Nokia 7 Plus în analiză, Android pur într-un terminal mare și elegant

Nokia s-a întors, domnilor. La începutul anului trecut, compania a prezentat Nokia 6 și intenția sa de a lăsa Windows Phone în urmă și de a merge pe calea Android. Peste un an - și mai multe telefoane mobile - mai târziu, iată-ne, vorbind despre noua gamă medie a finlandezilor, Nokia 7 Plus . O propunere simplă, directă și fără pretenții (care până la urmă sunt cele care funcționează cel mai bine).

În recenzia de astăzi am vorbit despre Nokia 7 Plus , un telefon cu ecran mare, echipat cu noul procesor Snapdragon pentru mid-range pro și o baterie consistentă de 3800mAh.

Nokia 7 Plus în revistă, un design premium cu un „gust” din ceramică, selfie-uri de 16MP și cea mai pură experiență Android One

Nokia mizează pe utilizarea Android pur pe smartphone-urile sale. Este o mișcare inteligentă, deoarece indiferent de hardware-ul pe care îl asamblați, știm că vom profita la maximum de mobilul pe care l-am achiziționat.

Nu există aplicații nedorite , decalaje ciudate sau funcții lipsă sau modificate . Tot ceea ce Google a adus la masă este ceea ce obțineți atunci când puneți mâna pe unul dintre aceste dispozitive. Și acesta este ceva ce nu vom găsi întotdeauna în niciun telefon, chiar dacă este de înaltă calitate.

Acestea fiind spuse, nu ne putem uita decât la designul și caracteristicile telefonului pentru a ne face o idee despre ceea ce putem găsi în noul Nokia 7 Plus.

Proiectare și afișare

Nokia 7 Plus are un ecran de 6 inch cu format 18: 9, o rezoluție Full HD + de 2160x1080p și o densitate a pixelilor de 402ppi. Pe scurt, un panou protejat de Gorilla Glass 3 care oferă o experiență vizuală de calitate. Puțin poate fi învinuit Nokia în această privință.

Poate că luminozitatea automată poate fi îmbunătățită, dar dacă nu suntem foarte fani ai acestui tip de setări predefinite, cu greu o vom observa, deoarece luminozitatea maximă, în orice caz, este cu adevărat remarcabilă.

În ceea ce privește designul, modelul 7 Plus montează o carcasă din aliaj de aluminiu care este acoperită de un strat de plastic care oferă o senzație foarte asemănătoare cu cea a ceramicii. Un terminal negru (sau alb) cu margini curioase de culoare cupru și detalii care îi conferă o aură ciudată de eleganță. S-ar putea să vă placă mai mult sau mai puțin, dar fără îndoială este un element diferențiat care scapă de monotonia obișnuită în acest tip de dispozitiv.

În rest, cititorul de amprentă este amplasat convenabil pe spate, include o mufă pentru căști de 3,5 mm și un buton fizic în partea dreaptă a telefonului. Are dimensiuni de 158,38 x 75,64 x 9,55 mm și o greutate de 183 de grame.

Puterea și performanța

În interiorul Nokia 7 Plus găsim un hardware high-mid-range condus de noul Snapdragon din 2018, Qualcomm Snapdragon 660 . Un procesor cu 8 nuclee care rulează la 2,2 GHz, însoțit de 4 GB RAM, Adreno 512 GPU, 64 GB spațiu de stocare intern extensibil până la 256 GB prin card micro SD. Toate acestea în versiunea de stoc a Android 8.0.

Un Android pur în care găsim câteva funcții interesante, cum ar fi ecranul ambiental, iluminatul de noapte și atingerea dublă pentru a activa ecranul . Deși cel mai bun dintre toate este plăcerea de a nu găsi nicio aplicație nedorită pe parcurs și fluiditatea pe care o oferă în gestionarea tranzițiilor, deschiderea și gestionarea aplicațiilor.

Pentru a ne face o idee despre performanța sa, acest Nokia 7 Plus oferă un rezultat Antutu de 141.522 de puncte . Un scor mai mult decât interesant dacă ceea ce căutăm este performanță pură. De asemenea, are NFC și Bluetooth 5.0 .

Camera și bateria

În secțiunea fotografică, finlandezii au colaborat cu producătorul de dispozitive optice Zeiss, oferind o cameră dublă în spate cu efect bokeh de 12MP + 13MP cu diafragme f / 1.75 și f / 2.6 .

Pentru față, obiectivul ales are 16MP (f / 2.0) și modul portret. În acest sens, trebuie remarcat faptul că aplicația de stocare a camerei Android a fost înlocuită cu un software care include mai multe opțiuni de ajustare, cum ar fi indispensabilul „mod profesional”.

Autonomia, între timp, este bine acoperit cu o baterie de 3800mAh cu încărcare rapidă 3.0 încărcare rapidă prin conexiune USB de tip C . O baterie care oferă rezultate bune datorită unui procesor care consumă mai puțin și unui sistem de operare eficient.

Preț și disponibilitate

În prezent, începând cu 4 iunie 2018, putem obține Nokia 7 Plus la un preț de aproximativ 374 de euro, pe site-uri precum Amazon . Un preț care este departe de clasicele mid-range-ului chinezesc mai ieftin, dar care oferă în schimb o performanță net superioară, fără a atinge prețurile exorbitante din gama high-end actuală.

Ce părere au mass-media specializate despre Nokia 7 Plus?

În cele din urmă, să aruncăm o privire la ceea ce media digitală specializată are de spus:

  • Engadget : „... Nokia 7 plus este un bun telefon mobil care ne bate prin calitatea construcției și curățenia în software și ne pierde prin dimensiune .”
  • Partea de sus a liniei : „ În această generație de dispozitive HMD Global, problemele de fluiditate fac parte din trecut. Vești bune."
  • TechRadar : „Deși este posibil să nu aibă un chipset de ultimă generație și să nu aibă pumnul vibrant oferit de un afișaj AMOLED, Nokia 7 Plus are multe de oferit, mai ales atunci când consideri că costă jumătate din prețul unui dispozitiv pilot 2018. "
  • Android gratuit : „ Este aceeași pereche de camere, senzori și optică ca Nokia 8 Sirocco, un telefon care costă aproape dublu”.

Puteți vedea acest 7 Plus mai îndeaproape în vizualizarea video corespunzătoare pe care Xataka a făcut-o acum câteva săptămâni pe canalul său de YouTube:

Pe scurt, o gamă medie premium de dimensiuni mari, care oferă performanțe fluide datorită ajutorului unui Android pur, care gestionează răchitele pe care acest Nokia 7 Plus le are ca nimeni altcineva.

Amazon | Cumpărați Nokia 7 Plus

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .