Cum să eliminați fundalul dintr-o fotografie cu oameni (100% automat)

Dacă ne place designul grafic, edităm fotografii și retușăm imagini, cu siguranță, în mai multe ocazii, am găsit nevoia să decupăm un obiect sau o persoană în siluetă , separându-l complet de restul imaginii. Aceasta este o acțiune care necesită anumite cunoștințe în Photoshop și altele asemenea (sau să fii utilizator de Paint la nivel de Dumnezeu), mai ales dacă căutăm un rezultat de calitate.

Astăzi vom vedea cum să decupăm o persoană dintr-o fotografie sau imagine, ștergând complet fundalul și automat în mai puțin de un minut. Cum? Cu ajutorul unui instrument web care face toată munca pentru noi (și cu un nivel destul de surprinzător de detalii, de asemenea). Funcționează atât pe PC, cât și pe telefoane mobile și tablete.

Cum să eliminați fundalul unei fotografii în mod automat și fără cunoștințe în sarcinile de editare a imaginilor

Site-ul web care oferă acest serviciu se numește remove.bg, este complet gratuit și nu necesită niciun tip de identificare sau înregistrare.

Este un instrument care utilizează un motor de inteligență artificială pentru a detecta straturile din prim-plan ale unei imagini și a le separa de fundal. Pentru a îmbunătăți rezultatul, aceștia folosesc, de asemenea, diferiți algoritmi pentru a optimiza detalii mai specifice și a preveni contaminarea culorilor. Rezultatul, pe scurt, este  un fișier în format PNG cu folii transparente .

Să vedem cum funcționează printr-un exemplu practic.

  • Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încărcăm pagina principală de remove.bg.
  • Pe pagina principală, faceți clic pe „ Selectați o fotografie ” și alegeți fotografia pe care dorim să o tratăm. Instrumentul acceptă, de asemenea, adresele URL, dacă dorim să folosim o fotografie care este încărcată pe Internet.

  • În câteva secunde, pagina ne arată o previzualizare a modului în care ar arăta imaginea după aplicarea funcției de decupare. Dacă suntem mulțumiți de rezultat, trebuie doar să facem clic pe butonul „ Descărcare ” pentru a continua descărcarea fișierului editat în format PNG.

După cum puteți vedea, rezultatul este foarte bun și este surprinzător într-o oarecare măsură că îl pot face într-un timp atât de scurt. De asemenea, este necesar să clarificăm, da, că imaginea pe care o descărcăm va fi întotdeauna puțin mai mică decât originalul .

Compararea dimensiunilor dintre imaginea originală și cea editată cu fundalul decupat.

Și ce zici de fotografii mai complicate sau de fotografii mai puțin definite?

Dar dacă îi facem lucrurile puțin mai dificile? În această altă imagine, de exemplu, avem câteva zone complicate: zona părului care este mai luminată și o parte a vegetației care se află într-un plan mai apropiat.

Nici în acest caz nu a existat nicio problemă. Algoritmul a reușit să identifice tufa din prim-plan și a șters-o complet. Partea părului este, de asemenea, foarte bine detaliată.

Acesta este un lucru pe care îl putem aprecia mai bine dacă încercăm să inserăm imaginea deja decupată cu folii transparente într-o altă fotografie.

Detaliile de finisare din zona părului arată mult mai bine aici. Destul de surprinzător, într-adevăr.

Pe scurt, un instrument care poate fi excelent pentru micile noastre sarcini de editare, cu un AI care oferă rezultate foarte bune, ușor de utilizat și gratuit. Un candidat întreg care va fi adăugat la lista de favorite a browserului nostru.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .