Ei descoperă cum să „jailbreakeze” un iPhone cu un telefon Android

VHS versus Beta, Windows versus MacOS, Playstation versus Xbox și, bineînțeles, Android versus iPhone, eternii rivali. Tehnologia reușește uneori ca până și cei mai amari dușmani să ajungă să se croiască pentru a se ajuta reciproc într-o carambelă magică care este cu siguranță frumoasă, dar și ironică.

Recent am reușit să experimentăm unul dintre aceste cazuri de „companie altruistă” de mâna utilizatorului Reddit stblr (văzut și pe XDA Developers) care a confirmat că un iPhone poate fi deja jailbreakat cu ajutorul unui telefon Android.

Jailbreak-ul din comunitatea iPhone de până acum ...

Jailbreak este un proces care se desfășoară de ani de zile, datorită căruia utilizatorii de iOS pot elimina unele dintre limitările impuse de Apple pe dispozitivele lor. Cu toate acestea, acesta este un proces care până acum impunea utilizarea unui computer MacOS dacă doream să folosim una dintre cele mai eficiente metode de jailbreak care există în prezent pentru terminalele cu versiuni recente de iOS, așa-numita metodă checkra1n .

Din fericire, o nouă actualizare pentru checkra1n a permis compatibilitatea cu sistemele Linux. Știți că alte dispozitive, pe lângă computerele desktop, au o arhitectură bazată pe Linux? Într-adevăr, dispozitivele Android.

Cerințe pentru a rula checkra1n de la un terminal Android

Pentru a realiza acest lucru, stblr subliniază că este necesar să aveți un mobil (sau o tabletă) Android înrădăcinat . Această metodă funcționează de la iPhone 6 la iPhone X cu sistemul de operare iOS 12.3 și versiuni ulterioare, deși este, de asemenea, necesar să avem cablurile și adaptoarele USB OTG necesare pentru a conecta ambele dispozitive, de la portul USB-C al Android la portul fulger al Manzana.

Un jailbreak semipermanent

Procesul amplu constă în descărcarea fișierului binar checkra1n pe telefonul Android înrădăcinat, instalarea aplicației Termux pentru a deschide o fereastră de terminal și utilizarea unui explorator de fișiere cu permisiuni root, cum ar fi FX File Explorer .

De aici, fișierul checkra1n este transferat pe partiția de sistem Android, iPhone-ul este activat în modul DFU (Device Firmware Upgrade) și este conectat prin USB la telefonul Android. Toate acestea pentru a stabili comunicarea între ambele dispozitive și a lansa instalarea de verificare dintr-o fereastră a terminalului Termux cu permisiuni de superutilizator.

Pe de altă parte, este important să rețineți că ne confruntăm cu un jailbreak semipermanent, ceea ce înseamnă că, dacă repornim iPhone-ul, jailbreak-ul va fi dezactivat și sistemul va reveni la starea inițială. Ceva care poate fi destul de interesant pentru cei care doresc să profite de jailbreak la un moment dat și să mențină în continuare configurația oficială a telefonului.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .