Cum să creați temporizatoare de aplicații pentru a vă limita utilizarea zilnică

Îți petreci prea mult timp lipit de navigarea mobilă pe Instagram, Facebook sau YouTube? Twitch îți suge sufletul și nu poți merge mai mult de o jumătate de oră fără să urmărești un flux live de la streamerele tale preferate? Îl urăști pe Menéame dar nu poți înceta să comentezi fiecare dintre știrile care apar pe prima pagină? Atunci este mai mult decât probabil să suferiți de ceea ce în mod normal este cunoscut sub numele de nomofobie.

Poate că în această primă săptămână a anului v-ați propus să faceți ceva în acest sens, așa că pentru a ușura lucrurile puțin, în postarea de astăzi vom vedea cum putem stabili limite de utilizare zilnică pentru aplicațiile pe care le-am instalat pe Android . Sa vedem!

Cum se restricționează timpul maxim de utilizare pentru o aplicație pe Android 9 sau o versiune ulterioară

Dacă avem un telefon Pixel sau un dispozitiv cu Android One, putem combate dependența de telefonie mobilă folosind o funcție numită „ bunăstare digitală , care de obicei vine preinstalată ca standard și este disponibilă în setările Android. Aplicația poate fi descărcată și de pe Google Play și este compatibilă cu alte mărci / modele cu sistem de operare Android 9 sau superior.

Descărcați QR-Code Digital Wellbeing Dezvoltator: Google LLC Preț: gratuit

Cu aplicația Digital Wellbeing putem obține o imagine reală a timpului petrecut în fața ecranului telefonului sau tabletei. Astfel, dacă accesăm aplicația, vom vedea dintr-o lovitură de câte ori am deblocat telefonul, câte ore dedicăm fiecărei aplicații și câte notificări am primit în timpul zilei.

În acest fel, putem ști - dacă nu știm deja - într-un mod destul de grafic dacă a sosit momentul să aplicăm un filtru înainte ca toate acestea să scape de sub control. Pentru a face acest lucru trebuie să derulăm la „ Moduri de deconectare -> Panou de control ”, unde vom găsi o listă cu aplicațiile și jocurile pe care le folosim cel mai mult.

Fiecare dintre aplicațiile care apar în listă are o pictogramă reprezentată de o clepsidră. Doar faceți clic pe această pictogramă, astfel încât să putem indica cât timp putem folosi respectiva aplicație înainte ca aceasta să fie blocată de sistem și să nu o putem redeschide sau să primim notificări. Cronometrul se resetează la miezul nopții, așa că alegeți cu grijă timpul pe care doriți să îl dedicați fiecărei aplicații!

De exemplu, dacă petrecem prea mult timp vizitând pagini web, putem seta o limită de 30 de minute pe zi pentru browser. Dacă vedem că nu suntem capabili să menținem această restricție, putem începe, de asemenea, prin limitarea timpului la jumătate din utilizarea obișnuită și, de acolo, să o reducem treptat.

Totul este o chestiune de stabilire a obiectivelor și încercarea de a le îndeplini, deși, desigur, putem intra oricând în setările de bunăstare digitală și dezactiva blocarea sau modifica parametrii temporizatorului în orice moment.

Activați modul „Fără distrageri” în Android 10

Utilizatorii Android 10 au, de asemenea, un utilitar suplimentar în cadrul funcțiilor disponibile în Digital Wellbeing . Se numește „ Mod fără distragere ” și ne permite să blocăm anumite aplicații pentru o anumită perioadă de timp . Ceva care poate fi minunat pentru noi să lăsăm mobilul deoparte atunci când lucrăm / studiem sau vrem să petrecem mai mult timp de calitate cu prietenii sau familia.

Pentru a putea opera utilajul, pur și simplu introduceți „ Setări -> Bunăstare digitală și control parental -> Mod fără distragere ”. Din acest meniu selectăm aplicațiile pe care dorim să le blocăm și facem clic pe „ Definiți un program ” unde putem alege un interval de ore și zilele săptămânii în care va fi aplicată această nouă regulă.

În plus, putem face clic pe „Activați acum”, astfel încât aplicațiile selectate să fie blocate automat până când decidem să dezactivăm „ modul fără distrageri ”.

Când este activat modul fără distragere a atenției, aplicațiile blocate vor apărea gri pe desktop. Dacă încercăm să le deschidem, vom vedea un mesaj ca acesta:

Cum se blochează aplicațiile de pe alte versiuni de Android

Dacă dispozitivul nostru Android nu este compatibil cu aplicația Digital Wellbeing , putem alege oricând să instalăm o aplicație dedicată care îndeplinește aceeași sarcină. În prezent, în Magazinul Play există mai multe instrumente care sunt destul de bune, precum Stay Focused și Digitox .

  • Rămâneți concentrat : Cu această aplicație putem face practic același lucru ca și bunăstarea digitală , cu unele adăugări suplimentare. Aplicația vă permite să creați temporizatoare cu limite de utilizare zilnice sau orare, să blocați aplicațiile în anumite intervale de timp și chiar să restricționați accesul după ce ați deschis o aplicație de un anumit număr de ori.
Descărcați QR-Code Stay Focused - Aplicație și blocare site-uri web Dezvoltator: Innoxapps Preț: gratuit
  • Digitox : Cu Digitox nu putem bloca aplicațiile, în schimb, aplicația ne permite să creăm alarme de timp care se declanșează atunci când abuzăm prea mult de o aplicație. Un instrument care se remarcă prin consumul redus de baterie și pentru oferirea de rapoarte și statistici de utilizare mult mai detaliate decât concurența.
Descărcați QR-Code Digitox: bunăstare digitală - Screen Time Dezvoltator: fosfor Preț: gratuit

Postare asociată: Cum să protejați cu parolă aplicațiile și fișierele de pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .