Configurați Gmail în Outlook - Android fericit

Configurarea Gmail în Outlook a fost întotdeauna o legendă urbană pentru mine. În birou, toată lumea folosește Outlook pentru a lucra cu webmail și este un instrument foarte util, deoarece are multe funcții care ajută foarte mult la organizarea și gestionarea e-mailurilor. Puteți eticheta color e-mailurile, puteți pune steaguri pe ele, vă puteți organiza calendarul, puteți crea dosare și așa mai departe, un milion de alte lucruri. Aș îndrăzni să spun că Microsoft Outlook este instrumentul definitiv în ceea ce privește funcționalitățile pe care le oferă pentru a gestiona e-mailul.

Deci, de ce nu folosim Outlook în afara serviciului? Gmail este cel mai versatil serviciu de poștă și probabil cel mai popular din întreaga lume, deci ar putea fi o idee excelentă să puteți configura Gmail în Outlook și astfel să profitați de ambele servicii.

Cum să configurați Gmail în Outlook pas cu pas

Pentru a configura un cont Gmail în Outlook, trebuie să aveți în vedere că îl putem configura în 2 moduri diferite:

  • Folosind protocolul POP3
  • Folosind protocolul IMAP

Cu ani în urmă, când conexiunea la internet era mai scumpă, oamenii nu puteau fi conectați permanent la internet pentru a-și verifica e-mailurile. Atunci a fost inventat standardul POP , care vă permitea să descărcați o copie a e-mailurilor de pe serverul de poștă și să o stocați pe computer , astfel încât ulterior să o puteți citi offline și fără a fi nevoie de o conexiune la internet. Prin urmare, protocolul POP3 permite descărcarea e-mailurilor către clientul Outlook și chiar dacă le ștergem, acestea vor rămâne pe server. Dacă folosim în schimb protocolul IMAP, vom gestiona e-mailurile direct de pe server (dacă ștergem un e-mail în Outlook, acesta va dispărea și de pe serverul de e-mail).

Mai jos vă explicăm pas cu pas cum să configurați Gmail în Outlook atât pentru POP3, cât și pentru IMAP .

Configurați Gmail în Outlook prin POP3

Dacă aveți deja un cont de e-mail configurat în Outlook și doriți să adăugați un cont Gmail, primul lucru de făcut este să accesați fila „ Fișier ” și să selectați „ Adăugați un cont ”.

Dacă nu aveți un cont de e-mail configurat, rulați doar Outlook . Aceasta este fereastra de bun venit. Faceți clic pe „ Următorul “.

Următoarea fereastră vă întreabă dacă doriți să configurați un cont de e-mail ... bifați caseta „ Da ” și apoi „ Următorul ”.

Acum bifați caseta „ Configurați manual ...

Aici trebuie să puneți datele de configurare ale contului. Datele de configurare pentru serverele de intrare și ieșire sunt:

Server de mail primit : pop.gmail.com

Server de poștă electronică de ieșire (SMTP): smtp.gmail.com

Completați toate datele și apoi faceți clic pe « Mai multe setări ... »

Examinați filele „ Server de ieșire ” și „ Avansat ” și completați-le așa cum apar în imaginea de mai jos.

Apăsați „ OK ” și „ Următorul ”. Aplicația verifică apoi dacă datele introduse sunt corecte. Dacă totul a decurs bine (cele 2 cecuri verzi) contul va fi configurat. Faceți clic pe « Închidere ».

Felicitări! Configurarea contului! Apăsați „ Finalizare ”.

Outlook se va deschide și va începe încărcarea cutiei poștale. Acordați-i câteva momente pentru a descărca tot conținutul din contul dvs.

Configurați Gmail în Outlook prin IMAP

Dacă doriți să configurați Gmail în Outlook utilizând protocolul IMAP, procesul este același, singura diferență fiind datele de pe serverul de e-mail. Adică, va trebui să parcurgem aceiași pași ca la configurarea unui cont prin POP3, dar folosind următoarele informații:

Odată ce contul este configurat, utilizând standardul IMAP puteți gestiona mai multe conturi de e-mail în același timp din Outlook și amintiți-vă că, dacă ștergeți orice e-mail din căsuța de e-mail, acesta va fi șters și pe serverul de e-mail.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .