Console retro ieftine: Mini Clona NES cu 621 de jocuri și HDMI

Oricine citește regulat blogul va ști că sunt destul de fan al jocurilor retro . Am crescut în anii '80 și '90, ceea ce m-a făcut să iubesc totul despre lumea Sega și Nintendo în acel moment.

La fel ca majoritatea copiilor de atunci, primul meu contact cu jocurile video japoneze pe 8 biți a fost cu una dintre acele console de imitație pe care le-au vândut în magazinele de electronice. Au fost minunate, nu numai pentru că erau mai ieftine, ci pentru că aveau cartușe de tip „300 de jocuri în 1” care îți permiteau să te bucuri de un catalog cu ore și ore de joc. Și asta pentru un copil de 10 ani a fost binecuvântată glorie.

În cadrul boom-ului de retrogaming pe care îl trăim astăzi, am putea spune că acest decalaj este acoperit de toate acele console chinezești născute în zorii mini-NES de succes lansate de Nintendo în 2016. Ele aduc o mulțime de jocuri, au un design foarte asemănător cu originalul și sunt de obicei mult mai ieftine .

Retrogaming chinezesc: mini consolă de 8 biți de tip NES cu 2 controlere și 621 de jocuri

Ideea mea pentru această secțiune este de a face o serie de articole pentru a crea o „hartă” a retrogamingului chinezesc, analizând unele dintre cele mai remarcabile console de clone ale momentului.

Rețineți că nu vor atinge niciodată nivelul de calitate al originalului, este clar. Și, deși unele sunt amuzante, este de asemenea adevărat că există altele care au anumite caracteristici care le fac destul de interesante, cum ar fi clona Mini NES pe care am analizat-o în postarea de astăzi. Sa mergem acolo!

Tu și cu mine ne-am mai întâlnit în altă parte ...

Proiectare și finisare

Punctul culminant al acestui sistem este că, spre deosebire de alte console retro sau imitații NES ieftine, acesta include o ieșire HDMI pentru conectarea la televizor . Lucrul obișnuit este să găsești console cu ieșire AV, deci doar din cauza acestui factor ne confruntăm deja cu un dispozitiv care iese în evidență deasupra celorlalte.

La nivel de proiectare este foarte asemănător cu Nintendo Classic Mini, cu modificări foarte ușoare, cum ar fi locația inversată a benzii frontale și porturile de conectare pentru comenzi. Alimentarea se realizează prin intermediul unui încărcător conectat la o intrare micro USB și are un buton de alimentare și resetare. În acest sens, este cel mai fidel pe care îl putem găsi produsului original.

Original vs copie: Adevărul este că finisajul este unul dintre cele mai puternice puncte ale acestei console.

Comenzi și cabluri

Unul dintre cele mai notabile avantaje ale acestei console este că are 2 controlere (lucru pe care nu l-am văzut în mini NES original). Aici există întotdeauna controverse, deoarece finalizarea comenzii este una dintre secțiunile care suferă cel mai mult în acest tip de dispozitiv cu preț redus. Din fericire, acest sistem are câteva comenzi foarte hotărâte: confortabil de prins, cu 2 butoane suplimentare în modul turbo și câteva apăsări de taste foarte satisfăcătoare, chiar și după câteva minute de joc.

Trebuie remarcat faptul că abordează și una dintre cele mai mari probleme ale consolei originale și că cablul de comandă este mult mai lung , permițând puțin mai mult spațiu între ecranul televizorului și player.

Controlerul este aproape de două ori mai lung.

Jocuri

Să mergem acum la „chicha” consolei. Dar jocurile? Există într-adevăr 621 de jocuri sau se repetă? Sunt toate originale?

Ei bine, adevărul este că există câteva lumini și umbre aici. Cele 621 de jocuri preinstalate în memoria internă a consolei sunt toate unice și nu se repetă niciuna . Există, de asemenea, toate titlurile clasice din era pe 8 biți, cred că lipsesc unele jocuri, dar, în general, selecția este destul de reușită și include câteva surprize interesante, cum ar fi „Mighty Final Fight” din 1993.

Dar cum nu ar putea fi altfel, există și un punct de bizar în jocuri pe care nu îl putem ignora. Unele jocuri sunt moduri de titluri binecunoscute, cum ar fi „Mario 14”, care este un fel de Mario Bros cu spritii inamicilor schimbați: Kirbys și Pikachus în loc de goombe și plante carnivore. Lucruri de genul acesta, care până la urmă sunt încă anecdotice și chiar amuzante la un moment dat.

Experiență de joc

În general, experiența de joc este pozitivă. Avem 2 comenzi - ceea ce înseamnă că putem juca dublu-, ieșirea HDMI ne permite să vizualizăm jocurile în format 16: 9 (ceva care nu se ciocnește curios, ținând cont de faptul că au fost concepute inițial în 4: 3) și catalogul de jocurile sunt extinse și destul de bune.

Singurul dezavantaj inevitabil al consolei originale este că nu are un sistem de salvare pentru jocuri. Dacă resetăm jocul, ne întoarcem la ecranul de pornire, la fel ca în mașinile clasice din anii 80.

Un alt lucru care ajută la îmbunătățirea experienței de joc, ținând cont de catalogul mare pe care îl administrează, este că titlurile sunt clasificate pe genuri . Deși mai târziu mulți dintre ei i-au pus direct în categoria „Puzzle” (dintr-un motiv pe care încă nu îl știu).

În ceea ce privește jocurile ca atare, toate cele pe care le-am încercat au funcționat corect, deși unele au greșit la un moment dat, cele mai multe rulează fără probleme și fără probleme și putem petrece câteva ore în liniște distrându-ne în cel mai confortabil mod.

Preț și disponibilitate

În prezent, această interesantă consolă HD de 8 biți are un preț de 23,28 euro, aproximativ 26,49 USD pentru schimbare , pe TomTop. O valoare pentru bani care adaugă un plus important pentru cei care caută un cadou la un preț bun sau își potolesc setea de nostalgie retro cu una dintre aceste mașini.

Pe scurt, o experiență de joc mai mult decât acceptabilă pentru un dispozitiv care încearcă să imite succesul „surorii sale mai mari”, cu mai multe succese pe parcurs, cum ar fi ieșirea HDMI, lungimea comenzilor și un volum de catalog cu multe ore de joc.

TomTop | Cumpără Classic Retro Console HD (621 jocuri)

Alte produse interesante pe TomTop AICI .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .