Cum se activează tema Gmail întunecată pentru Android - Android fericit

Odată cu sosirea Android 10 și decizia Google de a implementa modul întunecat ca standard pentru sistemul său de operare, compania a început să ofere celor mai relevante aplicații modul său mult așteptat de noapte. Astfel, pe lângă economisirea bateriei, putem avea experiențe mult mai relaxate în ceea ce privește ochii noștri atunci când suntem în medii slab iluminate.

În acest moment am văzut deja faimosul „mod întunecat” al Chrome pentru Android, modul întunecat al YouTube, Google Photos și Keep, printre altele. În această săptămână a venit rândul lui Gmail , care începe deja să se bucure de mierile personalizării printr-o nouă temă întunecată în versiunea sa mobilă.

Cum să activați modul întunecat Gmail pe Android

Tema întunecată din clientul de poștă Google este disponibilă din versiunea 2019.08.18.267044774 a Gmail , care este deja accesibilă în Play Store de la 4 septembrie anul trecut.

Oricum, ar trebui clarificat faptul că implementarea este efectuată de serverul de aplicații, într-o manieră eșalonată. Prin urmare, este posibil să ne actualizăm clientul Gmail și încă nu vedem caseta pentru al activa. În acest caz, va trebui să așteptăm câteva ore / zile până când actualizarea ajunge la terminalul nostru.

Putem verifica dacă Gmail are deja modul întunecat afișând bara de meniu laterală și introducând „ Setări -> Setări generale ”. Prima opțiune pe care o vom găsi în cadrul acestui submeniu va fi schimbarea temei aplicației. Dacă facem clic pe „ Tema ” vom vedea 3 moduri de personalizare diferite: „Întunecat”, „Luminoasă” și „Implicit”.

Imagine: 9to5Google

Când selectăm „Întunecat” (Întunecat), vom vedea cum interfața își înlocuiește fundalul alb obișnuit cu unul mai întunecat. Aici este interesant de menționat că Google nu a folosit un negru pur, optând pentru o culoare care trage mai mult spre gri închis . Acest lucru împiedică afișajele AMOLED să profite de acest avantaj și să economisească energia bateriei prin oprirea pixelilor care nu sunt utilizați. Pentru acei utilizatori care nu au acest tip de ecran, acesta este un factor pur și simplu irelevant, dar nu este lipsit de firimituri - mai ales având în vedere cât de scumpe sunt telefoanele mobile cu ecrane AMOLED.

Personal, trebuie să recunosc că nu am văzut niciodată mult umor în modul întunecat, dar de când am încercat-o în câteva aplicații în urmă cu câteva luni, devin din ce în ce mai iubită de el. Ce crezi despre modul întunecat? Plănuiți să-l utilizați în aplicația dvs. Gmail?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .