7 trucuri pentru a economisi date și consumul de internet pe telefonul mobil

Vreau să vă pun o întrebare, dragă cititoare: ați putea să-mi spuneți câte megaocteți de internet ați consumat în ceea ce ați făcut luna aceasta? Țineți de obicei evidența consumului de date mobile sau pur și simplu vă lăsați purtați? Trebuie să recunosc că până acum puțin mai bine de un an am fost unul dintre cei care au dat un impuls traficului de date până când consumul meu de internet a atins punctul culminant și apoi a trebuit să mă duc până la sfârșitul lunii suferind să încarc din când în când o pagină web tristă. cand. "Destul. Vreau să păstrez megaocteți de internet până la sfârșitul lunii, și oricum o voi obține ”mi-am spus într-o zi. Și se dovedește că am înțeles-o (trebuia doar să depui puțin efort și control în această problemă). Prin urmare, în postarea de astăzi vreau să vă împărtășesc acea experiență și să vă arăt toate trucurile și liniile directoare pe care le folosesc pentru a economisi consumul de internet și datele mobile de pe smartphone-ul meu. Sa mergem acolo!

Trucul nr. 1: Vizualizați viteza conexiunii la internet și consumul de megaocteți în timp real

Prima măsură care m-a ajutat să-mi îmbunătățesc consumul de date a fost instalarea aplicației „Internet Speed ​​Meter Lite” . Este o aplicație foarte simplă care arată viteza de descărcare a datelor pe telefonul meu Android în timp real în bara de notificări . În acest fel, dacă navighez sau folosesc o aplicație care consumă megaocteți de internet, pot vedea în orice moment câte date pe secundă consum. Dacă consumul este foarte mare, pot decide să închid acea aplicație și să o redeschid atunci când sunt conectat la o rețea WiFi.

Internet Speed ​​Meter Lite oferă, de asemenea, posibilitatea de a vedea consumul de megaocteți împărțit în date mobile și WiFi și ajută foarte mult să țineți evidența și să aveți o imagine de ansamblu a consumului de zi cu zi.

Descărcați QR-Code Internet Speed ​​Meter Lite Dezvoltator: DynamicApps Preț: Gratuit

Trucul # 2: Evitați utilizarea excesivă a aplicațiilor de streaming

Aplicațiile de streaming sunt acele tipuri de aplicații care redă conținut multimedia live de pe internet, adică există un flux continuu de descărcări de date care îmi permit să ascult muzică sau să vizionez videoclipuri de pe telefon. Când am instalat Internet Speed ​​Meter, mi-am dat seama că un procent mare din prețioșii mei megabytes de internet mergeau către aplicații precum Spotify, SoundCloud, YouTube sau aplicații pentru a asculta podcasturi .

Sfatul meu: încercați să utilizați aplicații de streaming numai atunci când sunteți conectat la o rețea WiFi și, dacă nu aveți în apropiere, utilizați moderat aceste tipuri de aplicații.

Trucul # 3: reduceți consumul de internet prin setarea alertelor și a limitelor de date

Acesta este poate unul dintre cele mai importante puncte. Puteți marca alerte pe telefonul dvs. mobil, astfel încât să primiți un avertisment când ați consumat o anumită cantitate de date mobile și, de asemenea, să setați o limită de megaocteți, astfel încât, dintr-un anumit punct, serviciul de date să fie dezactivat.

Începând cu Android 4.0 puteți seta aceste limite din „ Setări -> Utilizarea datelor ”. Puteți seta chiar anumite aplicații pentru a opri descărcarea datelor în fundal atunci când trageți rețeaua de date mobile, dacă doriți.

Trucul # 4: dezactivați descărcarea automată a imaginilor și videoclipurilor în WhatsApp

WhatsApp este fabulos, toată lumea iubește WhatsApp, dar știi cine iubește WhatsApp mai mult decât restul? Furnizorii de internet. Ori de câte ori vă trimit în mod implicit un videoclip sau o imagine WhatsApp le descarcă automat pe dispozitivul dvs. și dacă vă trimit o mulțime de fotografii și videoclipuri, consumul de date poate fi cu adevărat considerabil. Din fericire, puteți dezactiva descărcarea automată de pe WhatsApp în „ Setări -> Utilizarea datelor ”. Faceți clic pe „ Conectat la date mobile ” și debifați toate casetele.

În plus, puteți activa descărcarea acestui tip de fișiere în mod automat atunci când sunteți conectat la o rețea WiFi făcând clic pe „ Conectat la WiFi ” și activând descărcarea tuturor tipurilor de fișiere.

Trucul # 5: Browsere, cheia pentru economisirea megabytes-ului de internet

De multe ori avem tendința de a șterge datele și istoricul browserului pentru a economisi spațiu de stocare. Este important ca, dacă dorim să economisim la consumul de date, să nu ștergem cache-ul browserului nostru , deoarece acestea sunt informații care, în caz contrar, dacă reintrăm pe o pagină pe care am vizitat-o ​​deja, trebuie să descărcăm toate datele de pe pagina. Dacă păstrăm memoria cache în browser, nu trebuie să descărcăm din nou acele informații și consumăm mai puțin internet.

Pe de altă parte, dacă sunteți un utilizator Android sau iOS, puteți instala browserul Opera Mini, care este special conceput pentru a comprima datele și a face un consum mai mic atunci când navigați pe web.

Descărcați browserul QR-Code Opera Mini Dezvoltator: Opera Preț: gratuit Descărcați QR-Code Opera Mini browser web Dezvoltator: Opera Software AS Preț: Gratuit

Trucul nr. 6: Ferește-te de e-mail

Dacă de obicei primiți multe e-mailuri cu imagini încorporate în corpul mesajului, rețineți că aceste imagini consumă și megabyte de internet, adică telefonul dvs. trebuie să descarce aceste imagini pentru a afișa conținutul complet al e-mailului. Unele servicii de poștă dezactivează descărcarea automată a imaginilor în mod implicit, dar acest lucru nu se întâmplă cu toate aplicațiile de poștă electronică, deci este un factor de luat în considerare.

Dacă aplicația dvs. de e-mail descarcă automat imaginile sau dacă doriți pur și simplu să descărcați un atașament mare care a fost trimis în contul dvs. de e-mail, încercați întotdeauna să o faceți atunci când sunteți conectat la o rețea WiFi. Ceea ce ne aduce la pontul numărul 5 ...

Trucul # 7: profitați de rețelele WiFi

Rețelele WiFi sunt o sursă de mană pentru utilizatorii de internet. Dacă v-au trimis un videoclip sau doriți să ascultați o melodie și nu doriți să cheltuiți date mobile, așteptați puțin și profitați de a ajunge într-un loc cu acoperire WiFi pentru a face acest lucru. Rețelele WiFi gratuite devin din ce în ce mai frecvente și este foarte ușor să găsiți un bar, un centru comercial sau o bibliotecă care oferă WiFi gratuit. Știu, acest „truc” sau sfat este foarte evident, dar în multe cazuri poate deveni cheia între a rămâne fără megabyți de internet și a avea un fond de rezervă bun.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .