Cum se instalează o recuperare personalizată pe Android - Android fericit

 Mulți oameni cred că înrădăcinarea Android este primul pas pentru a putea instala un ROM gătit, sau ceea ce este același, o versiune modificată a sistemului nostru de operare. Adevărul este că, pentru a instala un ROM pe Android, singurul lucru strict necesar este să deblocați meniul de încărcare sau „ bootloader” și apoi să instalați un „ recuperare personalizată ” sau un meniu de recuperare personalizat.

Tocmai despre asta este vorba în articolul de astăzi. Te înscrii?

Ce este un ROM Android?

Acronimul ROM - ul standuri pentru memorie doar pentru citire și în acest caz , acestea sunt utilizate pentru a se referi la o versiune de imagine sau modificată a Android .

Unul dintre avantajele utilizării Android pe dispozitivul dvs. mobil este că, dacă nu vă place versiunea sistemului de operare pe care smartphone-ul dvs. este standard, îl puteți schimba cu oricare altul. Simplu ca buna ziua?

Adevărul este că nu este atât de ușor.

Nu vorbim despre super-eroul Marvel din anii 70. Bine, este un android și se numește ROM, dar acesta este ceva total diferit ...

Dacă căutați pe internet, veți vedea că există milioane de ROM-uri pentru Android (TWRP Recovery, Android Open Kang Project, Paranoid Android și multe altele), toate foarte bune și care îmbunătățesc considerabil performanța și estetica dispozitivului dvs.

Dar atenție, nu toate ROM-urile sunt compatibile cu orice telefon sau tabletă. De exemplu, dacă aveți un Samsung Galaxy S3 Neo, va trebui să găsiți un ROM compatibil cu acel smartphone. De aici, veți descoperi că există multe ROM-uri pentru aproape orice telefon, unele destul de simple și altele mult mai puternice, care vă vor permite să faceți lucruri pe care nu le-ați visat niciodată posibile.

Așa ar arăta smartphone-ul dvs. cu CyanogenMod 12.0 instalat

De ce trebuie să instalez o recuperare personalizată?

Meniul standard de recuperare a oricărui telefon Android ne permite doar pentru a restabili telefonul nostru la versiunea Android presetat anterior pe dispozitiv. Asta este, deci nu putem instala decât ROM-ul care vine standard stabilit de producător. În schimb, meniul de recuperare personalizată sau de recuperare personalizată este cel care ne va permite să instalăm ROM-ul pe care îl dorim pe telefonul nostru.

Urmând același exemplu practic al Galaxy S3 Neo: Cea mai recentă versiune de Android pentru acest telefon este Android 4.4.1. Dacă instalăm un ROM, putem avea Android 5.0 sau 6.0.

Prin urmare, este esențial să instalăm o recuperare personalizată dacă dorim să trecem la o versiune modificată de Android. Este cheia care va deschide ușa telefonului sau a tabletei.

Desigur, rețineți că, dacă faceți acest lucru, veți pierde garanția dispozitivului.

Pași pentru a instala o recuperare personalizată pentru Android

Cele mai populare aplicații de recuperare personalizate sunt ClockworkMod Recovery și TWRP Recovery , dar nu există nicio aplicație standard pentru toate dispozitivele. Fiecare are al său.

Prin urmare, dacă doriți să instalați un CR, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să găsiți recuperarea care este compatibilă cu telefonul sau tableta.

Adevărul este că atât ClockworkMod Recovery, cât și TWRP Recovery acceptă un număr foarte mare de dispozitive și este probabil ca cu unul dintre aceste 2 să puteți efectua procesul pe mobil. Fără a merge mai departe, AICI aveți o listă a dispozitivelor pe care le suportă TWRP (de la ClockworkMod nu am reușit să obțin lista).

Instrucțiunile generale pentru instalarea unei recuperări personalizate sunt întotdeauna aceleași:

  • Obțineți permisiuni root pe dispozitivul dvs. Android.
  • Găsiți o recuperare personalizată pentru marca și modelul exact al dispozitivului. Pachetul de instalare este de obicei un fișier comprimat.
  • Instalați recuperarea personalizată pe dispozitivul dvs. mobil. De obicei, această instalare se face prin intermediul computerului și utilizând un alt program ca intermediar.
  • După ce ați recuperat personalizat intermitent sau ați instalat pe Android, puteți face toate acestea dintr-un singur meniu centralizat:
    • Instalați ROM-uri stoc (ROM-uri originale de producător), ROM-uri personalizate, pachete noi și actualizări de sistem, ștergeți memoria cache și datele de sistem cu un singur clic, faceți copii de rezervă, restaurări și multe altele.
Meniuri principale de recuperare TWRP și ClockworkMod Recovery

De unde știu ce recuperare personalizată am nevoie?

Cea mai bună modalitate de a găsi recuperarea personalizată și metoda de instalare a acesteia este să o căutați întotdeauna pe internet, deoarece așa cum am menționat, există un program și un proces unic pentru fiecare smartphone. Introducerea unui astfel de lucru în Google poate fi un bun început:

„Marcă / model de smartphone” + recuperare personalizată

Căutările Google vor fi obligatorii pentru a vă găsi recuperarea personalizată

De asemenea, puteți căuta direct pe site-ul XDA Developers , o sursă de înțelepciune unde veți găsi instrucțiuni exprese pentru o mulțime de tipuri de dispozitive.

Cu următorul articol al săptămânii vom termina cu trilogia magică pentru a instala un ROM sau o versiune modificată de Android pe telefonul nostru:

  • Obțineți permisiuni root pe Android
  • Instalați o recuperare personalizată pe Android
  • Instalați un ROM personalizat pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .