Cele mai bune 10 filme scurte de „acțiune live” din Dragon Ball

Își mai amintește cineva dezastruoasa Dragon Ball Evolution? De puține ori am lăsat un cinematograf mai dezamăgit și tot materialul de pre-lansare nu a lăsat mult loc pentru speranță. Un mormânt gras care ar fi trebuit să fie îngropat sub tone de nisip în deșertul New Mexico, împreună cu toate acele copii blestemate ale ET pentru Atari.

În dreptate, trebuie să recunoaștem că nu este ușor să adaptezi un shonen de luptă precum Dragon Ball la o imagine reală . Dar este nevoie de puțină dragoste pentru personaje și poveste pentru a face ceva minim decent. Mai jos, am adunat câteva dintre cele mai bune filme și scurtmetraje pentru fani live-action realizate de fanii francizei în ultimii ani. După vizionarea videoclipurilor, imaginați-vă ce ar fi putut face cu bugetul de la Hollywood pe care filmul lui James Wong l-a gestionat ...

Dragon Ball Z: Lumina Speranței

„Dragon Ball Z: Light of Hope” este o adaptare în imaginea reală a miticii „History of Trunks”. O cronologie alternativă în care toți războinicii Z sunt morți și Gohan, Trunks și Bulma supraviețuiesc cât de bine pot în acest viitor alternativ în care nu mai există loc pentru speranță.

La nivel tehnic este impecabil, povestea este bine spusă, castingul are succes, iar efectele speciale sunt cele mai credibile pe care le-am văzut până acum. Uneori poate fi lent și dramatic, dar, în general, este cel mai bun produs „live-action” legat de franciză.

Dragon Ball Z: Lumina Speranței (părțile 2 și 3)

După cum sugerează și numele, acestea sunt episoadele 2 și 3 care alcătuiesc povestea completă a „Luminii Speranței”.

Dragon Ball Z: Căderea oamenilor

„Căderea oamenilor” împărtășește multe asemănări cu „Lumina speranței”. În ambele cazuri ne confruntăm cu o muncă serioasă și atentă în care încercăm să adaptăm povestea originală cu respect și afecțiune. Acest scurtmetraj a fost lansat în urmă cu aproximativ 4 ani și, deși efectele speciale nu au îmbătrânit atât de bine (acel Cell ...) este admirabil ce se poate realiza atunci când vrei să faci lucrurile bine, chiar dacă nu există prea mult buget mediu. Foarte recomandat pentru orice fan al seriei.

DragonBall Z - Saiyan Saga

Unul dintre primele scurtmetraje de „acțiune live” de calitate (videoclipul are 7 ani) care a ajuns pe internet a fost această „Saiyan Saga” de K&K Productions. Filmările se concentrează pe sosirea lui Vegeta pe Pământ și include aproape fiecare moment epic din manga. Armura Saiyanilor arată un pic ca un costum de carnaval, dar există unele personaje precum Nappa, Tenshinhan, Gohan sau Piccolo care se bucură de o caracterizare a celor mai corecte.

DRAGON BALL B

Dragon Ball B este un scurtmetraj în care se confruntă 2 frați saiyans într-o demonstrație de „cachismo”. Potrivit creatorilor, le-a trebuit 2 ani să ajungă și adevărul este că rezultatul arată destul de bine. Un omagiu adus Dragon Ball din umor cu câteva detalii remarcabile precum acea barba super saiyană, despre care am putea spune, aproape chiar, că a devenit canon.

Dragon Ball: Războinicul legendar

Film-fan excelent sub forma unui trailer de teaser, a ceea ce ar putea deveni un film Dragon Ball bazat pe prima apariție a lui Piccolo Jr. Abia durează un minut, dar este frumos să-l vezi pe Goku călărind în norul său Kinton, campionatul arte marțiale și acea atmosferă rafinată. Să sperăm că Esteban Aduriz, creatorul proiectului, reușește să-și ducă la bun sfârșit ideea și să ne ofere mai mult material în vremurile următoare.

Dragon Ball: Runaways

Dragon Ball: Runaways este un serial web de 5 episoade care povestește prima aventură a lui Goku și Bulma dintr-un punct de vedere realist. Ritmul capitolelor devine puțin greu, dar atât decorul, cât și tonul general al producției denotă un nivel de profesionalism care depășește filmul tipic al fanilor. Povestea se încheie în întâlnirea cu Kame Sennin și primul Kame Hame al lui Goku.

Dragon Ball Z Fan film de Optical Rhythm

Acest film de acțiune live prezintă cea mai bună reprezentare a Cell pe care un server a văzut-o până în prezent. Scurtmetrajul a fost înregistrat între 2016 și 2018, cu un total de 87 de prieteni participând la proiect. Adevărul este că nu este un scurtmetraj foarte cunoscut, dar nu l-am putea lăsa de pe listă. Uneori pare a fi o convenție de cosplay cu efecte speciale, dar în altele, atinge total marca.

«HOOD DRAGON BALL SUPER» Goku vs Broly

„Adaptare gratuită” în imaginea reală a celui mai recent film de Goku și companie, Dragon Ball Super: Broly. Și când spunem „gratuit” ne referim la atât de liber. Scurtul este axat pe umor, cu câteva bătălii care sunt rezolvate la sunetul muzicii hip-hop, cu dansul inclus. Puteți vedea că nu există atât de mult buget ca în alte proiecte de pe această listă, dar are câteva elemente foarte bine rezolvate și este unul dintre cele mai originale filme de fan.

Cell Saga în 5 minute

Mega-64 este colectivul din spatele acestui scurtmetraj amuzant care rezumă întreaga saga Cell în doar 5 minute. Caracterizările par a fi ceva dintr-un vis rău de „cosplay sărac”, dar există distracția întregului lucru. Editarea și creativitatea pe care le emană montajul îl fac unul dintre cele mai amuzante pantaloni scurți de acțiune live Dragon Ball de până acum.

Tu ce crezi? Care este filmul tău preferat pentru fanii Dragon Ball în imagine reală?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .