Escrocherii PayPal: cum funcționează și ce trebuie făcut pentru a le evita

PayPal a fost una dintre cele mai utilizate metode pentru a trimite și primi bani pe internet de ani de zile. Oricât de mult se vorbește despre bitcoin zi de zi, dacă facem o achiziție online, vrem să lăsăm bani unui prieten sau ne gândim să începem o afacere, cel mai probabil vom continua să folosim PayPal.

Fiind un serviciu atât de popular, este normal să existe oameni care încearcă să obțină o porțiune dintre cei mai absenți utilizatori, și tocmai despre asta vom vorbi astăzi: toate acele escrocherii și înșelăciuni care folosesc PayPal ca momeală sau instrument de lucru pentru a ne lăsa cont bancar tremurând și furând chiar și fotografiile de comuniune.

Cerere de plată în avans

Această înșelătorie este la fel de veche ca modemul bunicului tău. Întrucât există internet, puțini au fost cei care au primit un e-mail de la un străin care să indice că am primit o moștenire milionară și că trebuie să plătim o sumă de bani prin PayPal pentru a realiza documentele și că ei ne fac transfer.

În ultima vreme, mesajul unui înalt oficial politic care are confiscate miliarde și ne cere să-i lăsăm niște bani pentru a-i debloca banii și a înapoia favoarea înmulțită cu 1000 este, de asemenea, destul de la modă.

Cel mai bun mod de a evita acest tip de înșelăciune este să aruncați mesajele și să le ignorați.

„Există o problemă cu contul dvs.” sau „Contul dvs. va fi anulat”

Aceasta este o eră destul de comună și constă în primirea unui mesaj în care ne spun că există o problemă cu contul nostru Paypal și că trebuie să verificăm unele date. Pentru aceasta, ei ne oferă un link în care trebuie să facem clic pentru a introduce presupus PayPal și pentru a introduce numele de utilizator și parola. Linkul redirecționează către un site web de phishing care colectează acreditările noastre. Odată ce hoții au datele noastre de acces, aceștia continuă să ne golească contul.

Pentru a evita acest tip de escrocherii, este important să știm că PayPal nu ne va cere niciodată să introducem numele de utilizator și parola în orice alt site decât pagina de autentificare PayPal. Dacă detectăm acest tip de înșelăciune, este recomandabil să informați PayPal prin trimiterea unui e-mail la [email protected] . De asemenea, este recomandabil să actualizați parola din când în când.

Fraude de identitate

O altă înșelătorie care merge de obicei mână în mână cu cea precedentă este falsificarea sau „furtul de identitate”. Majoritatea serviciilor de poștă ne permit să scriem ceea ce ne dorim în câmpul expeditorului, lucru pe care mulți îl folosesc pentru a identifica alte persoane sau companii.

Astfel, putem primi un e-mail trimis de „Asistență PayPal” care ne spune orice milonga, astfel încât să putem face ceea ce ne cer ei și să ne poată fura contul, deși, dacă ne uităm la el, e-mailul este trimis de la [email protected] ( sau similar) .

Pentru a evita căderea pradă acestui tip de înșelătorie, ar trebui să verificăm întotdeauna adresa de e-mail a expeditorului. Nu există nicio problemă în deschiderea acestui tip de e-mail, dar este important să nu faceți clic pe niciun link.

Organizații de caritate

Oamenii de bună credință sunt adesea destul de sensibili la durerea altora și nu sunt puțini cei care participă din când în când donând bani pentru organizații de caritate. Din păcate, există și multe escrocherii care se prezintă drept organizații caritabile: apar de obicei atunci când apare o nenorocire sau o catastrofă naturală, iar adevărul este că nu sunt ușor de detectat.

Dacă dorim să evităm acest tip de înșelătorie, înainte de a face orice donație, este indicat să verificăm autenticitatea colecției. Pentru aceasta putem face o căutare pe internet, precum și consultăm următoarele pagini web recomandate chiar de PayPal:

  • //www.charitynavigator.org
  • //www.bbb.org/us/charity
  • //www.charitywatch.org

Dacă nu putem verifica autenticitatea organizației în niciunul dintre aceste moduri, cel mai probabil este fals .

Plăti în exces pentru un produs

Escrocii devin din ce în ce mai sofisticați, iar acesta este un bun exemplu în acest sens. Înșelăciunea are loc în 3 pași diabolici:

  • Cumpărătorul cumpără un produs sau un serviciu.
  • În loc să plătească prețul produsului, cumpărătorul efectuează o plată mai mare decât cea stabilită.
  • Cumpărătorul îi cere vânzătorului să restituie diferența.

Trucul aici este că cumpărătorul vă solicită să efectuați transferul către un cont PayPal diferit de cel pe care l-ați folosit inițial pentru plata articolului. În cele din urmă, plata va fi anulată, iar vânzătorul va pierde acei bani „în plus” pe care i-a returnat clientului.

Dacă suntem vânzători și dorim să evităm acest tip de escrocherii, primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este că un client nu va plăti niciodată în exces pentru un produs. Dacă faceți acest lucru, cel mai bine este să anulați vânzarea și să nu expediați produsul.

Expedierea escrocheriilor

Această înșelătorie este utilizată de cumpărătorii mai puțin scrupuloși de pe Internet, de aceea este indicat să fim foarte atenți dacă avem un magazin online. Escrocheria constă în faptul că cumpărătorul alege o metodă de expediere, după câteva zile contactați compania de curierat pentru a schimba adresa de livrare și apoi revendicați vânzătorul indicând că nu a ajuns la destinație. Un truc foarte murdar.

O altă variantă a acestei înșelăciuni este să folosiți o adresă de expediere diferită de cea care apare în contul PayPal al cumpărătorului și apoi să susțineți că produsul nu a sosit.

Dacă suntem vânzători, este important să verificăm și să verificăm întotdeauna adresa cumpărătorului chiar înainte de livrarea produsului. PayPal recomandă, de asemenea, ca articolele să nu fie expediate la altă adresă decât cea listată în contul PayPal al clientului.

Vânzătorii eBay

Această înșelăciune apare atunci când cineva se oferă să colaboreze cu noi într-o afacere sau vânzare, de obicei prin eBay sau propriul nostru site web. Apoi ne cere să creăm un nou cont PayPal sau să îl actualizăm pe cel pe care îl avem deja prin introducerea contului de e-mail al companiei. În acest fel, va trebui să facem achiziții, să plătim furnizori și alții, ca parte a muncii noastre.

Acest lucru este foarte periculos, deoarece, dacă compania este o farsă, ne pot acuza că efectuăm tranzacții frauduloase și ne pot trage la răspundere. Pentru a evita acest lucru, este mai bine să nu acordați acces la contul nostru PayPal sau să modificați niciuna dintre datele noastre personale .

Cum să detectați conturi PayPal false

Escrocheriile prin e-mail sunt la ordinea zilei. Acestea sunt câteva detalii pe care trebuie să le luăm în considerare dacă credem că am primit un e-mail fals de la PayPal.

  • E-mailurile PayPal ajung întotdeauna de la o adresă @ paypal.com (sau @ paypal.es în cazul Spaniei). Orice e-mail cu un domeniu diferit este fals.
  • În toate e-mailurile PayPal suntem chemați după numele și prenumele (sau numele companiei noastre). Dacă nu, este o înșelătorie.
  • PayPal nu vă va solicita niciodată datele bancare prin poștă sau răspunsul la întrebarea dvs. de securitate. Dacă primiți un e-mail prin care solicitați aceste informații, este o înșelătorie.
  • E-mailurile PayPal nu includ niciodată atașamente sau vă solicită să descărcați sau să instalați ceva pe dispozitiv.

În cele din urmă, menționați că escrocheriile prin PayPal tind să fie întotdeauna urgente „Efectuați o mică plată în 24 de ore pentru a vă confirma contul”, „Faceți clic aici pentru a obține un cupon de reducere acum” sau similar. Este, de asemenea, obișnuit să primim e-mailuri de phishing în care aceștia ne spun că a fost detectat un comportament suspect în contul nostru și că trebuie să facem clic pe un link pentru a-l verifica.

În cele din urmă, este vorba despre aplicarea bunului simț, dar mai ales atunci când avem de-a face cu servicii la fel de critice precum plata prin internet, este esențial să avem toate simțurile alerte la orice posibilă neregulă care ne atrage atenția.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .