10 sfaturi și trucuri esențiale pentru Windows 10 - Android fericit

După câteva luni vorbind despre lucrările și minunile Windows 10, voi lua postarea de duminică din această primăvară pentru a face o mică recenzie a celor mai utile sfaturi și trucuri legate de cel mai recent sistem de operare Microsoft. De la eliberarea spațiului după instalarea sistemului, trecerea prin meniul ascuns al misteriosului „God Mode”, există multe acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a profita la maximum de iubitul nostru Windows .

Dacă doriți să cunoașteți mai detaliat fiecare dintre punctele discutate în acest articol, trebuie doar să faceți clic pe titlul fiecăruia dintre ele pentru a accesa postarea corespunzătoare, unde elaborez în detaliu. Sa mergem acolo!

Descărcați Windows 10 gratuit și legal

Dacă încă nu aveți discul de instalare Windows 10 sau doriți să păstrați o copie a acestuia, ar trebui să știți că Microsoft oferă posibilitatea de a descărca pachetul de instalare de pe serverele sale complet gratuit. În vara anului 2016 Windows 10 va fi plătit, așa că, dacă nu aveți încă o copie, acum este momentul potrivit pentru a sări.

Instalați Windows 10 dintr-o memorie USB

A avea un USB cu pachetul de instalare Windows 10 (sau orice alt sistem de operare) este întotdeauna o idee bună. Poate deveni un economisitor de viață reală dacă computerul nostru suferă daune ireparabile și trebuie să reinstalăm sistemul de operare. În „Cum se instalează Windows 10 dintr-o memorie USB” vă explicăm întregul proces pas cu pas.

Optimizați performanța Windows 10 la maximum

În mod implicit, atât Windows 10, cât și sistemele de operare Microsoft anterioare sunt configurate într-un mod standard, dar putem îmbunătăți performanța sistemului nostru dacă facem mici modificări și modificăm unele variabile? Desigur! Acțiuni precum creșterea memoriei virtuale, eliminarea programelor inutile de la pornire sau optimizarea consumului de resurse prin modificarea efectelor vizuale, pot oferi echipei noastre un impuls considerabil de performanță.

Activați „Modul Dumnezeu” din Windows 10

De la acel Windows 95 îndepărtat, Microsoft s-a dedicat să ne ofere mici ouă de Paște în fiecare dintre sistemele sale de operare, iar Windows 10 nu va fi mai puțin. Puternicul „God Mode” este un super panou de administrare din care puteți efectua practic orice acțiune și configurație pe sistemul dumneavoastră. Trebuie doar să faci un mic truc pentru a-l accesa.

Windows 10 consumă prea multă memorie RAM

Indiferent de memoria RAM pe care o are computerul dvs., Windows 10 consumă întotdeauna aproximativ 50% din memoria disponibilă. Cum este posibil? Cauza acestui consum nebun are un nume: Superfetch , un serviciu Windows este însărcinat să vadă ce programe folosim cel mai frecvent și le încarcă în memorie chiar înainte de a le folosi. De ce nu o dezactivăm?

Ștergeți datele personale pe care Cortana le trimite către Bing

Asistentul virtual Microsoft, Cortana, este complet integrat cu sistemul nostru de operare. Prin urmare, toate informațiile colectate sunt trimise motorului de căutare Bing, pentru a afișa rezultate și sugestii de locuri pe care le putem vizita, restaurante din apropiere, servicii locale, gusturile noastre în filme și muzică etc. Dacă suntem gelosi pe intimitatea noastră și dorim să dezactivăm Bing, va trebui să facem câteva modificări pentru a o realiza.

Eliberați 20 GB după instalarea Windows 10

Când instalăm Windows 10 pe un computer, sistemul salvează o copie de rezervă a stării și setărilor sistemului de operare anterior , iar pentru aceasta ne rezervă aproximativ 20 GB pe hard diskul nostru. Dacă nu avem mult spațiu sau vrem doar să facem puțină curățare, putem recupera spațiul pe disc cu câteva mișcări simple.

Dezactivați P2P în Windows Update

Una dintre cele mai controversate caracteristici ale Windows 10 a fost procesul de actualizare. Când există o actualizare în așteptare, sistemul în loc să descarce datele de pe serverele Microsoft utilizează sistemul și lățimea de bandă a altor utilizatori de Windows 10 pentru a efectua procesul menționat. Dacă nu dorim ca Microsoft să utilizeze computerul nostru ca server de actualizare pentru alți utilizatori, trebuie să dezactivăm serviciul Windows Update p2p.

Diferitele moduri de „Resetare din fabrică” în Windows 10

Dacă am suferit un dezastru catastrofal în sistemul nostru și avem nevoie de o soluție radicală, Windows 10 oferă mai multe alternative de restaurare, cum ar fi ștergerea „stării de fabrică”, revenirea la o versiune anterioară sau o reinstalare curată a unei imagini a sistemului de operare

Cum putem porni Windows 10 în modul sigur / sigur?

Windows 10 încarcă sistemul foarte repede, este adevărat, dar este și adevărat că este practic imposibil să poți apăsa F8 la timp când pornim sistemul dacă dorim să intrăm în modul sigur. Odată cu proliferarea sistemelor UEFI și Windows 10, procesul de accesare a modului sigur clasic variază semnificativ.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .