Cele mai bune 5 aplicații pentru a vă concentra și a studia fără distrageri

Smartphone-ul este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, este unul dintre cele mai bune instrumente pentru efectuarea muncii, organizarea sau consultarea informațiilor. Dar tehnologia are și latura ei întunecată și incită la amânare la minimum pe care o neglijăm pe noi înșine.

Indiferent de vârsta noastră, dacă avem un mobil sau un computer în apropiere, este foarte probabil să ne distragem atenția privind lucrurile irelevante de pe Internet, în loc să studiem sau să facem acea muncă pe care trebuie să o livrăm mâine.

5 aplicații excelente pentru a vă ajuta să vă concentrați, să studiați și să fiți mai productivi

Din fericire, aceeași tehnologie evazivă care ne ispitește cu ore și ore de conținut ludic ne oferă soluții pentru cele mai primare instincte. Dacă trebuie să ne concentrăm câteva ore și să studiem , acestea sunt câteva dintre aplicațiile pe care ar trebui să le instalăm pe Android. Ne vor ajuta, fără îndoială, să ne deconectăm de la rețelele sociale și să facem munca mult mai ușor.

Rămâi concentrat

Dacă vrem să ne ținem departe de vârtejul care este mobilul, aceasta este una dintre cele mai puternice alternative. Cu Stay Focus, putem bloca aplicațiile și notificările, astfel încât să putem studia fără distrageri .

Cel mai bun dintre toate este versatilitatea sa. Permite setarea limitelor de utilizare (de exemplu, nu mai mult de 1 oră pe zi pe Instagram) și intervale de ore în care aplicațiile rămân blocate pentru utilizator.

Descărcați QR-Code Stay Focused - Aplicație și blocare site-uri web Dezvoltator: Innoxapps Preț: gratuit

Pădurea: rămâneți concentrat

Pădurea este una dintre acele aplicații care joacă cu voința utilizatorului. În loc să blocați accesul la anumite pagini web sau aplicații, încercați pur și simplu să lăsați mobilul deoparte. Cum? Folosind o dinamică de efort și recompensă.

Îți amintești clasicul Tamagochis? Ei bine, premisa este foarte asemănătoare, doar că, în loc să avem grijă de un animal de companie virtual, vom avea un copac frumos. În primul rând, indicăm timpul în care dorim să fim „deconectați” pentru a studia.

Din acel moment, Forest va planta o sămânță și, atâta timp cât stăm departe de mobil, va crește până când va deveni un copac foarte frumos. Dacă, dimpotrivă, folosim telefonul mobil pentru a verifica poșta sau altceva, planta se va ofili și nimic nu va crește. O metodă foarte interesantă pentru a combate dependența de pe mobil .

Descărcați QR-Code Forest : Rămâneți concentrat Dezvoltator: Seekrtech Preț: Gratuit

Pomodone

Francesco Cirillo era student în anii 80 când a descoperit că pierde mult timp când studia. S-a simțit neproductiv, deși în practică a petrecut ore și ore „studiind”. Într-o zi, a luat un cronometru de bucătărie în formă de roșie și i-a pus o numărătoare inversă de 10 minute, forțându-se să se concentreze pentru acele 10 minute.

Încetul cu încetul, s-a obișnuit cu perioade de 10 minute pe deplin productive , după care a luat o scurtă pauză. Francesco a numit-o metoda pomodoro (literalmente „roșie” în italiană) și de atunci a fost una dintre cele mai populare tehnici de studiu .

Aplicația Pomodone se bazează pe aceeași tehnică. Mai întâi, stabilim o listă de sarcini și apoi activăm un cronometru care marchează timpul de care vom avea nevoie pentru a le îndeplini.

O aplicație foarte interesantă, care oferă, de asemenea , integrarea cu alte servicii, cum ar fi Wunderlist, Evernote, Todoist și altele asemenea, pentru a exporta note și note pe Android. Nu-l pierde din vedere.

Descărcați QR-Code PomoDoneApp: cronometrul sarcinii dvs. și ToDo Dezvoltator: Pomodone UAB Preț: gratuit

StudyBlue

Vă amintiți „cotletele” tipice sau cărțile de studiu? O întrebare este scrisă pe o parte a cărții și răspunsul pe cealaltă parte . Cunoscute și sub denumirea de carduri flash, acestea sunt unul dintre cele mai utilizate instrumente de studiu pentru învățarea și memorarea conceptelor.

StudyBlue este o aplicație cu care ne putem crea propriile carduri flash cu întrebări și răspunsuri. Ceva care poate fi minunat pentru noi în timpul examenului, deoarece ne permite să exersăm în orice moment și loc. Este suficient să purtăm mobilul cu noi.

Pe lângă faptul că ne putem crea propriile cărți de studiu, StudyBlue vă permite, de asemenea, să căutați și să folosiți cărțile altor utilizatori. Ceva care poate fi foarte util, având în vedere că aplicația are peste 10 milioane de utilizatori și aproximativ 500 de milioane de carduri flash.

Descărcați QR-Code StudyBlue Flashcards și Test Developer: StudyBlue Preț: Gratuit

Concentrarea creierului

Încheiem cu un alt timer de productivitate. În acest caz, avem o aplicație care combină blocarea aplicațiilor în stilul Stay Focused cu metoda pomodoro. În acest fel, cu Brain Focus putem bloca aplicațiile în timp ce avem temporizatorul activat . Ceva destul de practic având în vedere că studiem aproape întotdeauna cu mobilul nostru lângă noi.

În rest, aplicația vă permite să păstrați un istoric al timpului dedicat fiecărei sarcini și alte funcții interesante, cum ar fi posibilitatea de a activa cronometrul din bara de notificare sau dezactivarea Wi-Fi-ului și a sunetului telefonului mobil în timpul sesiunilor de studiu.

Descărcați QR-Code Brain Focus Productivity Timer Dezvoltator: Brain Focus Preț: Gratuit

Dacă cunoașteți orice altă aplicație de studiu care merită să fie partajată, vă rugăm să nu ezitați să vizitați zona de comentarii. Vă mulțumim că ați rămas până la final!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .