menționat la începutul postării, Goo.gl are zilele numărate. Pe de altă parte, o altă alternativă pe care o putem trage cu ușurință este aplicația mobilă URL Manager.

Descărcați QR-Code URL Manager Dezvoltator: Kizito Nwose Preț: Gratuit Descărcați QR-Code URL Manager Dezvoltator: Kizito Nwose Preț: Gratuit +

Această aplicație este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iPhone, este gratuită și, pe lângă faptul că ne permite să scurtăm adresele URL, servește și la crearea codurilor QR . Dar , cel mai bun dintre toate este faptul că utilizează mai multe servicii pentru a scurta, alegerea între is.gd, v.gd, goo.gl, bit.ly și j.mp .

  • Pentru a scurta o adresă, trebuie doar să intrăm în aplicație, să facem clic pe butonul „ + ” și să alegem „ SCURT ”.
  • Introducem adresa URL pe care dorim să o scurtăm.
  • Selectăm structura noii adrese URL (standard, numai cu litere mici, numai cu numere etc.).
  • Selectăm furnizorul (bit.ly, is.gd etc.).
  • Pentru a termina, faceți clic pe „ SHORTEN ”.

Adresa URL scurtată va fi copiată automat în clipboard. De aici, putem lipi sau partaja linkul în orice altă aplicație, e-mail sau pagină web.

Apoi, dacă navigăm pe Internet și dorim să scurtăm un link din mers, putem face și asta. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să selectăm adresa URL, să facem clic pe „ Partajare ” și să selectăm aplicația URL Manager.

Distribuiți linkul scurtat folosind un cod QR

O altă opțiune pe care ne-o oferă acest instrument este aceea de a partaja adrese cu coduri QR. Pentru a genera unul dintre aceste coduri, odată ce am creat adresa URL scurtată, trebuie doar să facem clic pe meniul derulant corespunzător (vezi imaginea de mai jos) și să selectăm „ Partajare -> Cod QR ”.

O funcție practică care ne oferă o anumită confidențialitate către linkurile pe care le partajăm și destul de răspândită, apropo, în mediile de afaceri.

Notă: După aceasta, ați putea fi, de asemenea, interesat să aruncați o privire la postarea despre cum să partajați o parolă WiFi folosind un cod QR . Foarte practic!

În cele din urmă, comentează că există multe alte aplicații pe Android și iOS pentru a scurta adresele URL, aproape toate cu același nume: „URL Shortener”. Nici aceste aplicații nu sunt rele, dar majoritatea folosesc serviciul Google pentru a scurta linkurile, așa că, atunci când sunt închise, vor fi învechite. Ceva care nu se întâmplă cu URL Manager, care folosește multe alte scurtatoare, pe lângă cel furnizat de Google.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .