Google Pixel 3A în revistă, cea mai bună cameră din lume?

Google Pixel 3A a fost lansat vara trecută a anului 2019, fiind un fel de versiune „ușoară” a Pixel 3, reducând în anumite aspecte pentru a reduce costurile și a-l putea prezenta ca o gamă medie cu anumite caracteristici premium tipice unui top de gamă. În ultimele zile am avut norocul să-l testăm și apoi vă aducem impresiile noastre despre asta.

Google Pixel 3A în analiză, cea mai bună experiență Android și o cameră care are sens

În recenzia de astăzi analizăm Google Pixel 3A , un terminal cu Snapdragon 670 SoC, 4 GB RAM și care este probabil cea mai bună cameră din lume în acest moment. Să vedem ce are de oferit!

Proiectare și afișare

Pixel 3A montează un ecran OLED de 5,6 inci cu o rezoluție FullHD + de 2220x1080p și o densitate de 441 dpi. Panoul are un raport de aspect 18,5: 9, ceea ce înseamnă că este puțin mai lung decât afișajele tipice cu ecran lat de 16: 9. Fără îndoială, acesta este un ecran care arată incredibil de bine, cu negri foarte adânci și albi idem.

Desigur, terminalul nu are butoanele de navigare tactile tipice, ceea ce înseamnă că toată navigarea se face direct din bara de navigare virtuală de pe ecran. În ceea ce privește designul dispozitivului, acesta are o carcasă cu finisaj mat, cu excepția zonei superioare din spate, care este realizată din sticlă neagră și îi conferă o atingere destul de rece.

Am putea spune că designul este unul dintre punctele sale slabe și, dacă îl privim din față, se pare că ne aflăm în fața unui dispozitiv de acum câțiva ani: nu există nici o crestătură și cadrele sunt mult mai pronunțate decât în ​​restul telefoane mobile la modă ale momentului. Aici totul depinde de gusturile fiecăruia, dar dacă căutăm un mobil cu aspect futurist, cu siguranță ar trebui să căutăm în altă parte.

Puterea și performanța

Google Pixel 3A echipează hardware-ul unui mid-range premium, cu un procesor Snapdragon 670 Octa Core 2.0GHz cu GPU Adreno 615, 4 GB de memorie LPDDR4x și 64 GB de stocare internă care nu poate fi extinsă. Toate acestea cu Android 10 ca sistem de operare la comandă.

În timp ce componentele nu sunt nimic despre care să scriem acasă, toate acestea sunt îmbunătățite din partea software-ului. Nu numai că avem cea mai bună experiență Android a momentului, cu un sistem curat de tot felul de aplicații inutile, dar faptul de a fi un dispozitiv fabricat chiar de Google asigură o gamă largă de actualizări și asistență online, până în mai 2022 .

Pe de altă parte, performanța pe care o oferă este de asemenea lăudabilă, funcționând ca un ceas în majoritatea situațiilor, deși poate fi cântărită la un moment dat dacă tragem un joc cu adevărat solicitant în secțiunea grafică, deși până acum Nu am avut nicio problemă în această privință (dacă doriți să încerc un joc sau o aplicație, o puteți solicita în zona de comentarii)

Pentru a termina, comentează, de asemenea, că Pixel 3A include spațiu de stocare nelimitat în Google Photos pentru a putea salva toate fotografiile noastre la rezoluție înaltă și o aplicație Google similară cu Shazam - dar care funcționează offline - numită „Se joacă”, care identifică melodiile care sunt redate în jurul nostru și ne arată numele piesei și al artistului pe ecranul de blocare. Sunt încă mici detalii, dar ajută la creșterea experienței utilizatorului în setul global.

aparat foto

Ajungem la punctul forte al Pixel 3A, secțiunea fotografică. Marea atracție a acestui terminal este că echipează aceeași cameră cu Pixel 3 , un telefon mobil care costă 850 de euro și pe care îl putem avea aici pentru puțin mai puțin de jumătate din preț.

Din punct de vedere tehnic, acest lucru se traduce printr-un obiectiv spate dual pixel de 12,2 MP cu o lățime de 1,4 μm pixeli, diafragmă f / 1,8 și stabilizare electronică și optică a imaginii. În față, camera aleasă are o rezoluție de 8MP cu 1,12 μm și diafragmă f / 2,0. Lucrul bun al acestei camere nu sunt componentele fizice, ci software-ul incredibil care reușește să lucreze datele colectate de cameră pentru a oferi fotografii pur și simplu incredibile, cu accent deosebit pe fotografii pe timp de noapte sau cu lumină slabă. Acesta este ceea ce Google a numit modul HDR + și este standardul cu care sunt realizate toate fotografiile (există și un mod numit „HDR + Enhanced” care oferă rezultate și mai bune).

Pentru a ne face o idee despre cum funcționează camera noaptea, am făcut aceeași fotografie cu camera unui mid-range standard (Xiaomi Mi A1) și Pixel 3A.

Când vine vorba de a face portrete, arată și el frumos, aplicând un efect de estompare cu siguranță colorat.

În linii generale putem spune că culorile capturate sunt foarte vii și adesea par ușor îmbunătățite, creând contrastul corect și necesar pentru a îmbunătăți imaginea.

Baterie

În ceea ce privește bateria, Pixel 3A echipează o baterie de 3.000 mAh cu încărcare rapidă de 18W și un port USB C. Nici nu avem prea multe reclamații în acest sens. Nu este o baterie foarte puternică, dar se încarcă destul de repede și putem spune că se deplasează mai mult sau mai puțin în media obișnuită a oricărui mobil: o zi sau cam așa între încărcări.

Pe de altă parte, acest lucru are și un avantaj indirect, și anume că, deoarece nu este o baterie prea mare, greutatea terminalului este considerabil redusă, ajungând la o greutate în mână mai mică de 150 de grame, fiind foarte confortabil de transportat în buzunar.

Conectivitate

În cele din urmă, merită menționat și faptul că are Dual 2.4G + 5G WiFi (802.11 a / b / g / n / ac 2x2 MIMO), Bluetooth 5.0 + LE (codecuri AptX și AptX HD), precum și NFC și Google Cast. .

Preț și disponibilitate

Google Pixel 3A este disponibil prin magazinul oficial Google la un preț de 399 de euro . O versiune XL cu ecran de 6 inch este disponibilă și la 479 de euro.

Concluzii

Nu există nicio îndoială că acesta este un telefon excelent, deși este clar că nu este pentru toată lumea. Dacă nu acordăm prea multă importanță camerei, este posibil ca aceasta să rămână puțin scurtă, deoarece pentru prețul pe care îl are putem obține terminale mai puternice cu un procesor mai bun pentru mult mai puțini bani. Cu toate acestea, dacă căutăm un telefon mobil capabil să facă fotografii la același nivel ca un telefon de 1000 de euro și oferă, de asemenea, o experiență Android curată și fără probleme, Google Pixel 3A este cel mai bun pe care îl putem găsi în prezent pe piață.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .