Ce trebuie să faceți dacă telefonul dvs. mobil nu detectează cardul micro SD - Happy Android

În prezent, marea majoritate a dispozitivelor mobile permit extinderea memoriei interne prin memoria externă. De obicei vine sub forma unui card micro SD . Incorporarea acestei posibilități permite achiziționarea de dispozitive mobile cu memorii interne „modeste”, pentru a fi extinse ulterior odată cu introducerea acestui tip de carduri. Astfel veți evita problemele legate de funcționarea sa.

Cardurile Micro SD reprezintă numeroase avantaje pentru dispozitivele noastre mobile. Mai ales dacă le lipsește suficient spațiu de stocare intern. Cu toate acestea, există situații în care sunt foarte enervante, deoarece echipele noastre nu mai recunosc . Pot exista numeroase motive care pot genera acest tip de problemă. Aflați despre unele dintre opțiunile pe care le avem pentru ca dispozitivul nostru să le recunoască din nou.

Motive pentru care cardul microSD nu este recunoscut de un dispozitiv mobil

Cardurile Micro SD există de mult. Acestea sunt necesare pentru dispozitivele mobile cu memorie internă de 16 GB sau mai mică decât această capacitate. Sunt acceptate în general de aceste echipe, dar există cazuri în care nu este recunoscut . Unele dintre motivele pentru care nu sunt recunoscute sunt:

  • Incompatibilitate cu echipamentul.
  • Introduceți-l incorect.
  • Există o problemă cu configurația mobilului nostru.

La fel ca tot ceea ce există, acest tip de card are și timpul său de expirare. Este obișnuit ca trecerea timpului să le deterioreze, provocând daune sistemului de partiție.

Soluții pentru recunoașterea cardului micro SD

Pentru a extinde capacitatea de memorie a unui dispozitiv mobil, este necesară utilizarea unui card micro SD. Cu toate acestea, există momente în care putem întâmpina probleme de recunoaștere cu acesta. În continuare, vom descrie opțiunile pe care le avem pentru a încerca computerul să îl recunoască.

Scoateți cardul micro SD

Înainte de a aplica orice altă metodă care este mai complexă, puteți încerca să scoateți cardul. Aceasta trebuie curățată cu o capra uscată . În același timp, încearcă să elimine eventualele murdării care pot fi găsite în compartimentul situat în interiorul echipamentului mobil.

Prezența reziduurilor poate afecta contactul care se stabilește între circuite. Trebuie să aveți grijă ori de câte ori trebuie efectuată această procedură. Toate aceste acțiuni trebuie făcute cu dispozitivul mobil oprit.

Introduceți cardul micro SD într-un alt dispozitiv mobil

După ce ați încercat prima metodă, dacă nu funcționează, următorul pas este să testați cardul micro SD pe un alt dispozitiv mobil . Aceasta pentru a determina unde este dauna. Va trebui să știm dacă acest lucru este la nivel de telefon sau card.

Acest lucru poate fi testat nu numai pe un alt dispozitiv mobil, ci și pe o cameră sau chiar pe un computer. Ar trebui să aveți un singur adaptor la îndemână. Verificați dacă cardul este recunoscut. Dacă da, încercați să efectuați acțiuni precum mutarea fișierelor, copierea documentelor și altele asemenea. Dacă totul funcționează normal, problema este probabil la telefon.

Resetarea din fabrică a telefonului

Opțional, luați în considerare preluarea telefonului pentru reparații. Încercați mai întâi setările din fabrică, deoarece problema poate fi legată de software. Pentru a face acest lucru, accesați Setările dispozitivului.

În secțiunea numită Resetare, puteți readuce telefonul la setările sale originale . Acest lucru ar putea rezolva problema. Cu toate acestea, trebuie să aveți în vedere că prin efectuarea acestei proceduri veți pierde toate informațiile disponibile pentru telefonul dvs. mobil. Nu uitați să faceți o copie de rezervă în prealabil .

Postare asociată:  Cum să resetați din fabrică un telefon Android și să nu muriți încercând

Formatați cardul micro SD

Pentru a efectua această procedură aveți nevoie de un computer. Cardul este introdus printr-un adaptor. În funcție de sistemul de operare pe care îl are computerul, va fi efectuată o anumită procedură. În cazul în care acesta este Windows, procesul este foarte simplu. Faceți clic dreapta pe unitatea care conține cardul. Imediat va fi afișat un meniu cu un set de opțiuni și selectați acolo cel care spune Format .

Înainte de formatare, trebuie ales sistemul de fișiere. Cea mai bună opțiune este opțiunea FAT 32 . Și observați că opțiunea de formatare rapidă nu este selectată. Această metodă este ideală atunci când problema este cauzată de erori la nivelul sistemului de partiție al cardului.

CHKDSK, denumită comanda solver

Aceasta este ultima opțiune, în cazul în care cele descrise mai sus nu au funcționat. În acest caz, cardul va fi reparat, utilizând comanda CHKDSK . Această comandă este utilizată pentru a repara orice unitate, internă sau externă, găsită pe computer.

Primul lucru este să identificați unitatea cu care apare cardul. Apoi, continuați să deschideți fereastra de comandă, introducând cuvântul CMD în meniul de căutare Windows.

Pentru a rula acest instrument, accesați făcând clic dreapta pe program. Va fi afișat un meniu care conține opțiunea Rulați cu privilegii de administrator. Faceți clic aici și așteptați încărcarea acestuia. Apoi introduceți comanda: chkdsk N: / F / R. PC-ul va continua repararea unității. Pentru a vedea mai multe detalii despre utilizarea acestei comenzi, aruncați o privire la ACEST ALT POST .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .