Care este IMEI-ul telefonului meu mobil? Verifică-l atât de ușor - The Happy Android

Codul IMEI este unul dintre acele nume legate de telefon pe care mulți oameni le confundă adesea. Unii cred că este ceva de genul PIN sau PUK pe care ni-l dau atunci când cumpărăm un SIM sau operatorul de serviciu ne dă un telefon nou. Nimic nu este mai departe de realitate.

În postarea de astăzi vom încerca să clarificăm ce este IMEI exact, la ce servește și cum să îl eliminăm, indiferent dacă avem un telefon Android sau un iPhone. Este foarte simplu și nu ne va lua mai mult de jumătate de minut.

Care este codul IMEI al unui mobil exact?

IMEI este un cod unic de identificare asociat cu un telefon mobil. Este ceva precum DNI-ul sau documentul de identificare pe care îl folosesc oamenii și servește pentru a ține o evidență mondială a telefoanelor mobile aflate în circulație pe tot globul. În majoritatea cazurilor, IMEI este un cod din 15 cifre.

Cum să știu codul IMEI al telefonului meu mobil

Procesul de obținere a codului IMEI al telefonului nostru mobil este foarte simplu. Dacă nu avem un telefon vechi, caz în care va dura puțin mai mult, dar nimic care nu poate fi rezolvat cu un shake bun de ciocolată și o oarecare răbdare.

1 # Folosirea unui cod secret

Telefoanele Android au o colecție importantă de coduri secrete. Combinații numerice care, atunci când sunt capturate ca și cum ar fi un apel telefonic, ne oferă anumite informații despre terminal (puteți verifica aici toate codurile secrete pentru Android).

Pentru a obține IMEI, deschideți telefonul și formați următorul cod: * # 06 #

Vom vedea automat numărul IMEI pe ecran (în unele cazuri, cum ar fi captura de ecran, IMEI secundar și numărul de serie vor apărea chiar).

2 # Demontarea telefonului

Dacă telefonul este blocat și nu pornește, vom putea introduce codul pentru a vedea IMEI pe ecran. În acest caz, va trebui să ne înarmăm cu răbdare și să demontăm carcasa telefonului mobil pentru a-i putea vedea curajul.

Codul IMEI este de obicei indicat pe un autocolant , de obicei în spatele bateriei.

3 # Dacă aveți un aspect iPhone în setările de configurare

Utilizatorii de telefonie Apple pot verifica, de asemenea, IMEI-ul iPhone-ului lor după cum urmează:

  • Mergem la „ Setări -> General -> Despre ”.
  • Aici vom găsi mai multe date legate de telefon, inclusiv IMEI-ul iPhone-ului nostru .

Care este scopul eliminării IMEI de pe un telefon? Care sunt beneficiile?

Cunoașterea IMEI a terminalului nostru poate avea mai multe utilizări practice, deși este utilizată în principal pentru 2 lucruri:

  • Deblocarea unui telefon mobil : Multe companii de telefonie vând smartphone-uri care funcționează doar cu propriile lor cartele SIM. Dacă schimbăm operatorul și dorim să continuăm să folosim același telefon mobil, putem cere companiei să îl elibereze - în majoritatea cazurilor, de obicei nu există nicio problemă. Pentru aceasta, este necesar să oferim IMEI-ul terminalului.
  • Blocați un terminal furat : dacă telefonul nostru a fost furat, dar am indicat IMEI-ul, putem apela operatorul nostru și putem cere blocarea acestuia. În acest fel, mobilul este dezactivat, iar hoții nu îl pot folosi. De fapt, este o acțiune foarte recomandată, dacă după ce încercăm să o localizăm cu contul nostru Google nu obținem rezultate.

În cazul în care acest post a fost tine interesante ca și doriți să continuați să citiți mai multe articole de genul „ Care este IMEI - ul telefonului meu “ poate arunca o privire la alte articole din categoria Android .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .