Ce usor! Cum se instalează Linux pe un PC - Android fericit

Cu siguranță, mai mult de unul dintre voi a dorit vreodată să încerce deliciile Linux pe computerul dvs., dar fie din cauza ignoranței, a lenei, fie pentru că pur și simplu părea prea complicat, ați ajuns să dați înapoi. Sistemele de operare bazate pe Linux au multe calități pe care alte sisteme le pot lipsi, cum ar fi stabilitatea lor mare, absența practică a virușilor sau marea colecție de software gratuit la dispoziția lor. Deci, de ce să nu încerci? Dacă nu-ți place, poți reveni oricând la Windows-ul tău obișnuit.

Pentru a instala Linux pe computerul dvs., veți avea nevoie de următoarele:

  • Un computer desktop sau laptop: Verificați!
  • Un USB cu pachetul de instalare al distribuției Linux pe care doriți să îl instalați: puteți consulta articolul „Cum se instalează Linux pe un USB”, unde vă explicăm întregul proces. Nu vă faceți griji, nu este foarte complicat.
  • Doriți să aflați ceva nou: Verificați!

Procesul de instalare este după cum urmează: Mai întâi trebuie să porniți computerul, astfel încât, în loc să încărcați sistemul de operare, acesta încarcă conținutul USB pe care l-ați pregătit cu programul de instalare Linux . Această configurație trebuie făcută din BIOS. Cum să intri în BIOS, îmi vei spune? Când porniți computerul, uitați-vă la primul ecran care apare: de obicei apare un mesaj în partea de jos a ecranului care indică tasta pe care trebuie să o apăsați pentru a accesa BIOS-ul. De obicei sunt taste F1, F2, F9, ESC, Delete sau similare. Dacă computerul dvs. este foarte recent, cu siguranță veți porni de la UEFI în loc de BIOS. Pentru aceste cazuri, de multe ori veți putea accesa apăsând oricare dintre tastele menționate mai sus, dar pe alte computere va trebui să efectuați alte tipuri de acțiuni. Dacă acesta este cazul dvs., vă recomandăm să faceți o mică cercetare pe internet, există nenumărate tutoriale în acest sens.

Interfața grafică a distribuțiilor Linux este foarte atractivă și variată

Odată ce pachetul de instalare este încărcat, trebuie doar să urmați instrucțiunile, deoarece procesul este practic automatizat . Cu toate acestea, rețineți că sistemul de fișiere Linux este oarecum diferit de Windows, ceea ce înseamnă că în timpul procesului de instalare va trebui să creați mai multe partiții pe hard disk. Practic, trebuie să creați 3 partiții:

  • 1 partiție primară () în care se instalează fișierele de sistem. Nu este necesar să alocăm prea mult spațiu, deoarece datele și fișierele noastre vor fi stocate în (acasă). Această partiție este de tip ext4 .
  • 1 partiție logică (acasă) unde vom stoca fișierele noastre personale. Această partiție este, de asemenea, de tip ext4 .
  • În cele din urmă puteți crea o a treia partiție, o zonă de swap . Aceasta este utilizată pentru a aloca RAM (virtual) computerului dvs., atunci când sunteți puțin strâns. Vă recomandăm să alocați spațiul dublu al memoriei RAM reale, aproximativ 8-16 GB.

Apoi, vă lăsăm mai multe tutoriale video YouTube care arată cum să instalați Linux pe un computer. Există exemple pentru Ubuntu, Debian, Fedora, OpenSUSE, Linux Mint și PCLinuxOS.

Cum se instalează Ubuntu

Fedora / Windows 8 (Dual Boot)

Cum se instalează Linux Mint

Cum se instalează Debian

Cum se instalează OpenSUSE

Cum se instalează PCLinuxOS

Veți vedea cum în mai multe dintre aceste videoclipuri folosesc aplicația VirtualBox. Acest program este folosit pentru a instala într-un mediu virtual. Dacă în cazul dvs. veți efectua o instalare „reală” pe computerul dvs., va fi suficient să încărcați instalarea USB când porniți computerul, așa cum am menționat acum o clipă.

Apropo: Toate videoclipurile sunt disponibile pe Youtube și sunt proprietatea autorilor respectivi: Masai, Liher Garcia, LeikaTV, Sheep și Shura Mar.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .