Recenzie GPD XD, consolă portabilă Android pentru retrogamere

GPD a găsit o întreagă linie cu consolele sale portabile alternative . Deși oamenii sunt deja cu dinții lungi, așteaptă GPD WIN 2 foarte puternic, cu specificații orientate spre jocurile AAA, vor mai fi câteva luni până la următoarea sa lansare în mai 2018. Între timp, să aruncăm o privire asupra modelelor mai modest și mai accesibil ca clasicul GPD XD .

În analiza de astăzi, analizăm GPD XD , o consolă portabilă a cărei particularitate este sistemul său de operare Android - GPD WIN, așa cum sugerează și numele său, funcționează sub Windows 10-.

Analiza GPD XD, o consolă portabilă de tip Nintendo DS cu Android: perfectă pentru emulatoare

Trebuie să pornim de la baza că ne confruntăm cu un dispozitiv ieftin cu hardware de bază. Cu toate acestea, GPD XD oferă suficiente stimulente de utilizare pentru a o considera o alternativă bună ca o consolă retro portabilă și pentru a arunca unele jocuri jocurilor tipice cu Android. Hai să aruncăm o privire…

Proiectare și afișare

În ceea ce privește designul, ideea este clară, o consolă portabilă și pliabilă în cel mai pur stil al Nintendo 3DS . Panoul superior echipează un ecran tactil multitouch de 5 inci cu rezoluție 1280 x 720p.

În modulul inferior al GPD XD găsim 2 joystick-uri 3D fabricate de Japan Alps , cu încrucișare, declanșatoare și cele patru butoane standard, plus selectare, pornire și câteva butoane suplimentare de acces rapid (volum, putere etc.). Un gamepad în stare bună.

Carcasa are un finisaj lucios elegant, puteți vedea că este realizată din materiale de calitate, iar butoanele au o atingere plăcută. Adevărul este că putem întreba puțin mai mult în această privință.

Are dimensiuni de 15,50 x 8,90 x 2,40 cm și o greutate de 300 de grame.

Puterea și performanța

În ceea ce privește hardware-ul GPD XD, să nu ne îndrăgostim. Nu este o consolă portabilă pentru jocuri puternice și grele. Funcționalitatea sa este mai mult orientată spre emularea jocurilor retro clasice. Acest lucru devine palpabil atunci când vedeți că ați văzut o versiune destul de veche de Android, Android 4.4 , mai exact.

Și adevărul este că nu aveți nevoie de mai mult, deoarece pentru acest tip specific de utilizare este adecvat și suficient. Sistemul are un procesor Rockchip RK3288  cu GPU Mali-T764 , 2 GB RAM și 64 GB stocare internă extensibilă prin SD.

De asemenea, are o ieșire mini HDMI și o conexiune WiFi, ceea ce înseamnă că, în orice moment, am putea sincroniza consola cu televizorul din living și să jucăm câteva jocuri pe marele ecran. Singurul dezavantaj în ceea ce privește conectivitatea, absența Bluetooth. Are o ieșire pentru căști de 3,5 mm, sunet bun în difuzoare și are o baterie mai mult decât corectă de 5600mAh .

Puteți vedea mai multe detalii despre GPD XD în această recenzie video interesantă:

Preț și disponibilitate

Consola portabilă Android GPD XD are în prezent un preț de 181,59 dolari, sau aproximativ 151 de euro , pe GearBest. De asemenea, putem obține versiunea de 32 GB pentru puțin sub 200 de euro pe Amazon.

Atunci merită cumpărată una dintre aceste console? Dacă sunteți un fan al jocurilor video din anii 70, 80 și 90, vă veți bucura cu siguranță cu GPD XD. Emulatoarele MAME, PSX, Mega Drive, NES sau Super Nintendo funcționează foarte bine pe Android, dar cu o tabletă sau mobil experiența se pierde complet.

Cu toate acestea, acest GPD vă permite să jucați Mario, Mega Man, Castlevania sau Sonic corect. Dacă căutați ceva mai puternic, aruncați o privire la GPD WIN sau mai bine așteptați GPD WIN 2 - și începeți să economisiți, nu este tocmai un dispozitiv ieftin. Pentru jocurile retro de pe laptop, fără îndoială, GPD XD.

GearBest | Cumpărați GPD XD (64 GB)

Amazon | Cumpărați GPD XD (32 GB)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .