Socratic, aplicația Google pentru studierea și rezolvarea problemelor

De obicei te blochezi în timp ce studiezi sau un subiect de clasă pare puțin ascendent? Socratic by Google este o aplicație care tocmai a fost publicată în Android Play Store săptămâna aceasta cu un obiectiv foarte clar: să ne ajute cu studii punând la dispoziție un instrument de consultare alimentat de inteligență artificială .

Ne confruntăm cu un utilitar care până în vara anului trecut 2019 făcea parte din ecosistemul aplicațiilor iOS, moment în care Google a fost achiziționat pentru a face parte din setul său de aplicații „made by Google” pentru Android.

Descărcați QR-Code Socratic de la Google Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Socratic, un asistent de studiu care caută răspunsuri din imagini sau întrebări vocale

Socraticul funcționează destul de simplu. Mai întâi trebuie să punem o întrebare sau să expunem problema pe care dorim să o rezolvăm. Pentru aceasta putem face o fotografie a problemei folosind camera mobilă sau întrebăm direct prin microfon.

De aici, aplicația este însărcinată cu identificarea interogării și căutarea resurselor online necesare care să ne ajute să înțelegem care este conceptul sau principiul care guvernează problema pe care tocmai am ridicat-o. În acest fel, uneori vom primi un răspuns direct, iar alteori Socratic ne va arăta o serie de tutoriale care ne vor ajuta să obținem răspunsul pentru noi înșine.

Aceste tutoriale pot veni sub forma unei fișe de informații sau pot fi, de asemenea, extrase de pe Internet și chiar videoclipuri YouTube pe subiectul care urmează să fie studiat de către student. AI AI Google a fost instruit cu algoritmi dedicați pentru a înțelege problemele din algebră, geometrie, trigonometrie, biologie, chimie, fizică, istorie și literatură , în așa fel încât Socratic să poată detecta și simplifica conceptele în tutoriale mici sau „lecții” mult mai ușor de înțeles.

Postare asociată: Aflați să codificați în timpul liber cu aplicația Py

„Cotletele” sau cardurile de informații

În plus, aplicația include, de asemenea, în jur de 1.000 de ghiduri sau carduri de informații la nivel de facultate și programe de învățământ liceal. Trebuie remarcat faptul că aceste „cotlete” sunt complet în limba engleză, așa că va trebui să stăpânim puțin limba dacă dorim să scoatem la maximum aplicația.

În fiecare dintre carduri ni se arată un grafic sau o diagramă cu un text explicativ asupra subiectului, toate acestea însoțite întotdeauna de o serie de videoclipuri conexe împreună cu o listă de surse și resurse pentru a obține mai multe informații. Adevărul este că acestea sunt ghiduri destul de utile și că funcționează perfect ca un complement de studiu.

Pe scurt, Socratic este încă o aplicație cu mai mult sau mai puțin aceleași funcții ca motorul de căutare Google al unei vieți, dar cu capacitatea de a oferi răspunsurile mult mai „mestecate” și într-un mod mai confortabil pentru student facilitându-le învățarea, ceea ce în cele din urmă este vorba. O aplicație interesantă cu mult potențial în mediul academic.

S-ar putea să vă intereseze: Cele mai bune 5 aplicații pentru concentrare și studiu fără distrageri

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .