Spionarea pe WhatsApp a altcuiva este atât de ușoară din versiunea web - Android fericit

Aplicația WhatsApp are măsuri de confidențialitate și securitate, cum ar fi criptarea end-to-end, care face practic imposibilă spionarea conversațiilor altor persoane între două contacte de pe un al treilea dispozitiv.

O metodă de criptare care și-a dovedit valoarea în trecut și care, după dezvăluirea de către WikiLeaks a celor peste 9000 de pagini dedicate descompunerii instrumentelor și metodelor de hacking utilizate de CIA, confirmă că este încă o metodă de criptare în cel în care poți avea încredere.

Cel mai slab link, utilizatorul

În ceea ce nu se poate avea atât de multă încredere este neglijența accidentală a utilizatorilor WhatsApp. Și este că, indiferent cât de multă criptare și măsuri sunt puse în aplicare, ființa umană, ca de obicei, ajunge să fie revelată întotdeauna ca cea mai slabă verigă din lanțul de securitate .

Spionând conversații și chat-uri de pe WhatsApp Web

WhatsApp Web este o aplicație web care nu necesită niciun tip de instalare pe computerul nostru. Încărcăm pagina, scanăm codul QR care este afișat pe ecran și voilă, putem accesa și chat cu toate contactele noastre WhatsApp ca și cum am fi accesat de pe mobil.

Deși persoana care folosește WhatsApp de pe computer închide fila sau browserul în sine , avem nevoie doar de puțină distragere a atenției sau de a părăsi computerul pentru o clipă pentru a-și putea accesa din nou conversațiile.

Cum? Pur și simplu stând în fața computerului și reîncărcând pagina web WhatsApp. Cookie-urile browserului vor face restul, încărcând ultima sesiune WhatsApp deschisă, fără a fi nevoie să introduceți niciun cod sau parolă.

Măsuri de securitate pentru a evita spionarea în acest mod prostesc

Pare o prostie, dar puțini sunt utilizatorii cărora le pasă să se deconecteze de pe WhatsApp Web și pur și simplu să închidă fila în care sunt afișate conversațiile.

Ori de câte ori folosim versiunea web a WhatApp trebuie să ne asigurăm că ne deconectăm corect , deschizând meniul derulant și făcând clic pe „Închideți sesiunea”, așa cum se arată în imagine.

După cum puteți vedea, este o metodă foarte simplă de spionaj, care poate fi, de asemenea, evitată într-un mod foarte simplu, dar este rareori efectuată, practic din lene. De luat în considerare, în special în mediile de lucru, dacă nu dorim ca bârfa de serviciu să „ne vâneze” conversațiile private WhatsApp.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .