Coduri sonore la pornirea computerului - Android fericit

Ori de câte ori pornim computerul, BIOS - ul efectuează anumite verificări pe placa de bază. Și ce este BIOS - ul ? BIOS (Basic Input / Output System - Basic Input / Output System) este un software foarte simplu , care este responsabil pentru încărcarea sistemului de operare în memoria RAM a PC - ului, și efectuează , de asemenea , unele controale generale. Dacă atunci când porniți computerul observați că emite bipuri ciudate ... înseamnă că aveți o problemă.

Se presupune că există un standard pentru aceste tipuri de bipuri sau coduri bip, dar vă sfătuiesc să verificați semnificația codurilor bip ale plăcii de bază pe site-ul web al producătorului sau similar, deoarece, în funcție de compania care produce plăcile, semnificația unor bipuri poate varia. Unele plăci sunt realizate de IBM, altele sunt făcute de Phoenix, unele sunt de la American Megatrends etc. iar în fiecare casă standardul poate fi oarecum diferit.

Practic, standardul pe care îl comentez este următorul:

Fără bip : În cazul în care nu auziți niciun bip, aveți 3 posibilități:

1- Totul este corect (unele plăci de bază nu emit niciun bip dacă totul este OK).

2- Difuzorul intern este defect.

3- Placa de bază este ruptă sau este o pană de curent.

Un scurt bip : înseamnă că totul este în regulă.

Un singur bip continuu: întreruperea alimentării. Poate fi din cauza faptului că placa de bază este defectă sau pentru că placa nu are putere.

Bipuri scurte continuă: placa de baza Bad .

Un bip lung: probleme RAM. Poate fi deteriorat sau deplasat. Încercați să îl reconectați la tablă sau schimbați-l cu altul despre care știți că funcționează.

Un bip lung și un bip scurt: Fie o eroare a plăcii de bază, fie o eroare BIOS (ROM). Dacă credeți că poate fi o eroare în BIOS, puteți încerca să o actualizați.

Un bip lung și două scurte: eșecul plăcii grafice. S-ar putea ca graficul să fie conectat prost, ca portul să fie defect sau să fie rupt.

Două bipuri lungi și unul scurt : Sincronizarea imaginii nu a reușit.

Două scurte bipuri: eroare de paritate a memoriei. Astăzi aceste tipuri de erori nu mai apar. Vedeți, în trecut, computerele utilizate pentru a transporta memoria RAM în module două câte două, modulele erau întotdeauna în perechi. Ei bine, această eroare înseamnă că există o eroare în această asociere.

Trei bipuri scurte: Eroare în primii 64 Kb de RAM.

Patru bipuri scurte: Temporizator sau contracarare.

Cinci bipuri scurte: procesor sau placă grafică blocată.

Șase bipuri scurte: eroare de la tastatură. Fie tastatura este defectă, fie portul PS2 sau USB al computerului este rupt.

Șapte bipuri scurte: modul procesor virtual AT activ.

Opt bipuri scurte: eșec de scriere RAM video.

Nouă bipuri scurte : eroare sumă de verificare RAM BIOS.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .