Cum se schimbă dimensiunea fontului pe Android - The Happy Android

Săptămâna trecută am explicat cum să creștem ecranul Android folosind instrumentul zoom. Este un utilitar care poate fi util dacă vrem să vedem mai precis o anumită zonă a ecranului nostru, dar ce putem face dacă dorim să mărim dimensiunea textului pe întregul ecran al terminalului nostru? În tutorialul de astăzi, am explicat cum să creșteți și să micșorați dimensiunea fontului pe Android .

Cum se mărește sau se micșorează dimensiunea textului pe Android

Reglajele generale ale parametrilor, cum ar fi mărirea sau scăderea dimensiunii fontului , se fac din setările dispozitivului sau din meniul de setări (pictograma clasică cu roata dințată). Prin urmare, pentru a modifica dimensiunea fontului, trebuie pur și simplu să mergem la „ Setări ” și în secțiunea „ Dispozitive ” , să facem clic pe meniul „ Ecran ”.

Odată ajuns în setările ecranului, găsim secțiunea dedicată gestionării dimensiunii fontului. Aici Android ne oferă până la 4 dimensiuni diferite de caractere pe care le putem aplica pur și simplu făcând clic pe bara reglabilă. În mod implicit, sistemul este configurat cu dimensiunea # 2 dintr-un total de 4 măriri disponibile.

Această schimbare mărește și fontul browserului, al aplicațiilor și al altora?

După efectuarea modificării, setarea se aplică la tot ceea ce Android afișează pe ecran. Din aplicațiile noastre , prin browser , jocuri , widgeturi și desktop . Prin urmare, dacă căutăm o creștere generală a tuturor fonturilor care sunt afișate pe ecran, aceasta este schimbarea pe care trebuie să o aplicăm.

Măriți dimensiunea fontului pe Twitter, Facebook și alte aplicații

Dacă vrem să creștem dimensiunea fontului unei singure aplicații , atunci trebuie să o facem din aceeași aplicație. Dacă, de exemplu, dorim să mărim dimensiunea fontului pe Twitter, trebuie să mergem la setările aplicației în sine:

  • Să mergem la « Setări și confidențialitate «.
  • Faceți clic pe „ Ecran și sunet “.
  • Selectăm dimensiunea dorită a fontului din „ Dimensiune font ” (dimensiune minimă de 13pt și maxim de 20pt).

În cazul altor aplicații precum YouTube, Facebook sau Instagram, pașii de urmat ar fi aceiași (adică introduceți setările aplicației și căutați setările pentru dimensiunea fontului).

Îmbunătățiți vizibilitatea literelor prin creșterea contrastului textului

Dacă avem probleme de vedere sau creșterea caracterului pur și simplu nu pare suficientă, începând cu Android 6.0, sistemul oferă și posibilitatea de a activa așa-numitul „text cu contrast ridicat”. Ceea ce face este să creeze o margine neagră pe literele albe , ceea ce face ca textul să se distingă mult mai bine.

Pentru a activa contrastul ridicat în dispozitivul nostru Android, accesați „ Setări -> Accesibilitate ” și activați fila „ Text cu contrast ridicat (experimental) ”.

O altă opțiune de evaluat atunci când încercăm să îmbunătățim vizibilitatea și citirea în terminalul nostru poate fi schimbarea unui nou tip de literă sau font. Pentru a face acest lucru, nu ezitați să aruncați o privire la următorul articol în care vă explicăm cum să schimbați fontul în Android (fără rădăcină) .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .