Cum se schimbă PIN-ul SIM pe Android - Android fericit

Codul PIN este parola de deblocare asociată cartelei noastre SIM . Practic, este un cod numeric din 4 cifre care ne permite nu numai să deblocăm telefonul atunci când îl pornim, ci și să folosim date și să facem apeluri. Cum trebuie să facem atunci dacă vrem să schimbăm PIN-ul Android-ului nostru?

Dacă vrem să schimbăm PIN-ul pe un Android cu Xiaomi , pe un telefon Huawei sau pe un SIM Vodafone, metoda va fi întotdeauna aceeași. Singura modificare pe care va trebui să o luăm în considerare - și care este doar instrumentală - va depinde de sistemul nostru de operare (Android 7, 8 sau orice actualizare).

Cum îmi schimb PIN-ul Android

Schimbările de la o versiune de Android la alta sunt cu adevărat minime. Meniurile pot avea nume ușor diferite („ Setări ” în loc de „ Setări ” și altele asemenea), dar esența este întotdeauna aceeași. Pentru a schimba codul PIN în Android trebuie doar să urmăm pașii următori:

 • Mergem la meniul principal „ Setări ”.
 • Trecem la secțiunea „ Securitate ”.
 • Selectăm „ Blocare cartelă SIM -> Modificare PIN cartelă SIM ”.
 • Sistemul ne va cere să introducem vechiul cod PIN .
 • În cele din urmă, setăm noul cod PIN și confirmăm.

După cum puteți vedea, este un proces care nu ne va dura două minute pentru a finaliza.

Cum să schimbați codul PIN pe Xiaomi (sau pe orice alt mobil cu Android 9.0)

După cum am menționat acum un moment, variantele de la un sistem la altul sau de la un telefon mobil la altul sunt foarte puține. De exemplu, dacă avem un telefon Xiaomi cu Android 9.0 Pie - cum ar fi Xiaomi Mi A1 sau Mi A2 -, schimbarea PIN-ului ar fi astfel încât:

 • Mergem la „ Setări ”.
 • Faceți clic pe „ Securitate și locație ”.
 • Coborâm la „ Advanced -> SIM card lock ”.
 • Facem clic pe „ Schimbă codul PIN al cartelei SIM ”.

Pe unele smartphone-uri, modificarea PIN-ului SIM este, de asemenea, localizată în „ Setări -> Setări suplimentare -> Confidențialitate ”.

Cum pot afla care este codul meu PIN mobil?

Toate acestea sunt în regulă, dar nu vor fi de nici un folos dacă nu știm care este PIN-ul nostru SIM. Codul PIN este indicat pe card sau de unde a venit cartela SIM .

 • Dacă SIM-ul a intrat deja în telefon, codul PIN implicit este 1234 .
 • Dacă introducem un PIN incorect de 3 ori, cartela SIM va fi blocată. În acest caz, va trebui să introducem codul PUK pentru al debloca. Odată ce ați făcut acest lucru, putem schimba codul PIN și stabili unul pe placul nostru.

Dacă PIN-ul implicit nu funcționează și nu avem codul PUK, singura cale de ieșire este să vorbim cu operatorul nostru de telefonie, astfel încât acesta să poată schimba PIN-ul sau să ne trimită un nou card la adresa noastră.

Cum se dezactivează un PIN al cartelei SIM

Dacă ați avut probleme cu amintirea codului PIN și doriți să îl ștergeți, se poate face și acest lucru. Este ceva care ne poate trece prin minte în orice moment dat. Deși nu este deloc recomandat, deoarece în caz de furt am fi total expuși.

Poate fi o problemă gravă de securitate , dar chiar și așa, dacă sunteți încă interesat, vă puteți dezactiva PIN-ul SIM în modul următor:

 • Mergem la meniul „ Setări ” Android.
 • Trecem la „ Securitate -> blocare cartelă SIM ”.
 • Aici vom vedea o filă activată pe care scrie „ Blocați cartela SIM ”. Dezactivăm această opțiune.
 • Sistemul ne va cere să introducem codul PIN actual pentru a elimina blocarea.

Cum se setează un nou ecran de blocare

PIN-ul SIM nu este un număr pe care trebuie să îl introducem foarte asiduu - de aceea mulți dintre noi îl uităm repede. Numai când repornim telefonul complet, după ce acesta a fost oprit și cazuri similare.

Un alt lucru este că folosim un PIN pentru ecranul de blocare al terminalului , caz în care îl vom folosi mult mai frecvent. Este posibil să fim deja obosiți să introducem un cod numeric și să dorim să folosim un model, o amprentă digitală sau să ne deblocăm prin recunoașterea facială.

Pentru a schimba modul de blocare a ecranului în Android, trebuie doar să accesați „ Setări -> Securitate -> Blocare ecran ”. De aici putem stabili o nouă metodă de blocare sau o putem elimina pe cea existentă.

Ca întotdeauna, pentru orice întrebări, nu ezitați să vizitați zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .