Cum se extrage cu ușurință sunetul (MP3, WAV) din orice videoclip

Imaginați-vă că aveți un fișier video în MP4, AVI, FLV, MPEG sau orice alt format. Și acum imaginați-vă că trebuie să separați sunetul de  video , fie pentru că este un videoclip și sunteți interesat doar de muzică, fie pentru că doriți să copiați, să utilizați audio într-un program de editare sau orice alt motiv. Prima idee care de obicei îmi vine în minte în aceste cazuri este utilizarea unui convertor de format. Ei bine, vești bune: dacă aveți playerul VLC, vă puteți atinge obiectivul fără a instala alte instrumente suplimentare.

Cum se extrage pista audio din orice fișier video cu VLC

Procesul de conversie în VLC este cel mai ușor lucru pe care îl puteți obține în față. Mai jos vă explicăm cum să o faceți, deși dacă nu aveți această aplicație la sfârșitul postării, vă explicăm și alte alternative gratuite și simple pentru a efectua același proces. Hai să mergem la mizerie!

  • Deschideți VLC și din meniul de sus faceți clic pe „ Media -> Convert ”.

  • În această nouă fereastră, din fila „ Fișier ” , selectați „ Adăugați ” pentru a adăuga videoclipul pe care doriți să îl convertiți în format audio.

  • Dacă activați fila „Afișați mai multe opțiuni”, instrumentul vă va permite, de asemenea, să specificați ora de pornire și oprire. Perfect dacă doriți doar să extrageți sunetul unui anumit moment din videoclip.
  • În plus, dacă activăm caseta corespunzătoare, VLC ne va permite, de asemenea, să adăugăm o altă piesă audio suplimentară, astfel încât să fie reprodusă într-un mod sincronizat.
  • Când avem totul pe placul nostru, trebuie doar să facem clic pe butonul „ Conversie / Salvare ”.

  • Apoi, veți vedea o fereastră nouă cu mai multe opțiuni. Faceți clic pe meniul derulant din câmpul „ Profil ” pentru a selecta formatul de ieșire pentru conversie. VLC oferă 3 formate audio diferite: OOG, MP3, FLAC și CD .

  • Dacă doriți să efectuați câteva ajustări suplimentare, puteți face clic pe pictograma cheie. De aici puteți modifica lucruri precum codecul utilizat, rata de biți sau rata de eșantionare, printre alte detalii.

  • În cele din urmă, în secțiunea „Destinație”, faceți clic pe butonul „ Explorare ” pentru a da fișierului audio un nume și selectați folderul în care va fi stocat odată ce conversia a fost efectuată.

  • Faceți clic pe butonul „ Start ”. Procesul poate dura mai mult sau mai puțin timp, în funcție de dimensiunea fișierului. De exemplu, dacă extragem sunetul dintr-un videoclip de 3 minute, conversia în format MP3 de obicei nu durează mai mult de 10 secunde.

Terminat!

Cum se extrage sunetul din video pe Android

De asemenea, am încercat să reproduc acest proces în versiunea Android a VLC, dar se pare că această funcție nu este disponibilă (cel puțin nu am putut să o găsesc. Dacă cineva știe cum să o facă, vă rugăm să lăsați o notă în comentarii).

În cazul utilizatorilor de Android, soluția este destul de simplă, deoarece există multe aplicații dedicate acestui tip de sarcini. Intrați în Magazin Play și căutați un convertor gratuit. În cazul meu, am încercat „ Audio Extractor ” și adevărul este că funcționează destul de bine: are o interfață foarte simplă și permite extragerea audio în formatele MP3, AAC și WAV , precum și alte funcții de editare.

Aplicații web pentru extragerea audio online

Cei care doresc doar să facă o conversie unică a formatului pot folosi și aplicații online precum audio-extractor.net . Au avantajul că nu necesită niciun tip de instalare, iar pentru astfel de cazuri sunt de obicei cele mai convenabile.

Pur și simplu introduceți pagina, încărcați videoclipul și selectați formatul de ieșire. Audio-extractor are mai multe formate audio: mp3, wav, ton de apel iPhone, m4a, flac, oog, mp2 și amr . În cele din urmă, faceți clic pe „Extrageți sunetul” și lăsați aplicația să facă restul activității.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .