Convertiți vechea unitate de disc într-o unitate de stocare externă USB - Android fericit

Când cumpărăm un computer nou, una dintre cele mai frecvente întrebări este ce să facem cu echipamentele vechi. Dacă vechiul nostru computer păstrează încă hard disk-ul în stare bună, o alternativă interesantă poate fi reutilizarea acestuia transformându-l într-un hard disk de stocare extern.

În prezent, acestea vând carcase suficient de mici și elegante, cu toate cablurile necesare, astfel încât tot ceea ce este necesar este să dezasamblați hard diskul și să îl introduceți în cutie pentru a începe să îl utilizați ca dispozitiv USB. De asemenea, este recomandat, dacă este un hard disk în care am instalat un sistem de operare, formatați-l pentru a-l face curat și gata. Pașii de urmat pe parcursul acestui proces sunt următorii:

  • Localizați și demontați hard disk -ul computerului desktop sau laptop. Hard disk-urile pentru laptop au de obicei dimensiunea unui pachet de țigări (2,5 inci). Cele de pe desktop, pe de altă parte, sunt mai mari (3,5 inci) și au dimensiunea unei cărți de buzunar.
Hard disk-ul unui laptop
  • Obțineți o carcasă pentru hard disk . Aceste tipuri de carcase vin de obicei cu propriul controler, cablare IDE sau SATA și conectori USB și de alimentare (nu toate necesită un cablu de alimentare). Când cumpărați carcasa, țineți cont de tipul de conector de care aveți nevoie pentru hard disk. Există 2 tipuri: IDE și SATA. Majoritatea unităților de astăzi folosesc conectori SATA. Aceste tipuri de cazuri sunt destul de ieftine și le putem obține online pentru cel mult 8 EUR.
Diferența dintre un disc SATA și un alt IDE / Imagine: estutoriales.com
  • Odată ce ai cutia , tot ce trebuie să faci este să conectezi discul la carcasă . Montați cutia și conectați-o prin USB la orice computer sau dispozitiv. Se recomandă, așa cum am menționat anterior, să efectuați un format de disc. Pentru formatare, trebuie doar să selectați discul din Windows (din fereastra „ Acest computer / computerul meu ”) cu butonul din dreapta și să alegeți „ Format ”.
Unul dintre discurile mele vechi convertite într-un HD extern

Este o alternativă cu adevărat interesantă pentru refolosirea materialului vechi care nu necesită eforturi mari și poate fi folosit pentru multe lucruri. De exemplu, folosesc hard disk-ul vechiului meu laptop ca unitate de stocare externă pentru consola mea Wii U, oferindu-i viață și o utilizare pe care altfel nu ar avea-o (până de curând colecta praful într-un colț ...).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .