Cum să activați verificarea în doi pași pentru toate conturile dvs. online

Orice cont al oricărui serviciu de pe Internet este susceptibil de a fi piratat. Prin urmare, este important să adăugăm un strat suplimentar de securitate conturilor noastre prin tehnici precum verificarea în doi pași . Acest lucru nu le va face imposibil de piratat, dar vom face mult mai dificil pentru infractori.

Verificarea în doi pași, cunoscută și sub numele de „autentificare în doi pași”, constă practic în adăugarea unei a doua metode de identificare. De obicei, implică adăugarea unui număr de telefon sau a unui cont de e-mail suplimentar. Astfel, pentru a finaliza orice autentificare, pe lângă parolă, va fi necesar să introducem un cod numeric care este trimis în mod normal în format SMS pe telefonul nostru.

Cum se activează autentificarea în doi pași în principalele servicii web (Facebook, Instagram, WhatsApp, Google și altele)

Fiecare aplicație sau serviciu are propriul proces pentru a activa autentificarea în doi pași, deci ar fi imposibil să le enumerați pe toate aici. Ceea ce putem face este să aruncăm o privire asupra celor mai importante, care în cele din urmă sunt cele pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc cel mai mult în viața noastră de zi cu zi și, astfel, ne scăpăm puțin de pe umeri.

Google (YouTube, Gmail, Google Maps etc.)

Pentru a configura autentificarea în doi pași în toate conturile noastre Google, trebuie doar să introducem AICI . Facem clic pe butonul albastru pe care scrie „ Start ” și urmăm instrucțiunile pas cu pas.

Odată ce am introdus un număr de telefon, putem solicita să trimitem un SMS sau un apel telefonic pentru a primi codul de verificare. După ce se face acest lucru, vom putea primi notificări „DA / NU” de fiecare dată când cineva încearcă să se conecteze sau să configureze o cheie de securitate USB.

De asemenea, putem crea „coduri offline” unice pentru a ne conecta oricând, oriunde.

WhatsApp

În cazul WhatsApp trebuie să mergem la „ Setări -> Cont -> Verificare în doi pași ” și să facem clic pe „Activare”. La fel ca restul, putem introduce numărul nostru de telefon sau putem folosi o adresă de e-mail ca metodă de verificare suplimentară.

Este important să utilizați o adresă de e-mail, deoarece dacă nu ne amintim codul PIN, nu ne vom putea conecta din nou timp de 7 zile .

Amazon

Este important să aveți o bună securitate în aplicațiile web importante, mai ales dacă este un magazin online unde putem face cumpărături și cheltui bani reali.

În cazul Amazon, odată ce ne-am conectat, mergem la „ Conturi și liste ”. De aici, faceți clic pe „ Conectare și securitate ” și faceți clic pe butonul de editare din „ Setări avansate de securitate ”.

De aici putem activa verificarea în doi pași făcând clic pe butonul galben „ Activare ”. Odată configurat, putem permite conectarea la dispozitivele noastre obișnuite sau putem genera coduri pentru conectare prin intermediul aplicației.

Paypal

Pentru a activa verificarea dublă în Paypal trebuie să ne conectăm și să facem clic pe uneltele de configurare situate în marginea din dreapta sus. De aici vom accesa setările contului nostru.

În cazul Paypal, autentificarea în doi pași se numește diferit. Trebuie să derulăm la „ Centrul de securitateși să facem clic pe secțiunea „ Cod de securitate . În acest fel, putem adăuga un număr de telefon pentru a primi un PIN de securitate prin SMS de fiecare dată când dorim să ne conectăm.

Instagram

Deși Instagram vă permite să vă conectați dintr-un browser web, pentru a activa Ve2P (verificarea în doi pași) va trebui să o facem din aplicația mobilă. Mai întâi mergem la profilul nostru și facem clic pe meniul hamburger -icon cu 3 linii orizontale- situat în marginea din dreapta sus.

Pentru a activa autentificarea dublă, accesați „ Setări -> Confidențialitate și securitate ” și selectați „ Autentificare în 2 pași ”.

Facebook

Pentru a activa verificarea în doi pași pe Facebook, putem face clic direct AICI sau accesa din meniul de setări din „ Setări -> Securitate și autentificare ”. În cadrul opțiunii „ Autentificare în doi pași ” vom avea posibilitatea de a ne înregistra numărul de telefon pentru a primi un cod de fiecare dată când ne conectăm. De asemenea, putem solicita ca Facebook să ne trimită o notificare push pentru a valida sau a refuza orice autentificare la contul nostru.

De aici putem configura și o cheie de securitate electronică pentru a ne conecta prin USB sau NFC sau pentru a genera un cod de recuperare în cazul în care călătorim și nu avem acoperire la telefon.

Stare de nervozitate

Din fotografia avatarului dvs., atât în ​​versiunea mobilă, cât și din browser, faceți clic pe „Setări și confidențialitate”. Aici, facem clic pe „ Configurați verificarea autentificării ”.

După configurarea verificării în doi pași, putem face noi setări, cum ar fi adăugarea unei chei electronice de securitate, generarea codurilor de verificare printr-o aplicație separată sau obținerea codurilor de rezervă și a parolelor temporare care expiră după o oră .

Microsoft

După ce ne-am conectat la contul nostru Microsoft, mergem la meniul „Setări de securitate”. De aici putem activa verificarea în doi pași într-un mod similar cu restul serviciilor pe care tocmai le-am discutat.

La fel ca Google și Facebook, Microsoft ne permite, de asemenea, să creăm coduri de acces pentru o singură dată, atunci când nu ne putem folosi telefonul mobil pentru a ne valida.

Dropbox

Din versiunea web a Dropbox facem clic pe avatarul profilului nostru și mergem la „ Setări -> Securitate ”. Derulăm și coborâm până când găsim secțiunea dedicată autentificării în doi pași. O activăm și introducem un număr de telefon pentru a ne verifica datele de conectare.

Manzana

Cei din Cupertino oferă verificarea în doi pași începând cu iOS 9 și macOS X El Capitan .

ios

În funcție de versiunea de iOS pe care o folosește iPhone-ul nostru, trebuie să urmăm pașii următori:

  • iOS 10.3 sau o versiune ulterioară : pentru a activa verificarea dublă în ID-ul nostru Apple, accesați „ Setări -> Numele dvs. -> Parolă și securitate ”. De aici ne putem configura contul pentru a primi un mesaj text cu un cod de fiecare dată când ne conectăm.
  • iOS 10.2 sau o versiune ulterioară : setările sunt în „ iCloud -> ID-ul dvs. Apple -> Parolă și securitate ”.

macOS

Facem clic pe pictograma Apple din marginea din stânga sus a ecranului și mergem la „ Preferințe sistem -> iCloud -> Detalii cont ”. Dacă facem clic pe „ Securitate ”, vom vedea un nou meniu pentru a activa verificarea în doi pași.

Aplicații de autentificare

Dacă dorim să adăugăm un nou strat de securitate la datele noastre de conectare în alte aplicații și servicii, este recomandat să folosim aplicații de autentificare. Aceste tipuri de instrumente ne permit să primim coduri de verificare fără a fi nevoie să avem acoperire pentru apeluri, doar cu o conexiune la Internet.

Unele dintre cele mai populare soluții în acest domeniu sunt Authy și Google Authenticator .

Descărcați QR-Code Twilio Authy Autenticare cu 2 factori Dezvoltator: Authy Preț: Gratuit

Procesul în aceste tipuri de aplicații este mai mult sau mai puțin similar cu ceea ce am văzut până acum. Pentru fiecare cont pe care dorim să-l adăugăm, scanăm un cod QR asociat contului respectiv. Data viitoare când ne dorim să ne conectăm, trebuie doar să intrăm în aplicație și să luăm notă de codul numeric care deblochează filtrul de securitate suplimentar pe care l-am stabilit.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .