Cum să estompezi fundalul oricărei fotografii (Android) - Android fericit

Efectul bokeh este o tehnică care este responsabilă pentru estomparea fundalului unei fotografii pentru a obține un sentiment mai mare de profunzime. În telefoanele mobile, acest lucru se realizează în mod normal prin utilizarea a două camere: una este însărcinată cu capturarea scenei cu un nivel bun de detaliu, iar cealaltă are aceeași scenă, dar în modul nefocalizat, pentru a se alătura în cele din urmă ambelor capturi, tăind profilul elemente ”- de obicei oameni - care sunt mai aproape de țintă. Un efect care în majoritatea telefoanelor mobile este activat automat atunci când folosim celebrul „mod portret”.

Cu toate acestea, în zilele noastre există deja multe terminale care folosesc inteligența artificială pentru a efectua aceste tipuri de trucuri, fără a fi nevoie să recurgă la o cameră dublă. Dar dacă mobilul nostru nu are această caracteristică sau am uitat să activăm efectul bokeh atunci când facem fotografia? Putem obține același efect de estompare ulterior folosind un program de editare?

Cum să estompezi fundalul unei imagini pe Android

Dacă avem un telefon sau o tabletă Android, obțineți un efect bokeh destul de credibil cu aplicația AfterFocus . Pe Android există și alte aplicații precum Snapseed care îți permit, de asemenea, să aplici efecte de estompare, dar marele avantaj al AfterFocus este că ne permite să desenăm cu mâna zonele în care dorim să aplicăm efectul. O tehnică simplă, dar care oferă rezultate mult mai satisfăcătoare în fotografiile puțin mai complicate.

Descărcați QR-Code AfterFocus Dezvoltator: MotionOne Preț: gratuit
  • Odată ce am instalat AfterFocus, deschidem aplicația.
  • Pe primul ecran ni se va oferi opțiunea de a alege între 3 moduri de editare: „Smart”, „Manual” și „AI”. Dacă alegem ultima opțiune, instrumentul va identifica automat cel mai apropiat obiect sau persoană prin estomparea fundalului. Cu primele 2 opțiuni va trebui să identificăm cu mâna zonele de estompat.
  • Apoi vom intra în panoul de editare, unde putem face ajustările corespunzătoare. Când avem totul gata, faceți clic pe „Următorul”.
  • Aici instrumentul ne va arăta rezultatul final cu efectul bokeh deja aplicat. Dacă suntem mulțumiți, vom selecta „Salvare” pentru a salva imaginea.

După estomparea unor fotografii cu modul automat (AI) activat, am văzut că oferă rezultate surprinzător de bune.

Aveți un Google Pixel?

Utilizatorii de telefoane Pixel pot obține, de asemenea, un efect de estompare a fundalului foarte reușit cu ajutorul Google Photos. Un instrument care funcționează deosebit de bine atunci când aplicați bokeh la fotografii de aproape și la jumătate de lungime.

Pentru a aplica efectul de estompare pe fundalurile din Google Photos, trebuie doar să introducem o fotografie și să facem clic pe butonul de editare. Aici vom găsi o bară „Blur” pe care o putem regla pentru a aplica un efect mai mare sau mai mic imaginii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .