Top 10 filme Dragon Ball, OVAS și Speciale

Mă uit și citesc Dragon Ball de când eram copil. Aproape 30 de ani mai târziu, sunt încă în partea de jos a canionului cu Dragon Ball Super și aproape ai putea spune că sunt un fan hardcore al seriei - mai ales manga-. Prin urmare, este destul de dificil pentru mine să aleg un film Dragon Ball sau OVA și să îl etichetez ca fiind cel mai bun dintre toate. Fiecare are lucrurile sale mici!

Top 10 filme Dragon Ball, OVA-uri și speciale TV

Deși majoritatea acestor povești se află în afara canonului oficial al seriei și, în unele cazuri, rămân destul de puțin în scenariu - nu este ușor să spui o poveste autoconcluzivă cu spațiul de manevră pe care îl aveau multe dintre aceste filme - adevărul este că unele dintre ei au avut un impact uriaș asupra fanilor francizei, introducând noi personaje și extinzând și mai mult mitologia Dragon Ball în sine.

1.- Rezistenta la disperare !! Ultimii războinici Z: Gohan și Trunks

Cunoscut și sub denumirea de „Un viitor diferit”, acest special de televiziune de 47 de minute dezvăluie povestea Trunksului viitorului . Un viitor în care Goku moare și Androizii Nº17 și Nº18 rătăcesc liber provocând haos și distrugere oriunde merg. Reproduce manga originală cu o precizie de aproape milimetri, rezultând una dintre cele mai intense și mai triste povești din toată Dragon Ball.

2.- Șoc !! 10.000.000.000 de războinici ai puterii

Al șaselea film Dragon Ball Z a povestit întoarcerea lui Cooler , fratele mai mare al lui Frieza, de data aceasta reșapat ca Metal Cooler și cu o întreagă armată de clone sub controlul său. Are o animație excelentă și o bătălie epică cu Vegeta și Goku ca protagoniști, în care știu că nu pot câștiga, dar totuși, trebuie să încerce.

3.- Arde !! Bătălie super acerbă, extremă și aprinsă

Broly este fără îndoială cel mai popular personaj non-canon din Dragon Ball. A jucat în 3 filme (ultimele 2 destul de regretabile) și apare în aproape fiecare joc video din franciză. Așa este succesul său, încât recent am văzut cum Toriyama a „canonizat” personajul într-un anumit mod, în rolul lui Kale , Saiyanul universului 6, în Dragon Ball Super.

În Spania filmul a fost publicat sub numele de „Duelul izbucnește” și spune povestea lui Paragas, un supraviețuitor al planetei Vegeta, care îi convinge pe Goku și compania să călătorească pe o nouă planetă și să încerce să restabilească imperiul Saiyan.

4.- Dragon Ball: Episodul lui Bardock

Acest OVA este unul dintre cele mai interesante la nivel de complot, deoarece spune originea legendei primului super saiyan . Da, aceeași legendă despre care auzim atât de multe în toată saga Freeza.

A fost prezentat în 2011 și se bazează în sine pe manga lui Naho Oishi, care, la rândul său, se bazează pe jocul video Dragon Ball Heroes-într-o zi trebuie să vorbim despre acest joc magnific-.

5.- Galaxia este în pericol !! Un războinic super uimitor

Acest film cunoscut sub numele de „Războinicii de argint”, este situat imediat după saga Cell și, dacă memoria servește, este singurul lungmetraj în care îl putem vedea pe Gohan în Super Saiyan 2.

Totul începe cu un turneu de arte marțiale care ajunge să devină broască și ... ei bine, mai bine nu vă spun mai multe. Rolul principal revine lui Son Gohan și ne amintește cât de tare a fost acest personaj în zilele sale . O necesitate pentru fanii fiului cel mare al lui Son Goku.

6.- Aventura mistică

Acesta este unul dintre primele filme Dragon Ball - al treilea, mai precis -, lansat în 1988 și dezvoltă cu anumite variații și modificări saga Tao Pai Pai și Ten Shin Han. Are câteva puncte culminante, cum ar fi aspectul lui Arale , și prezentarea unor personaje clasice, precum Haos, în diferite roluri - aici apare ca împăratul lui Mifan.

Un film fără Super Saiyans, distrugeri universale sau escaladări incredibile ale puterii. La început, acesta era Dragon Ball, mulți oameni nici măcar nu-și amintesc.

7.- Renașterea fuziunii! Goku și Vegeta

Îmi amintesc că am văzut acest film pentru prima dată pe un VHS piratat cu coperta fotocopiată pe care a adus-o librarul meu din cartier. Toate în versiunea originală și fără subtitrări, desigur - materie primă în cea mai pură formă. Deși nici nu au fost multe de înțeles: acesta este filmul în care apare Gogeta pentru prima și ultima oară , fuziunea incredibilă a lui Goku și Vegeta cu un mic dans între ele - aceeași tehnică folosită de Gotenks-.

În Spania, filmul a fost pur și simplu intitulat „Fuziune”, iar în el Goku și Vegeta trebuie să-l învingă pe Janemba , un oni care a fost posedat de energia negativă a sufletelor condamnate de judecătoarea Emma Daio.

8.- Bătălia zeilor

Acesta este primul film „modern” Dragon Ball și tocmai pentru ce a însemnat - întoarcerea lui Toriyama la scenarii și sămânța pentru întoarcerea oficială a seriei - merită să faceți această listă.

Nu numai că conține ceea ce este probabil cea mai bună luptă la nivel vizual până în prezent (Goku vs Bills), dar a introdus și noi concepte precum zeii distrugerii, Zeul Super Saiyan și a fost, de asemenea, prima poveste de canon care nu se bazează pe manga publicată anterior. Material proaspăt din prima mână! Filmul a fost lansat în cinematografele din întreaga lume, nu doar în Japonia, și a fost un succes comercial fără precedent pentru franciză.

9.- O bătălie finală solitară ~ Tatăl Războinicului Z Son Gokū care s-a confruntat cu Freeza ~

Această specialitate TV este setată cu 12 ani înainte de începerea Dragon Ball, când Goku este încă un nou-născut. Bardock , tatăl lui Son Goku, asistă la o presimțire a unui fel de șaman extraterestru, în timp ce el și gașca sa de saiieni cuceresc o planetă departe de mâna lui Dumnezeu: „Un viitor foarte negru te așteaptă. Vei fi stins ca tribul meu. Nu te poți abține! "

Aici a fost tradus ca „Ultima luptă” și servește perfect pentru a înțelege un pic mai bine rasa Saiyajin și disprețul pe care Freeza le-a mărturisit pentru ei, temându-se că într-o zi s-ar putea răzvrăti împotriva lui și a imperiului său. Un complement excelent care vă ajută să înțelegeți mai bine saga Freeza.

10.- Son Goku și prietenii săi s-au întors!

După câțiva ani de secetă totală, acest OVA de 33 de minute a fost prezentat în Jump Super Anime Tour din 2008. Deși la nivel de complot este puțin mai mult decât un serviciu al fanilor, fiecare personaj bucurându-se de micul lor minut de glorie, adevărul este că a introdus o noutate interesantă care sperăm că va continua la un moment dat în viitor.

Mă refer la prezentarea lui Table , fratele mai mic al lui Vegeta, de care nu auzisem până acum, care a reușit să scape de distrugerea planetei sale de origine fiind Erasmus într-un colț îndepărtat al galaxiei.

Notă: Aceasta este o listă total personală și subiectivă. Dacă credeți că am lăsat un film sau un film special care ar trebui să fie pe listă, nu ezitați să îl împărtășiți și lăsați-vă părerea în zona de comentarii. 

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .