Cum să vizionați KODI pe un Chromecast: 3 metode care funcționează

Dacă nu avem un televizor inteligent, utilizarea unui Google Chromecast este una dintre cele mai ieftine și mai simple soluții pentru a aduce toată tehnologia Android la televizor. Cu acest dispozitiv mic putem urmări Netflix, Amazon Prime Video, DAZN și multe alte aplicații de streaming, controlându-le din confortul telefonului nostru Android. O minune.

O altă dintre cele mai puternice aplicații de streaming pentru dispozitive mobile este KODI, un player multimedia open source cu un potențial incredibil de a viziona TDT în direct și chiar seriale și filme gratuite prin intermediul depozitului său mare de suplimente legale. Rău despre KODI este că, în mod implicit, încă nu permite trimiterea de conținut către Chromecast, deci trebuie să folosim ciudatul truc pentru a-l obține.

Cum se instalează KODI pe un Google Chromecast

Primul lucru care trebuie clarificat este că dispozitivele Chromecast sunt simple receptoare. Adică nu puteți „instala” nicio aplicație pe ele: nu KODI, nu YouTube sau orice altă aplicație care vă poate veni în minte. Singurul lucru de care avem nevoie cu adevărat pentru a vedea orice tip de conținut este că aplicația este compatibilă cu tehnologia Google Cast (un protocol similar DLNA și Miracast).

În scopuri practice și lăsând tehnicile deoparte, aceasta înseamnă că aplicația are o pictogramă cu simbolul Chromecast care ne permite să transmitem ceea ce vedem pe player la televizor. O icoană, care, apropo, încă nu este prezentă oficial pe KODI.

În prezent, există 3 metode care ne permit să aruncăm conținut de la playerul nostru KODI la dongle-ul Chromecast conectat la monitor sau televizor de serviciu.

Distribuție locală (metodă dificilă pentru Android)

Dacă dorim să trimitem conținut din aplicația KODI către Chromecast în cel mai bun mod posibil , trebuie să apelăm la o aplicație numită Local Cast. Este gratuit și îl putem descărca din Google Play Store fără probleme majore.

Descărcați QR-Code LocalCast pentru Chromecast, Roku, Fire TV, Smart TV Dezvoltator: Stefan Pledl Preț: Gratuit

Odată ce avem aplicația instalată, parcurgem următorii pași:

 • Descarcăm fișierul playercorefactory.xml. Acesta este un fișier foarte important, deoarece scriptul este responsabil pentru forțarea transmiterii de conținut de la KODI la LocalCast, astfel încât să îl putem trimite direct la Chromecast.
 • Deschidem exploratorul de fișiere al dispozitivului nostru Android. Dacă nu avem instalate, putem încerca ASTRO, un manager ușor care funcționează destul de bine. Apoi, mergem la meniul de setări al browserului și în „Configurarea setărilor de vizualizare implicite” activăm fila pentru a afișa fișierele ascunse .

 • Acum navigăm cu exploratorul de fișiere în dosarul „ Descărcări ” sau „ Descărcări ” și localizăm fișierul playercorefactory.xml pe care tocmai l-am descărcat. O copiem și o lipim în folderul „ userdata ” situat în „Android -> Date -> org.xbmc.kodi -> fișiere -> .kodi -> userdata” .

După cum puteți vedea, este un truc ceva mai complex, dar odată ce avem totul în loc, este o minune pură. Deschidem KODI, selectăm conținutul pe care dorim să îl vizualizăm și aplicația LocalCast va trimite automat redarea la Chromecast.

Unul dintre punctele forte ale acestei metode este că putem continua să transmitem chiar și cu ecranul mobil oprit . Perfect.

Utilizarea aplicației Google Home (metodă simplă pentru Android)

Dacă toate acestea par prea complicate, putem vedea și conținutul KODI pe Chromecast prin transmiterea „bareback” a ecranului mobil direct la televizor. Nu este cea mai practică soluție din lume, dar da, este foarte ușor de configurat:

 • Deschidem aplicația Google Home de pe dispozitivul nostru Android.
 • Mergem la meniul „ Start ” (pictogramă în formă de casă, situată în marginea din stânga jos) și selectăm Chromecastul la care dorim să ne conectăm.
 • Selectăm opțiunea „ Trimiteți ecranul meu ”.
 • În continuare vom vedea o casetă de informații în care vom face clic pe „ Trimite ecran ”.

Din acest moment, tot ceea ce se vede pe mobil va fi văzut și pe ecranul Chromecast, inclusiv orice vom juca pe KODI. În orice caz, așa cum am menționat, nu este cea mai recomandată metodă, deoarece atunci când ecranul telefonului sau tabletei se oprește, conexiunea cu Chromecastul va fi, de asemenea, întreruptă .

Instalați extensia de browser Chromecast (Metodă pentru PC Windows)

În cele din urmă, dacă avem un laptop sau un computer desktop, putem folosi KODI și pentru a trimite conținut către Chromecast. Nu este la fel de greoaie ca metoda „dificilă” pentru Android, dar nu este cea mai elegantă soluție din lume, ce vom face ...

 • Deschidem browserul Chrome.
 • Afișăm meniul de setări și facem clic pe opțiunea „Transmit”.
 • Va apărea o fereastră plutitoare și browserul va încerca să detecteze Chromecastul. Notă: pentru ca acest lucru să funcționeze, ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceeași rețea.
 • Afișăm fila „Surse” și selectăm „Transmit desktop”.

 • Pentru a termina, faceți clic pe Chromecast pentru a începe difuzarea și pe ecranul următor selectăm ecranul desktopului și faceți clic pe butonul albastru „ Distribuiți ”.

În mod automat, vom stabili o conexiune cu Chromecastul jucând tot ceea ce se vede pe monitorul PC-ului. De aici, trebuie doar să deschideți KODI și să vedeți ce ne interesează cel mai mult.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .