Sonic Mania sau „Cum să te îndrăgostești din nou de animalul de companie Sega”

Poate sunt prea optimist? Este Sonic Mania cel mai bun joc Sonic din decenii sau este doar un miraj? Adevărul este că Sega nu a terminat de lovit cheia potrivită în încercările sale de a revitaliza franciza de arici, dar se pare că acum. În sfârșit. Sonic Mania este un titlu luminos, iar această parte a Hypercube nu am putea fi mai fericiți.

Sonic Mania a fost lansat în august 2017 pentru PS4, Nintendo Switch, Xbox One și PC. Deși publicat de Sega, jocul a fost dezvoltat de programatorul Christian Whitehead cu ajutorul mare al studiourilor independente Headcannon și PagodaWest Games. Christian era deja un programator cunoscut pentru adaptările sale ale unor jocuri clasice Sonic, iar Pagoda și Headcannon lucraseră și la jocurile anterioare ale comunității. Adică vorbim despre oameni care au o mulțime de afecțiune pentru personaj și este ceva ce trebuie valorizat pentru a înțelege motivul succesului Sonic Mania.

Jocul este plin de referințe la jocurile anterioare de pe CD-ul MegaDrive și Sega, reimaginând multe dintre nivelurile și mecanica jocului acelor titluri pe 16 și 32 de biți. Sega a încercat deja să facă ceva similar cu Sonic Generations din generația anterioară de console, dar treaba nu s-a încheiat. Deși am încercat să recuperez aceeași atingere „retro”, combinând-o cu perspective 3D și elemente mai actuale, au fost momente când lucrurile s-au complicat prea mult. Cel puțin pentru mine, a fost un joc pe care am ajuns să-l las în urmă, din pură frustrare.

Sonic Mania reduce la urmărire: 12 niveluri (8 „reinventate” și 4 total noi), fiecare constând din 2 acte cu un șef final corespunzător. Dacă jocul se termină înainte de a-l învinge pe cel de-al doilea șef, trebuie să începem din nou de la primul act. Este o afacere destul de corectă, deoarece, chiar dacă nivelurile nu sunt extrem de dificile, a fi nevoie să începi de la zero adaugă suficient stres pentru a o lua în serios pentru restul jocului.

Aceasta este harta din Actul 2 din Zona Uzinei Chimice. După cum puteți vedea, au luat-o foarte în serios!

În cazul meu, cel mai bun mod în care mă bucur de joc este cu un controler de tip arcade, cu joystick-ul și butoanele sale în stil arcade. Într-adevăr, dacă aveți unul dintre aceste controlere acasă, acesta este jocul ideal pentru a profita la maximum de el.

Sega este clar că Sonic Mania este o adevărată mină de exploatat, iar Sonic Mania Plus este deja anunțat pentru luna decembrie a acestui an. Același joc, dar cu 2 personaje noi și 2 moduri de joc suplimentare. Un titlu care, pe de altă parte, nu este deloc scump și care abia depășește prețul de 20 de euro.

Cel mai bun din Sonic Mania: 

  • Viteză. Sentimentul acela de a te lăsa să pleci în câteva momente.
  • Nivele cu o multitudine de surprize.
  • Curba de dificultate este adecvată.
  • Un joc foarte distractiv

Cel mai rău din Sonic Mania:

  • Este o oglindă în care se reflectă alte titluri mai recente, cum ar fi infamele Forțe Sonice.

Pe scurt, un joc plin de virtuți, cu o coloană sonoră bună, grafică retro foarte îngrijită și niveluri pline de obiecte și zone ascunse care ne permit să le redăm de mai multe ori. În plus, dacă obținem cele 7 smaralde de haos, putem folosi super transformarea Sonic și deblocăm adevăratul joc final. Ce ai mai putea dori? Fiecare detaliu este măsurat la milimetru. Dacă nu ați jucat niciodată Sonic, acesta este fără îndoială cel mai bun punct de plecare posibil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .